Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ιω. Σαρμάς: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει στον προεκλογικό αγώνα

Ιω. Σαρμάς: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει στον προεκλογικό αγώνα

0

Το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση περιέγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο

Το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση περιέγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται και εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, της ελευθερίας διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, την ελευθερία της εκτίμησης γεγονότων και της συναγωγής από αυτά συμπερασμάτων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ειδικά στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες που μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε».

Στο δεύτερο σκέλος της δήλωσής του, τόνισε ότι «η Ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις (…) πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα».

Στο τρίτο σκέλος, όσον αφορά το μεταναστευτικό και τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο ο κ. Σαρμάς επεσήμανε ότι «επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας γιατί, όπως διαπιστώνουμε, συνεργάζεται με την ελληνική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δημοκρατικών κοινωνιών που στοιχειοθετεί η εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων από αδίστακτους διακινητές. Αναφορικά με τον Έβρο, ευχαρίστησε τους δύο αρμόδιους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας αλλά και τις αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις για την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αποτραπεί «η αντικανονική είσοδος αλλοδαπών στη χώρα μας». «Όσοι επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο, οφείλουν να χρησιμοποιούν τις θεσμοθετημένες πύλες εισόδου στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…