Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προβληματισμοί για την επάρκεια των υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Προβληματισμοί για την επάρκεια των υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

1

Ερωτήματα εκφράζει συμπολίτισσάς μας, η οποία νοσηλεύτηκε

Για τυχόν μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο η Διοικήτρια, που ανέδειξε σε κορυφαία προτεραιότητα την καθαριότητα στο νοσοκομείο

Τον προβληματισμό της κατέθεσε στο «Ε» συμπολίτισσα μας ύστερα από την παραμονή της σε δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης λόγω της εισαγωγής για εγχείρηση ρουτίνας. Το κύριο θέμα αποτελούσε η έλλειψη καθαριότητας του συγκεκριμένου χώρου.

Όπως επισήμανε η ίδια: «πρώτα από όλα να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο ήταν άψογο και πολύ εξυπηρετικό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου όμως στο δωμάτιο, στο οποίο ήμουν η μόνη ασθενής, παρατήρησα ότι οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για την καθαριότητα δεν εμφανίστηκαν παρά μόνο για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους κάδους. Λόγω της κατάστασης μου επιβαλλόταν να χρησιμοποιώ το μπάνιο αρκετές φορές την ημέρα. Η ντουζιέρα ήταν γεμάτη με σακούλες που περιείχαν άπλυτα κάτι το οποίο δυσκόλευε την προσωπική καθαριότητας μου».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «κανένας δεν καθάρισε τη λεκάνη της τουαλέτας τις πέντε μέρες που νοσηλεύτηκα και στο τέλος αναγκάστηκα να την καθαρίσω μόνη μου με υγρά μαντηλάκια. Ενώ διαμαρτυρήθηκα σε έναν νοσοκόμο, η απάντηση που έλαβα ήταν ότι θα έπρεπε να το πω νωρίτερα. Για μένα η καθαριότητα σε ένα χώρο όπως είναι το Νοσοκομείο είναι αυτονόητη και δεδομένη».

Η ίδια μετέφερε τον προβληματισμό της χωρίς διάθεση να προσωποποιήσει κάποια καταγγελία, όσο περισσότερο να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για την αρτιότητα της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ως εκ τούτου, το «Ε» επικοινώνησε με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Έλενα Ροφαέλα ώστε να δοθούν διευκρινίσεις. Η κ. Ροφαέλα υπογράμμισε ότι εκπλήσσεται καθώς στο Νοσοκομείο της Ξάνθης η καθαριότητα είναι προτεραιότητα. Όπως ανέφερε η ίδια «προφανώς αφουγκράζομαι τα παράπονα και ως διοικήτρια του Νοσοκομείου είμαι πρόθυμη να ερευνήσουμε το περιστατικό, το οποίο κατά την άποψη μου, αν έγινε, είναι μεμονωμένο, καθώς το Νοσοκομείο μας είναι από τα πιο καθαρά. Για τις υπηρεσίες καθαριότητας, υπεύθυνος είναι ιδιώτης ο οποίος ασφαλώς ελέγχεται και θα πρέπει να ελέγχεται».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…