Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα &Γεγονότα,Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Πρόσωπα &Γεγονότα,Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

0

Νέα γραφεία

Επιτέλους τέλος με το θέμα της στέγης της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Βρέθηκαν κατάλληλα γραφεία και μάλιστα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Κ. Μπένη, πρώην Ηρώων, νούμερο 2 στον 2ο όροφο.

Κι έτσι, παραμονές των βουλευτικών εκλογών στεγάστηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, όπως έμαθα, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση.

Άντε λοιπόν καλορίζικα τα γραφεία, να ναι γουρλίδικα και με μακροημέρευση.

Βέβαια, οι παλιές μέρες δόξας και αγώνων σε δύσκολες συνθήκες, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Γ.Δ.

Έρχονται αρχηγοί

Έγραφα χθες στη στήλη πως «άρχισαν οι επισκέψεις», εννοώντας βέβαια των επικεφαλής των κομμάτων λόγω προεκλογικής περιόδου.

Όμως η εξέλιξη της υπόθεσης με ξεπέρασε ως προς την ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, δεν έρχεται ένας αλλά δύο αρχηγοί, ο ένας στην Ξάνθη ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο άλλος στην Κομοτηνή, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Έτσι, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μας επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, θα έρθει στην πόλη μας το Σάββατο 29 Απριλίου, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ την ίδια μέρα θα έρθει στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, θα μιλήσει στον κινηματογράφο ΡΕΞ σε μια πανθρακική πρόσκληση-ομιλία.

Ο επόμενος που μένει να μας επισκεφθεί επομένως είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Γ.Δ.

Πατριωτικό Κίνημα Χριστιανών Ορθοδόξων

Λίγα λόγια θα αναφέρω για την πολιτική κίνηση με το όνομα «ΝΙΚΗ».

Τηλεφώνησαν αναγνώστες και ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για το νέο αυτό κόμμα το οποίο στην πόλη μας εκπροσωπεί ο γιατρός Δημοσθένης Γεωργιάδης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις επικείμενες εκλογές.

Λοιπόν, το πλήρες όνομα του είναι «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ».Ως ένα βασικό χαρακτηριστικό τους είναι πως δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά δεν αυτοπροσδιορίζονται ως ένα χριστιανικό κόμμα.

Το Κίνημα ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019 από το Δημήτριο Νατσιό ο οποίος είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

Γ.Δ.

Εμείς διασκεδάζουμε

Σε όλες τις εκλογικές περιόδους, υπάρχουν διάφοροι που είτε από φιλοδοξία να εμφανιστούν και προβληθούν πανελλαδικά, είτε από μικροφιλοδοξία ή λόξα, βγαίνουν στο προσκήνιο ως δήθεν υποψήφιοι. Σαν επικεφαλής των πλέον απίθανων «κομμάτων» που έχουν ζωή όσο διαρκούν οι εκλογές. Μετά διαλύονται και εξαφανίζονται. Οι άνθρωποι αυτοί όμως, έτσι ναι μεν ικανοποιούν την όποια ματαιοδοξία τους, αλλά από την άλλη υποβαθμίζουν τον θεσμό, με όσα λένε και εμφανίζονται να κάνουν.

Μια από τις πολλές τέτοιες γραφικές περιπτώσεις είναι του κυρίου που εμπνεύστηκε τα ξύλινα ποδήλατα, του γνωστού Πωλ Ευμορφίδη.

Το διασκεδάζει το θέμα ο άνθρωπος, το απολαμβάνει, γίνεται επίκαιρος και γενικά κάνει το κέφι του.

Κι εμείς πάντως διασκεδάζουμε…

Ε.Δ.

Θετική έκπληξη

Όντως θετική η έκπληξη που προήλθε από την ορεινή περιοχή του δήμου Μύκης.

Δεν την περιμέναμε είναι γεγονός αλλά γνωρίζαμε και μάλιστα τα είχαμε καυτηριάσει αρκετές φορές με ρεπορτάζ, σχόλια και φωτογραφίες.

Τώρα όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αλλάζει κι αυτό είναι και σημαντικό, αλλά και αισιόδοξο από κάθε πλευρά.

Στο δήμο Μύκης, λοιπόν, η ανακύκλωση μπήκε στο αυλάκι της επιτυχίας. Συγκεκριμένα, από7 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών το 2019, το 2022 έφθασαν τους 150 τόνους!

Μπράβο λοιπόν, συγχαρητήρια σε όλους τους κατοίκους και το δήμο και πάντα να έχουμε τέτοιες αισιόδοξες ειδήσεις.

Γ.Δ.

Η επέλαση των Κρητικών

Η παρατήρηση από τακτικό αναγνώστη. Αυτός έκανε τη διαπίστωση και μας τηλεφώνησε για να την μοιραστεί μαζί μας. Λοιπόν, ο συμπολίτης μας παρατήρησε με την ευκαιρία της άφιξης των πολιτικών αρχηγών πως οι προερχόμενοι από την Κρήτη πλειοψηφούν. Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης στην πρώτη γραμμή, ενώ σίγουρα θα υπάρχουν και αλλού στα μικρότερα κόμματα που θα έχουν την καταγωγή τους από το νησί της Κρήτης.

Βέβαια, κάποιος θα πει πως πρόκειται για σύμπτωση και θα έχει δίκιο. Θυμίζω πως κατά το παρελθόν είχαμε πρωθυπουργούς από την Αχαΐα, όπως και άλλες περιοχές.

Γ.Δ.

Ψάχνουν μεν, δε βρίσκουν δε

Το πρόγραμμα οικιστικής αποκατάσταση των νέων ζευγαριών, αλλά και μονογονεϊκών οικογενειών που είναι σε ισχύ εδώ και λίγες μέρες έγινε δεκτό με ενθουσιασμό.

Συμβολικά μάλιστα ονομάστηκε «Σπίτι μου» διότι με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους δίνει τη δυνατότητα απόκτησης στέγης.

Ήδη, κάποιες χιλιάδες άτομα πανελλαδικά, έχουν ενταχθεί και προχωρήσει στις διαδικασίες. Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα, τόσο στην Ξάνθη, όσο και σε άλλες περιοχές και αυτό είναι πως τα διαθέσιμα σπίτια είναι λίγα. Κι έτσι. Οι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν μεν, δύσκολα όμως βρίσκουν ή δε βρίσκουν αυτό που θέλουν στην περιοχή που θέλουν.

Κι ένα θετικό νέο. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί χρονικά, ίσως και ως προς τα κριτήρια, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν και παλαιότερα οικήματα.

Γ.Δ.

Απρόοπτη εξέλιξη

Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας ήρθε πάλι στην επικαιρότητα.

Αιτία το επεισόδιο με την αδιαθεσία του και την αποχώρησή του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Μάλιστα, μετά από εντολή των γιατρών του ματαίωσε τις επόμενες δραστηριότητές του προφανώς μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Το γεγονός αυτό της επιδείνωσης της υγείας του, σε δημόσια εικόνα, σίγουρα θα προκαλέσει αναταράξεις στην επικείμενη εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ αυτού και της ενωμένης αντιπολίτευσης.

Η υγεία του Ερντογάν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό σήμερα στην Τουρκία, διότι η 14η Μαΐου πλησιάζει και ένας άρρωστος υποψήφιος έστω κι αν είναι ο Ερντογάν, σίγουρα προβληματίζει τους φίλους και οπαδούς.

-Οι μέρες που ακολουθούν θα δώσουν απαντήσεις.

Γ.Δ.

Εκλογικά

Τι κι αν φεύγει ο Μυλωνάκης απ’ την «Ελληνική Λύση»…του Κυριάκου Βελόπουλου. ’Έρχεται ο Γιώργος  Μυλωνάς από την Ξάνθη να αναπληρώσει το κενό. Θα είναι υποψήφιος όπως δήλωσε σε τοπικό μέσο. Τι Μυλωνάκης τι Μυλωνάς…με το αυλάκι του ο καθένας.!

Έρχεται και το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης να μας διαφωτίσει με τις …Βαρούφειες επινοήσεις του. Κάτι τέτοια λέει και μάλλον θα τον ευγνωμονεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί επιμένει να θυμίζει στους ψηφοφόρους αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ το μαύρο 2015 όταν περιχαρής ανακοίνωσε στην σύζυγο του ότι έκλεισε της τράπεζες!

Επιτέλους ας σοβαρευτούμε …δεν έχουμε σαν χώρα περιθώρια για πειραματισμούς. Χρειαζόμαστε σταθερότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία για να μην εξοκείλουμε πάλι οικονομικά κι όχι φανφάρες, λαϊκισμούς και αερολογίες.  Αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριο του ψηφοφόρου στην επιλογή του. Και βεβαίως η συμμετοχή που είναι βασικό για την λειτουργία της δημοκρατίας.

Μ.Ξ.

 50 κόμματα στις εκλογές

Τα μεσάνυκτα έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Έτσι, συμμετοχή στις εκλογές δήλωσαν 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι

Συνολικά 50 πολιτικοί σχηματισμοί, κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές, διπλάσιος αριθμός από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ανάμεσα σε αυτά το κόμμα «Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας αλλά και το κόμμα ΕΑΝ με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Το ερώτημα είναι τι έγινε με εκείνη την τροπολογία που θα μπλόκαρε την συμμετοχή ενός καταδικασμένου στις εκλογές;

Μ.Ξ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…