Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Λάσπη» στην εικόνα της πόλης οι λακκούβες  

«Λάσπη» στην εικόνα της πόλης οι λακκούβες  

0

Έξαλλοι οι οδηγοί – Πλήθος διαμαρτυριών στα social  – «θα επιληφθεί το Τμήμα συντηρήσεων» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ι. Ζερενίδης

 

Αναβίωση σύμβασης διαγραμμίσεων σε 55 οδούς

 

Λακκούβες – παγίδες καραδοκούν σε πολλές οδούς της πόλης μας που κάνουν έξαλλους τους οδηγούς ιδιαίτερα όταν βρέχει και γεμίζουν με λασπόνερα. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι τις διαβαίνουν ενώ δεν γνωρίζουν το βάθος και χτυπούν τα αυτοκίνητά τους στην λακκούβα ενώ κινδυνεύουν με σοβαρά ατυχήματα οι οδηγοί δικύκλων. Σε καθημερινή βάση δέχεται κλήσεις το τμήμα συντηρήσεων και ελέγχου των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ωστόσο είναι τόσες πολλές και τόσες πολλές αυτές που ανοίγουν τόσο από διάφορους φορείς και εταιρείες όπως ΔΕΗ, ΔΕΔΑ. ΔΕΥΑΞ που τρέχουν και δεν φτάνουν να ….μπαζώνουν λακκούβες. Κατά γενική ομολογία η εικόνα της πόλης σ’ ότι αφορά την κατάσταση των οδοστρώματος είναι προβληματική παρά το γεγονός ότι ο δήμος Ξάνθης έχει διαθέσει πολλά χρήματα για ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις οδών τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι λακκούβες στην οδό Μ. Ασίας 53 και Αν. Δημητρίου  – Οι οδηγοί προειδοποιούν για προσοχή!

Στην ομάδα «Στραβά και ανάποδα» οδηγός προειδοποιεί: «Μικράς Ασίας 53

Προσοχή!!!!  Οι αρμόδιοι να περάσουν και να δουν τι ζημίες προκαλεί στα οχήματα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ….Επίσης : Ανδρέου Δημήτριου με Καβάλας στο φανάρι δίπλα στο ΠΡΟΠΟ (που ανεβαίνεις τους διπλούς για Περικλέους) όσοι έχουν μηχανή στη στροφή ΘΑ σκοτωθούν από τη σπασμένη άσφαλτο και τις τεράστιες λακκούβες. Προσοχή!»

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης άλλη οδηγός καταγγέλλει για το ίδιο σημείο: «Μικράς Ασίας 53 θα σπάσουμε τα αυτοκίνητα….τεράστιες τρύπες…Κάντε κάτι».

Τι λέει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ι. Ζερενίδης

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα επιληφθεί το Τμήμα συντηρήσεων επισημαίνοντας ότι καθημερινά συνεργείο ελέγχει τους δρόμους και κάνει αποκατάσταση. Είπε ακόμη ότι υπάρχει  μια βελτίωση σε σχέση με πέρσι καθώς οι εκσκαφές που κάνει η ΔΕΔΑ αποκαθίστανται άμεσα και δεν βλέπουμε εκείνη την χαώδη κατάσταση. Πρόσθεσε όμως ότι είναι και άλλες υπηρεσίες που κάνουν εκσκαφές και όσο και αν υπάρχει προσπάθεια για συνεννόηση αυτή δεν επιτυγχάνετε πάντοτε.

Αναβίωση σύμβασης διαγραμμίσεων σε 55 οδούς

Αυτό που υπογράμμισε ο κ. Ζερενίδης είναι ότι ο δήμος έχει σε εξέλιξη έργο αποκατάστασης, ασφαλτόστρωση και διαγράμμισης οδών. Μάλιστα αναφέρθηκε σε θέμα του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης όπου στην ημερήσια διάταξη ήταν έτο θέμα Αναβίωση σύμβασης τού έργου: «Αποκατάσταση Οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Δήμου Ξάνθης» εργολαβία: «Αποκατάσταση διαγραμμίσεων τού οδικού δικτύου τού Δήμου Ξάνθης. Όπως εξήγησε στο γενικό έργο της αποκατάστασης οδών εντάσσονται δύο υποέργα: των ασφαλτοστρώσεων και των διαγραμμίσεων.. Αναφορικά μ’ αυτό ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος ενώ κατά τον δεύτερο υπήρξε προσφορά  και ανακήρυξη αναδόχου. Υπογράφηκε σύμβαση τον Αύγουστο όμως ο εργολάβος άργησε να ξεκινήσει και ο δήμος προέβη σε πρόσκληση στον αντίκλητο. Μια πρόσκληση που έπεσε στο κενό καθώς ο εργολάβος με προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε από τον αντίκλητο για την πρόσκληση του δήμου επειδή νοσούσε από covid. Αποκεντρωμένη δικαίωσε τον εργολάβο και τώρα ο δήμος προβαίνει σε αναβίωση και επαναφορά της σύμβασης. Το έργο αφορά ολοκληρωμένη παρέμβαση διαγραμμίσεων σε 55 οδούς και έχει προϋπολογισμό 99.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…