Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοκκινιστό με σάλτσα σκορδαλιάς

Κοκκινιστό με σάλτσα σκορδαλιάς

0

-700 gr μοσχάρι

-4-6 κουταλιές ελαιόλαδο

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

-200 gr τριμμένη ντομάτα από κονσέρβα ή σπιτική σάλτσα (ή 300 gr φρέσκια)

-100 ml κρασί

-Αλάτι

-Πιπέρι

-Μπαχάρι

Για την σκορδαλιά με καρύδι:

-¾  της κούπας καρυδόψιχα

-3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

-3-5 σκελίδες σκόρδο

-3 κουταλιές ελαιόλαδο

-2 κουταλιές ξίδι

Ετοιμάζουμε το κοκκινιστό: Κόβουμε σε μερίδες μεγέθους μικρού μανταρινιού το κρέας μας και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά της επιλογής μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας μας. Πρέπει να μείνει με ζουμάκι, δεν πρέπει να είναι εντελώς δεμένη η σάλτσα. Ωστόσο μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί, το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλέθουμε να γίνει μια κοκκώδης κρέμα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοκκινιστό. Ανακατεύουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρουμε από το μάτι. Περιμένουμε δέκα λεπτά και σερβίρουμε με πατάτες ή ζυμαρικά.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι & άρωμα ούζου

-1 χταπόδι 1,5 κιλό, πλυμένο και καθαρισμένο -150 ml ελαιόλαδο -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψι…