Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

0

Υλικά για 4 άτομα

-1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές

-80 γραμμάρια ελαιόλαδο

-10 μικρά καρότα καθαρισμένα

-300 γραμμάρια κοκκάρια

-60 γραμμάρια αλεύρι

-1 αρωματικό μπουκέτο (πράσο, μαϊντανό, δάφνη, θυμάρι)

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-800 ml κόκκινο κρασί

-800 ml ζωμό βοδινό

-250 γραμμάρια ασπρομανίταρα

-2 κουταλιές ελαιόλαδο-

-Αλάτι

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φτιάχνετε το αρωματικό μπουκέτο προσθέτοντας μέσα στο πράσο κλωναράκια από μαϊντανό, δάφνη και φρέσκο θυμάρι.

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο θωρακίζετε τα κομμάτια του κρέατος και στην συνέχεια προσθέτετε τα καρότα μαζί με τα κοκκάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το αλεύρι να εξαφανισθεί.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και τον ζωμό και προσθέτετε το σκόρδο και το αρωματικό μπουκέτο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε την φωτιά, και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 2 ώρες.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα μανιτάρια ολόκληρα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στα τελευταία 40 λεπτά προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμο το μοσχάρι και να έχει δέσει η σάλτσα. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά μαϊντανό και τον προσθέτετε τελευταία στιγμή στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Ψαρονέφρι με ρόκα και κρέμα μουστάρδας

    -χοιρινά φιλέτα: 3, γύρω στα 300 γρ. το καθένα -πράσο: 1 κομμένο σε φετάκια -μανιτάρια φρέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…