Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση Μελισσόπουλου στο δήμαρχο για τα σπίτια της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Ερώτηση Μελισσόπουλου στο δήμαρχο για τα σπίτια της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

0

«Κανένα πρόβλημα δεν έχει λυθεί παρά τη σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία ενός Πολεοδομικού Περιβάλλοντος» δηλώνει η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για όλους»

Την άμεση επίλυση άμεση επίλυση του στεγαστικού ζητήματος των Ποντίων ζητά και η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

Προστασία της κατοικίας και οριστική επίλυση του προβλήματος με τα δάνεια των παλιννοστούντων ζητούν με παρεμβάσεις τους ξεχωριστά προς το δημοτικό συμβούλιο, η «Ξάνθη για Όλους» και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Βασικός άξονας της ερώτησης που απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη γιαΌλους» Σάββας Μελισσόπουλος προς τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη είναι ποια είναι τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας των σπιτιών των Ποντίων στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ. Ενώ, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι εργάστηκε για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, συντάσσοντας μελέτη για τη δημιουργία ενός «Πολεοδομικού Περιβάλλοντος», το πρόβλημα επί της ουσίας δεν επιλύθηκε προς όφελος των ανθρώπων αυτών αφού είναι πολυσύνθετο και στην οριστική και ουσιαστική επίλυσή του εμπλέκονται τόσο η Πολιτεία, όσο και οι Τράπεζες από τις οποίες έλαβαν τα δάνεια οι συγκεκριμένοι πολίτες.

Οι ερωτήσεις τις οποίες θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Τσέπελης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

1.Σε ποιες ακριβώς ενέργειες προχώρησε ως Δήμαρχος Ξάνθης προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα των Ποντίων που διαμένουν στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ;

2.Ποιες εγγυήσεις έλαβε από την Πολιτεία προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα μόνιμα, σε συνδυασμό πάντα με τις ενδεχόμενες ευεργετικές ενέργειες τόσο της Πολιτείας, όσο και των Τραπεζών από τις οποίες ελήφθησαν τα Δάνεια για την κατασκευή των συγκεκριμένων κατοικιών της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ;

3.Ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος και με ποιες ενέργειες ο Δήμος Ξάνθης πρόκειται να συμβάλει ουσιαστικά στην οριστική διευθέτηση ενός τόσο σοβαρού και σύνθετου προβλήματος που αφορά Δημότες του Δήμου Ξάνθης;

Εκτός όμως από την Δημοτική Παράταξη «Ξάνθη για όλους», και η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης με Δημοτικό Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Βογιατζή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαιτεί άμεση επίλυση του στεγαστικού ζητήματος των Ποντίων στην ΕΚΤΕΝΟΠΟΛ. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, απαιτεί:

1.Διαγραφή τόκων και ανατοκισμών στα στεγαστικά Δάνεια που δόθηκαν στους Παλιννοστούντες Ομογενείς με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

2.Απομείωση κατά 50% των οφειλών που προκύπτουν μετά και τις διαγραφές τόκων και ανατοκισμών.

3.Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ποσού που απομένει να μην υπερβαίνει το 10% του ετήσιου φορολογητέου ποσού.

4.Να πάψει οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και του Δημοσίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…