Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η δεύτερη διεθνής εβδομάδα του ΔΠΘ

Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η δεύτερη διεθνής εβδομάδα του ΔΠΘ

0

Συμμετείχαν 29 στελέχη και διδάσκοντες από 12 Πανεπιστήμια 9 χωρών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης Διεθνούς Εβδομάδας του ΔΠΘ (2nd International Staff Week) με τη συμμετοχή 29 στελεχών και διδασκόντων από 12 Πανεπιστήμια 9 χωρών (Αίγυπτος, Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Εσθονία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ουζμπεκιστάν). Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, από τη Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Πρόκειται για μια διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που είχε σκοπό την επιμόρφωση τόσο διοικητικού όσο και ακαδημαϊκού προσωπικού από Πανεπιστήμια εταίρους ή δυνητικούς εταίρους του Δ.Π.Θ.

Οι συμμετέχοντες, πέραν των επιμορφωτικών δράσεων, περιηγήθηκαν στους χώρους του πανεπιστημίου και γνώρισαν τις τρεις πόλεις της Θράκης. Σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό σκέλος της Διεθνούς Εβδομάδας του Δ.Π.Θ., οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μάθημα Ελληνικής γλώσσας αλλά και μάθημα Ελληνικών και Θρακιώτικων παραδοσιακών χορών, ενώ πέρα από τις ομορφιές της Θράκης που γνώρισαν με τις επισκέψεις τους σε τέσσερις πόλεις, γεύτηκαν και τις νοστιμιές της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…