Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις ΤΑΙΠΕΔ: Από α΄ εξάμηνο 2023 η 35ετής παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

ΤΑΙΠΕΔ: Από α΄ εξάμηνο 2023 η 35ετής παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

0

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος για το λιμάνι της Καβάλας

Εντός του πρώτου εξαμήνου 2023 εκτιμά η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι θα ξεκινήσει η 35ετής περίοδος παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, για την οποία, πριν από έναν χρόνο, ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα +1,67% – Egis.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Δημήτρης Πολίτης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπερταμείο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία συγκέντρωσης και ελέγχου των δικαιολογητικών και των εγγράφων για τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο. Στη συνέχεια οι συμβάσεις θα κατατεθούν προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολούθως στη Βουλή.

Ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από ακίνητα του Δημοσίου τα οποία σχεδιάζει να αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ. Διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη για την αξιοποίηση παραθαλάσσιου ακινήτου στον οικισμό του Αντιρρίου πλησίον της απόληξης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών 30 Νοεμβρίου 2022), καθώς και για την αξιοποίηση των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι επενδυτές δεν περιμένουν, θα πάνε αλλού». Από τον ιδιωτικό τομέα, στην ίδια ημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea ΑΕΕΑΠ, Aριστοτέλης Καρυτινός, ανέφερε ότι σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία η αδειοδότηση διαρκεί περί τους 6 μήνες, όταν στη χώρα μας μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές τα κόστη κατασκευής θα αποκλιμακωθούν μέσα του 2023.

ΟΛΑ Α.Ε.- «Φίλιππος Β»

Όπως γνωστοποίησε επίσης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται για να σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ο φάκελος για την παραχώρηση του «Φίλιππος Β», του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την «ανάπτυξη» της Ελλάδας την πληρώνουν οι Έλληνες

Ο Νικόλας Θεοχαράκης, οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών στο ΕΚΠΑ μιλάει στο «Ε» για …