Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στήριξη στον Ιλχάν Αχμέτ για τις απειλές που δέχθηκε μετά τις δηλώσεις του για τη δράση του Τούρκου Προξένου

Στήριξη στον Ιλχάν Αχμέτ για τις απειλές που δέχθηκε μετά τις δηλώσεις του για τη δράση του Τούρκου Προξένου

0

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης επεσήμανε ότι οι διπλωμάτες δεν είναι σύννομο να παρεμβαίνουν σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας- Δηλώσεις από Παπανδρέου-Λοβέρδο

 

Έμμεσες απειλές δέχθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ μετά τις δηλώσεις του για τη δράση του Τουρκικού Προξενείου.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής σε συνέντευξή του στο ράδιο «Χρόνος» της Κομοτηνής «Η αποστολή του διπλωμάτη είναι να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών, να ενισχύσει την οικονομική διπλωματία και αυτόματα να εξυπηρετήσει κάποιους Τούρκους υπηκόους στην περιοχή. Η αποστολή των προξένων και κάθε διπλωματικού υπαλλήλου δεν είναι να ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον κάθε Τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή ως προς τη μειονότητα, λόγω και της Συνθήκης της Λωζάννης ίσως θεωρηθεί ως ένα σημείο ομαλό. Από εκεί και μετά όμως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας. Ό, τι ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο δεν είναι σύννομο».

Το θέμα έλαβε διακρατικές διαστάσεις, αφού οι δηλώσεις του βουλευτή φαίνεται να ενόχλησαν τον «σκληρό πυρήνα» της μειονοτικής αυλής του Προξενείου, και μάλιστα ο Ιλχάν Αχμέτ δέχθηκε τόσο δημόσιες όσο και παρασκηνιακές επιθέσεις για την στάση του αυτή.

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου, τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας του κόμματος, που εξέφρασε τη στήριξή του στο Ιλχάν Αχμέτ και σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

«Κανείς δεν θα πειράξει τον Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ! Τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους απείλησαν με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τη ζωή του Έλληνα Βουλευτή. Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και συντρόφου μας».

Για το θέμα τοποθετήθηκε δηλώνοντας τη στήριξή του και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έγραψε τα εξής στο twitter: “Όσοι προσπαθούν να φιμώσουν τον βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν έχουν ως στόχο την ίδια τη δημοκρατία. Δεν θα το καταφέρουν. Η ελευθερία του λόγου είναι πάντα πιο ισχυρή από τις απειλές.

Δεν επιτρέπεται κύκλοι να εργαλοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της χώρας μας. Ως έλληνες πολίτες έχουν την απόλυτη προστασία της ελληνικής πολιτείας και δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια”.

Δημόσια σχολίασε τη στάση του βουλευτή και ο Σωκράτης Ξυνίδης, γράφοντας: «Ο Ιλχαν Αχμέτ είπε δημόσια αυτά που κατ’ ιδίαν μας έχουν πει πολλοί επιφανείς πολίτες της μειονότητας κατά καιρούς. Το βήμα που έκανε απαιτεί θάρρος και αυτοπεποίθηση. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ακόμη και όσοι του καταλογίζουν προσωπικά κίνητρα, η απάντηση είναι ότι σχεδόν πάντα υπάρχουν και αυτά. Το θάρρος και η ηγετική αυτοπεποίθηση πρέπει όμως να αναγνωρισθούν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…