Αρχική Χωρίς κατηγορία «Αλμυρά» τα φετινά μπάνια των Ξανθιωτών

«Αλμυρά» τα φετινά μπάνια των Ξανθιωτών

0
paralia myrodatou

«Καίνε» οι τιμές …παραλίας  – Πρώτη σε επισκεψιμότητα στο νομό μας η παραλία Μυρωδάτου

 

Τα δρομολόγια του  ΚΤΕΛ εκτελούνται αλλά με περιορισμένο κοινό –  Παραμένει στα 5 ευρώ το πήγαινε – έλα

 

Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα στις 21 Ιουνίου ωστόσο τα μπάνια των Ξανθιωτών και οι διακοπές τους δεν ξεκίνησαν ακόμη τουλάχιστον με την μαζικότητα άλλων εποχών. Παρά το γεγονός ότι τα beach bar έχουν ανοίξει από τον Μάιο οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες από λουόμενους και μόνο κάποια  προηγούμενα Σαββατοκύριακα όταν επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες είχαν μια καλή επισκεψιμότητα. Επίσης η αναμενόμενη κάθοδος των Βουλγάρων μετά το άνοιγμα της πύλης του Αγίου Κωνσταντίνου κινείται  σε χαμηλή ροή.

Τα δρομολόγια παραλίας του  ΚΤΕΛ εκτελούνται αλλά με περιορισμένο κοινό

georgiadis

Το θερινό πρόγραμμα του ΚΤΕΛ Ξάνθης έχει τεθεί σε εφαρμογή όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος κ. Γεωργιάδης Θεμιστοκλής ωστόσο το ενδιαφέρον είναι μικρό και τα λεωφορεία ειδικά τις καθημερινές είναι σχεδόν άδεια: «Έχουμε βάλει δρομολόγια για  την παραλία Μυρωδάτου και Πόρτο Μόλος όπως κάθε χρόνο. Για τις υπόλοιπες παραλίες όπως Μάγγανα, Εράσμιο ή Μάνδρα δεν βάζουμε δρομολόγια. Καθημερινά έχουμε 3 δρομολόγια από Ξάνθη στη 1 μ.μ. και στις 1.30 και στις 3 μ.μ. και 2 από αυτές τις παραλίες στις 5.30 και στις 7.30μ.μ. Αργότερα και ανάλογα με την ζήτηση θα μπαίνουν και έκτακτα. Προς το παρόν το ενδιαφέρον είναι μικρό και μόνο τα περασμένα Σαββατοκύριακα που είχε αρκετή ζέστη μετακινήθηκε κόσμος στις παραλίες».

Καμία αύξηση στο εισιτήριο του ΚΤΕΛ Ξάνθης – Παραμένει στα 5 ευρώ για πήγαινε – έλα στις παραλίες

Παρά το γεγονός ότι τα καύσιμα έχουν αυξηθεί δεν έχει αυξηθεί κανένα εισιτήριο στο ΚΤΕΛ Ξάνθης ούτε στα τοπικά δρομολόγια ούτε στα υπεραστικά: «Δεν αυξήθηκε στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ με απόφαση του υπουργείου. Παρότι αυξήθηκαν τα κόμιστρα στα ΤΑΧΙ , τα ακτοπλοϊκά, των ΚΤΕΛ παραμένουν ίδια. Είμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης. Έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Χρειαζόμαστε 150 ευρώ για πετρέλαιο για να μετακινούμε 10 άτομα με εισιτήριο 2 ευρώ! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δουλεύουμε μόνο για το πετρέλαιο…», τονίζει με έμφαση ο κ. Γεωργιάδης.

Πρώτη σε επισκεψιμότητα στο νομό μας η παραλία Μυρωδάτου

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η παραλία Μυρωδάτου αναδεικνύεται πρώτη σε προτίμηση του κοινού σε σχέση με άλλες παραλίες του νομού. Ένα στοιχείο που το επιβεβαιώνει είναι η αντιστοιχία στις μετακινήσεις και συγκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης  το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετακινήθηκαν 180 προς Μυρωδάτο και 30 προς Πόρτο Μόλος.

Πιο ακριβά τα φετινά μπάνια

Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές για τα μπάνια των Ξανθιωτών γιατί φέτος θα τα πληρώσουν ακριβότερα από  κάθε άποψη. Η βενζίνη είναι πάνω από 2 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και οι τιμές …παραλίας στον καφέ και αναψυκτικά, παγωτά, σάντουιτς κ.λ.π.  έχουν αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω ακολουθώντας τις ανατιμήσεις σε ρεύμα, είδη διατροφής, καφέ, ηλιέλαιο κ.λ.π. Αυτό άμεσα θα έχει επίπτωση στη συχνότητα που θα μπορεί να επισκέπτεται  την παραλία μια μέση οικογένεια. Έτσι είτε θα μειώσει τα μπάνια της είτε θα ακολουθήσει την παλαιά μέθοδο του …τάπερ στις μη οργανωμένες παραλίες!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Είχε η Ξάνθη Λευκό Πύργο και… Πανόραμα;

Νομίζατε ότι υπάρχουν μόνο στη Θεσσαλονίκη ; Κι όμως είχε κι η Ξάνθη. Ο “Λευκός Πύργ…