Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

0

Επιτέλους ένας νέος ποδηλατόδρομος
Να και το αισιόδοξο νέο του δήμου μας. Μας πληροφορεί λοιπόν η Τεχνική Υπηρεσία, πως προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση της οδού Σάρδεων καθ’ όλο το μήκος αυτής.
Μάλιστα, προβλέπεται να γίνουν 3 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομοι.
Για τους κυκλικούς κόμβους η άποψή μου είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και υποστήριζα την εφαρμογή τους αντί των φαναριών.
Έστω αργά, ξεκίνησε η εφαρμογή τους.
Το δεύτερο για τον ποδηλατόδρομο και φυσικά μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και προτείνω να μην μείνει μόνον εκεί αλλά να επεκταθεί και να φθάσει μέχρι το άλσος Ευμοίρου.
Γ.Δ.


Τι γίνεται με το Άλσος Ευμοίρου;
Είπα (έγραψα) Εύμοιρο και θυμήθηκα τις υποσχέσεις από την πλευρά του δήμου και προσωπικά του δημάρχου Ξάνθης για την μελέτη που ετοιμάζουν για την αξιοποίηση του μοναδικού Άλσους Ευμοίρου.
Τους θυμίζω πως ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους δεν είναι απεριόριστος. Ήδη έχουν αργήσει αρκετά και με τον ρυθμό που ακολουθούν δεν θα προλάβουν ούτε τη μελέτη να ολοκληρώσουν.
Πάντως είναι κρίμα που εκεί στον δήμο δεν αντιλήφθηκαν το τι ευκαιρία έχουν από την αξιοποίηση του Άλσους Ευμοίρου.
-Με ξεπερνάει, τι να πω…
Γ.Δ.


Καμία απάντηση
Φυσικά και δεν είχα ψευδαισθήσεις πως θα υπήρχε άμεση απάντηση στο σχόλιο για το μέλλον του οικοπέδου του πρώην 1ου Παιδικού Σταθμού. Όμως ούτε ένα τηλεφώνημα, ούτε μια απλή διάθεση προβληματισμού για απάντηση στο χρονίζον αυτό θέμα.
Δεν θα μπω στη διαδικασία ονοματολογίας για το ποιος είναι υπεύθυνος. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Σίγουρα κάποιος με ονοματεπώνυμο έχει τις ευθύνες του.
Πέρα όμως από αυτό, το προσωπικό, είναι και το συνολικό για την πλειοψηφούσα παράταξη. Η οποία δεν δείχνει ψήγματα αντίδρασης στα σχόλια και απάντηση στις απορίες χρόνων των δημοτών που βλέπουν ένα μεγάλο χώρο αναξιοποίητο χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι και οι αιτίες.
Ελπίζουμε να μην είναι άνωθεν εντολή για κήρυξη σιωπητηρίου…
Γ.Δ.


Για το Λυκοδρόμιο
Έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Λυκοδρομιτών το οκτασέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο με τον τίτλο «Λυκοδρόμιο, Το σταυροδρόμι της Γαλήνης και της Ομορφιάς».
Το ξεφύλλισα με ιδιαίτερη προσοχή και συναισθηματισμό, διάβασα το ωραίο ενημερωτικό κείμενο, είδα τις φωτογραφίες του χωριού και της φύσης και βέβαια θυμήθηκα γιορτές και πανηγύρια και χαρές εκεί ψηλά, στην αυλή της εκκλησίας.
Φυσικά το Λυκοδρόμιο σήμερα είναι διαφορετικό, οι κάτοικο λιγοστοί, ο χρόνος άλλαξε πολλά.
Μένει όμως η αγάπη και η μνήμη των παλιών Λυκοδρομιτών για το χωριό τους.
Γ.Δ.


Από γραφείο σε γραφείο
Ούτως εχόντων των πραγμάτων στα τεκταινόμενα του δήμου μας, ιδού κι ένα ακόμη θέμα που μεταφέρεται από γραφείο σε γραφείο μήνες πολλούς.
Για την προτομή του Κωνσταντίνου Θανόπουλου ο λόγος, που πλέον έχει γίνει δημοτικό σίριαλ και μάλιστα με κακή σκηνοθεσία.
Είναι λυπηρό και μας προβληματίζει το γεγονός αυτό. Δηλαδή ούτε το συμφέρον τους δεν μπορούν ν’ αξιολογήσουν;
Δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν πως η αντιπολίτευση τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν μια σωστή παρέμβαση και να έχουν κι αυτοί σα δήμος θετικό μερίδιο από την υλοποίηση της ομόφωνης κατά τ’ άλλα απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
-Κάτι εκεί στο δήμο χρειάζεται καλύτερο συντονισμό.
Γ.Δ.


Αστοχίες στην παρουσίαση του Φεστιβάλ «ΞΑΝΘΗ Πόλις Ονείρων»
Ήταν  – σε γενικές γραμμές  – μια καλή εκδήλωση παρουσίασης του Φεστιβάλ «ΞΑΝΘΗ Πόλις Ονείρων», ενός πολύ σημαντικού θεσμού που κλείνει φέτος αισίως τα 7 χρόνια του αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε κάποιες αστοχίες που βαρύνουν τους διοργανωτές και κρίνουμε σκόπιμο να τις επισημάνουμε. Καταρχάς δόθηκε ο λόγος και χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, ο δήμαρχος Ξάνθης, ο πρόεδρος του κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου και ο υπεύθυνος καθηγητής και δεν δόθηκε ο λόγος για ένα χαιρετισμό στο δήμαρχο Αβδήρων που ήταν παρών. Δικαίως λοιπόν το επεσήμανε όταν έλαβε τον λόγο ως ένας από το κοινό και πολύ εύστοχα είπε πως ο δήμος Αβδήρων συμμετέχει στην διοργάνωση αλλά δεν φαίνεται πουθενά στο πρόγραμμα και ούτε έχει προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση στην έδρα του δήμου όπως  παλαιότερα.
Μ.Ξ.


Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης στεγάζεται στη Διομήδεια του Δήμου Αβδήρων
Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης νωρίτερα ζήτησε μισοαστεία μισοσοβαρά από τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσιτιρίδη να βάλει ο δήμος του του χρόνου περισσότερα χρήματα!  Κάποιοι όμως που έχουν αναλάβει  …εργολαβία την συκοφάντηση του δημάρχου Αβδήρων τον τελευταίο καιρό (σ.σ. μουσουλμανικό νεκροταφείο Πετεινού) επέκριναν και μάλιστα με αδόκιμο ειρωνικό έως και υβριστικό τρόπο την προσπάθειά του να πει και να διεκδικήσει το αυτονόητο! Μάλιστα ο δήμαρχος Ξάνθης απέδωσε δίκιο στον δήμαρχο Αβδήρων και δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα γίνουν εκδηλώσεις στην έδρα του δήμου.
Να θυμίσουμε ότι το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης μπορεί να λέγεται Ξάνθης στεγάζεται όμως στην Διομήδεια του δήμου Αβδήρων και πως ο δήμος Αβδήρων παραχώρησε οικόπεδο για να κατασκευαστεί νέο σχολείο και χρόνια τώρα γίνεται μια προσπάθεια να γίνει η μελέτη και  να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση σχολείου. Ο δήμος Αβδήρων είναι αυτός που συντηρεί το σχολείο και όχι ο δήμος Ξάνθης.
Και θα’ πρεπε και η διεύθυνση του σχολείου αλλά και ο σύλλογος  γονέων να μην τα ξεχνάνε αυτά!
Μ.Ξ.


Νέο κόμμα ή το παλιό;
Προχθές στην κεντρική πλατεία είδα αναρτημένο σχετικό πανό με θέμα την απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Στο πανό υπέγραφε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.
Ξαφνιάστηκα διότι αρκετό καιρό είχαμε να πληροφορηθούμε κάτι για το κόμμα αυτό. Μάλιστα νόμιζα πως είχε σταματήσει τη λειτουργία του.
Τέλος πάντων, παλιό ή νέο σημασία έχει πως πλέον εμφανίστηκε στην δημόσια πολιτική σκηνή με την παρέμβαση αυτή.
Εκτίμησή μου είναι πως η επαναδραστηριοποίησή του έχει να κάνει με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές.
-Και μια ερώτηση: Ποιος ή ποιοι το εκπροσωπούν στην Ξάνθη;
Γ.Δ.


Περίπτερα προς απομάκρυνση

Παράπονα συμπολιτών, επαγγελματιών στην οδό Π.Τσαλδάρη μεταφέρει σήμερα η εφημερίδα μας. Επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας την παρέμβαση του δήμου για άμεση αποξήλωση δύο περιπτέρων που βρίσκονται επί του πεζοδρομίου της οδού .
Μάλιστα τα δύο περίπτερα βρίσκονται σε απόσταση 80-100 μέτρων στην ίδια αριστερή πλευρά προς την έξοδο της πόλης.
Οι δύο φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές της ασχήμιας και της εγκατάλειψης των δύο περιπτέρων.
Γ.Δ.


Ένα αρχοντικό
Στην αρχή της οδού Κλεμανσώ στο νούμερο 1, υπάρχει μια παλιά οικοδομή. Στο ισόγειό της υπήρχε κατάστημα και από πάνω ήταν η κατοικία.
Χτισμένη με τούβλα, περνάει τα «γηρατειά» της. Με την σκεπή να έχει πέσει, χωρίς φροντίδα, έρημη και μόνη, δίπλα σε μια νεόκτιστη πολυκατοικία.
Ρώτησα τους λιγοστούς περίοικους, δεν γνώριζαν τον ιδιοκτήτη.
Η οικοδομή σε λίγο χρόνο θα καταρρεύσει και μαζί της το όποιο μεγάλο παρελθόν της.
Ένα κομμάτι κι αυτό της παλιάς όμορφης τότε ιστορίας του παρελθόντος.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…