Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι Sats N’ Roses του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης επέστρεψαν νικητές από τον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό CanSat in Greece

Οι Sats N’ Roses του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης επέστρεψαν νικητές από τον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό CanSat in Greece

0

Κατέλαβαν την 3η θέση με ένα δορυφόρο-αποστολές δεδομένων που εκτοξεύθηκε και ανακτήθηκε με απόλυτη επιτυχία

Εννέα μαθητές με τον επικεφαλής καθηγητή. Μπαλουκίδη βίωσαν μία μοναδική εμπειρία στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Την 3η θέση στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό CanSat in Greece που διεξήχθη από 27 έως 30 Απριλίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  έλαβαν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης. Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής, που αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Η ομάδα Sats N’ Roses  αποτελείται από τους μαθητές : Δημητρακόπουλο Αλέξανδρο, Ελαφρό Ωρίωνα, Θεοφιλόπουλο Σταμάτη, Καλογιάννη Δέσποινα,  Κερασίδη Λευτέρη, Κουκουδέτσου Μάρθα,   Μαμούτ Μπαρτού, Σιούτα Κωνσταντίνο και  Ψωμαδοπούλου Χριστίνα.  Επικεφαλής καθηγητής ήταν ο κ. Μπαλουκίδης Δημήτρης, καθηγητής πληροφορικής του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα απέσπασε πολύ θετικά σχόλια – ακόμη κι από τον ίδιο τον πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή – για την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία του ονόματός της.

Δορυφόρος σε μέγεθος αναψυκτικού!

Τα παιδιά σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα δορυφόρο στο μέγεθος ενός αναψυκτικού και ένα σταθμό βάσης ο οποίος λαμβάνει τα δεδομένα που στέλνει ο δορυφόρος μέσω κεραίας στη συχνότητα 433MHz. Ο δορυφόρος ενσωματώθηκε σε πύραυλο κι εκτοξεύθηκε σε ύψος 1km. Ένα αλεξίπτωτο, που είχαν κατασκευάσει και προσαρμόσει στον δορυφόρο οι μαθητές απελευθερώθηκε βοηθώντας στην προσγείωση. Η ανάκτηση του δορυφόρου σημειώθηκε με επιτυχία και τα συστήματα λειτούργησαν απολύτως όπως είχε προγραμματιστεί.

Η εκπαιδευτική διαστημική αποστολή περιλάμβανε την μέτρηση θερμοκρασίας, υγρασίας, διοξειδίου του άνθρακα, ατμοσφαιρικής πίεσης, φωτεινότητας, υγρασίας εδάφους και θέσης του δορυφόρου με σκοπό την διερεύνηση δυνατότητας ανάπτυξης χλωρίδας σε έναν άγνωστο πλανήτη.

Η επιτυχία και η μοναδική εμπειρία που έζησε η ομάδα

Η ομάδα Sats N’ Roses βίωσε μια εμπειρία απίστευτη. Η κούραση και ενθουσιασμός εναλλάσσονταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του διαγωνισμού. Ανέκυψαν  δυσκολίες αλλά  ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και οι μαθητές επέστρεψαν νικητές.

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην προετοιμασία των μαθητών υπό την επίβλεψη του κ. Μπαλουκίδη, την επιμονή τους αλλά και στην πολύτιμη ηθική και οικονομική στήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ, της Περιφέρειας Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης και αρκετών τοπικών επιχειρήσεων που πίστεψαν στο όνειρο τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε η προσβασιμότητα από τα άτομα με αναπηρία

Ιω. Κουρπαλίδης, Ιατρός: «Το 80% των ατόμων με αναπηρία είναι άνεργα» – Β. Μιχαηλίδη…