Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ξεκινά διαδικτυακή εκπαίδευση των ιερέων της Ξάνθης

Ξεκινά διαδικτυακή εκπαίδευση των ιερέων της Ξάνθης

0

Θα επιμορφωθούν για καθημερινά θέματα της ενοριακής ζωής μέσω προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ξάνθης

 

Ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στην Ξάνθη, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ειδικότερα, υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει  τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. Επίσης, ο κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στην μακροχρόνια συνεργασία της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, καθώς και στη σπουδαιότητα του έργου που αυτό επιτελεί.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης, Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου.

Τέλος, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και  ως μία εισαγωγή στο Πρόγραμμα ανέπτυξε το περιεχόμενο και τους στόχους του Προγράμματος. «Το συγκεκριμένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις της ποιμαντικής και διοικητικής φροντίδας των ενοριών και θα βοηθήσει τους ιερείς της ακριτικής μας Ιεράς Μητροπόλεως στο ευθυνοφόρο έργο τους»,υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν  εξ αποστάσεως εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, Δρ. Θεολογίας, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ. Κανονικού Δικαίου και Υφηγητής Πανεπιστημίου Στρασβούργου, Γραμματέας Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ. Θεολογίας, Παναγιώτης Φραγκάκος, Θεολόγος ΜΑ Θεολογίας, Γραμματέας Ι.Μ. Πειραιώς, Ιωάννης Ντίλης, Λογιστής Μεταπτυχιακός Οικονομικών, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης. Δρ. Θεολογίας και Αρχιμ. Ιωάννης Περιστερίδης ΜΑ Θεολογίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…