Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Από τη Δευτέρα 13/11 οι αιτήσεις για την μία θέση στην Μητρόπολη Ξάνθης

Από τη Δευτέρα 13/11 οι αιτήσεις για την μία θέση στην Μητρόπολη Ξάνθης

5

Καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023-Αφορά ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού


Η προκήρυξη 4Κ/2023 είναι μία από τις καλύτερες της τρέχουσας περιόδου γιατί επιτρέπει την ευρεία συμμετοχή των υποψηφίων.

Δεν υπάρχει κανένας “κόφτης”. Μπορούν να κάνουν αίτηση όλοι. Είτε συμμετείχαν είτε όχι στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (2Γ/2022).

Στην προκήρυξη 4Κ2023 συμμετέχουν όλα τα πτυχία πανεπιστημίων και ΤΕΙ και όλοι οι τύποι απολυτήριων με τη χρήση συγκεκριμένων κωδικών.

ΑΣΕΠ 4Κ/2023: Δεκτοί όλοι τύποι απολυτηρίων Λυκείων

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό, για τις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν όσοι διαθέτουν:

Οποιοδήποτε δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 Ι.Ε.Κ.

Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης Ι.Ε.Κ.

Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)

Απολυτήριο ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ.

Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ.

Πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών

Πτυχίο Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών (Ν.Δ. 580/1970)

Απολυτήριος τίτλος:

Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή

Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή

Γενικού Λυκείου ή

Ενιαίου Λυκείου ή

Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή

άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής

ΑΣΕΠ 4Κ2023: Οι φορείς


Χριστουγεννιάτικο μπόνους έως 250 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους

Ποιες οι προϋποθέσεις

«Κλειδώνει» με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού το επίδομα ακρίβειας, το οποίο θα καταβληθεί σαν εισοδηματική ενίσχυση μέσα στον Δεκέμβριο σε ειδικές κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών. Το επίδομα θα κυμαίνεται στα 200-250 ευρώ και θα αφορά οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους άνεργους, ενώ παραμένει ανοιχτή η επέκτασή του και στους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή σε όσους το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 11.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η επέκταση του επιδόματος και στους συνταξιούχους, δικαιούχοι θα είναι και όσοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη, προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, προσυνταξιοδοτική παροχή και αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ.

Επίδομα Χριστουγέννων: Τα εισοδηματικά κριτήρια – Τι ισχύει για τους ανέργους

Στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα αναμένονται τα εισοδηματικά κριτήρια: ετήσιο ατομικό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021 που δεν υπερβαίνει τις 16.800 ευρώ.

Ως φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το άθροισμα των φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης που προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2022.

Παράλληλα, για τους μακροχρόνια άνεργους προβλέπεται ότι δικαιούχοι θα είναι οι μη επιδοτούμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες.


ΑΣΕΠ: Έξι διαγωνισμοί για 5.784 μόνιμες προσλήψεις

Στα «σκαριά» βρίσκονται έξι διαγωνισμοί για την πλήρωση 2.284 θέσεων σε όλο το Δημόσιο. Έγγραφο της Αρχής αποκαλύπτει όλο τον σχεδιασμό για τους διαγωνισμούς αυτούς καθώς και σε πιο στάδιο βρίσκονται πολυαναμενόμενες προκηρύξεις. Οι εν λόγω προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιευτούν σταδιακά στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Αναλυτικά πρόκειται για τους παρακάτω διαγωνισμούς.

775 νοσηλευτές και παραϊατρικοί στα νοσοκομεία

Άμεσα αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα προκήρυξη για τους 775 (ΔΕ και ΥΕ) μόνιμους σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Ο κλάδος ΔΕ θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως: Νοσοκόμων, Βοηθών Θαλάμου, Μεταφορέων Ασθενών κ.α. Στον κλάδο ΥΕ θα προσληφθούν άτομα από τις εξής ειδικότητες:  ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού Ειδικότητας Βοηθών Θαλάμου, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Νοσοκόμων και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Ειδικότητας Καθαριστών -στριων.

160 νέοι υπάλληλοι στα Καταστήματα Κράτησης

Το «πράσινο» φως από τους φορείς αναμένει το ΑΣΕΠ για να προχωρήσει η προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν είκοσι έξι (126) θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και για την πλήρωση τριάντα τεσσάρων (34) θέσεων ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 28 του ν. 4765/2021). Θα ζητηθούν άτομα από ειδικότητες όπως: Προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Διοικητικοί και ΔΕ Φύλαξης.

122 μόνιμοι σε υπουργεία και φορείς

Ένα βήμα πριν το Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που προβλέπει την πρόσληψη 122 μόνιμων υπαλλήλων σε τρία υπουργεία και τρεις ακόμα μεγάλους φορείς του δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη έχει ήδη αποσταλεί για συμφωνία στους αρμόδιους φορείς. Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά την πρόσληψη υποψηφίων όλων των βαθμών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής), που σημαίνει ότι θα μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι και οι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου και γυμνασίου.

14 θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

Νέα προκήρυξη για την Τράπεζα της Ελλάδος ετοιμάζει το ΑΣΕΠ. Ειδικότερα επεξεργάζεται σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δέκα τεσσάρων (14) θέσεων Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

1.213 προσλήψεις στη Δημοτική αστυνομία

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να «τρέξουν» οι αιτήσεις για 1.213 μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γινόταν με μόρια. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

3.500 θέσεις για πτυχιούχους μέσα στο Νοέμβριο

Ένα βήμα πριν από το Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ που προβλέπει την πλήρωση 3.500 θέσεων για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε φορείς του ελληνικού δημοσίου, μέσα από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Η “μερίδα του λέοντος” από τις νέες προσλήψεις θα κατευθυνθεί σε δήμους, περιφέρειες, ΑΑΔΕ, e-ΕΦΚΑ, υπουργεία και Ανεξάρτητες Αρχές.


Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…