Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

0

Το ΚΙΝΑΛ
Ολοένα και κερδίζει έδαφος δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ απειλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα ηγεσία σε συνδυασμό με διάφορους άλλους παράγοντες του έχουν δώσει μια μεγάλη δυναμική. Αυτή όμως δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, μπορεί να ξεφουσκώσει πολύ εύκολα από λάθος επιλογές. Δεν είναι πάντα σωστή επιλογή η τακτική των ίσων αποστάσεων προκειμένου να μην υπάρχει πολιτικό κόστος. Χρειάζεται ένας ξεκάθαρος πολιτικός λόγος και ένα πολιτικό αφήγημα με σαφές στίγμα. Όχι γενικολογίες και ασάφειες και διφορούμενες πολιτικολογίες. Χρειάζονται ξεκάθαρα λόγια και πολιτικές που να συγκροτούν μια αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.
Και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…
Μ.Ξ.


Καλό βήμα
Χαιρετίζουμε τη δημοτική συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Ροδόπης που ξεκίνησε έστω και τώρα.
Πρόκειται για μια συμφωνία για από κοινού ενέργειες και συμπράξεις φορέων από τους δήμους Ξάνθης, Δράμας και Παρανεστίου.
Μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο Παρανέστι η πρώτη συνάντηση με την παρουσία των δημάρχων, αντιδημάρχων τουρισμού και άλλων εμπλεκομένων φορέων.
Χειροκροτούμε την πρωτοβουλία, τη θεωρούμε σωστή απ’ όλες τις απόψεις κι ευχόμαστε να λειτουργήσει διότι το αντικείμενό της είναι σοβαρό και σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής.
Ειλικρινά ευχόμαστε μακροημέρευση και κάθε επιτυχία.
Γ.Δ.


Απάτης συνέχεια
Η απάτη άλλαξε και προσαρμόστηκε στην ηλεκτρονική εποχή. Το λέω και το υποστηρίζω όπως κι εσείς βέβαια.
Κάθε μέρα μαθαίνουμε για τα θύματα των τηλεφωνικών απατών και μάλλον το τέλος αυτών είναι μακριά. Θα συνεχίζουμε επομένως να ζούμε μ’ αυτές και συνάνθρωποί μας, εύπιστοι και αφελείς θα χάνουν τις καταθέσεις τους, κόπους ετών.
Πάντως οι απατεώνες είναι πολυμήχανοι. Πρόσφατα στα κόλπα εξαπάτησης, εκτός των τραπεζών που πάλιωσε κάπως, έβαλαν τα ΕΛΤΑ. Χρησιμοποιούν την επωνυμία, το σήμα και διακινούν e-mail και μήνυμα ως αποστολέα τα ΕΛΤΑ με αφορμή μια δήθεν παράδοση δέματος, ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Κι όταν αυτό το τελευταίο γίνει, το κόλπο έχει πετύχει και πάνε τα χρήματα του λογαριασμού.
-Προσοχή, μεγάλη προσοχή.
Γ.Δ.


Ιδιοκτήτες Τουριστικών Επιχειρήσεων
Μία από τις επαγγελματικές τάξεις που «πλήρωσαν το μάρμαρο» της πανδημίας ακριβά είναι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων.
Ποιος να ταξιδεύσει και πού να πάει για να μπορέσει να κάνει διακοπές ελεύθερα έτσι όπως αρμόζει; Ελάχιστοι τολμηροί. Οι υπόλοιποι, οι πολλοί, μένουν σπίτι  και περιμένουν την βελτίωση ή και μείωση των απαγορεύσεων.
Αυτοί οι επαγγελματίες λοιπόν πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια προχθές ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους και ζητώντας μέσω των προτάσεών τους την λήψη συγκεκριμένων μέτρων από το αρμόδιο υπουργείο για τη στήριξη του κλάδου Τουριστικών Επιχειρήσεων οδικών μεταφορών.
Γ.Δ.


Ρεπούση εναντίον Πολάκη: Aκραία σεξιστικός ο λόγος του
Εναντίον του Παύλου Πολάκη, στρέφεται η Μαρία Ρεπούση, ιστορικός και μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «ακραία σεξιστικό» το λόγο του βουλευτή.
Η κ. Ρεπούση σημειώνει σε άρθρό της ότι ο Παύλος Πολάκης: «Με “μάτσοˮ τρόπο που προσβάλλει βαθιά τις αξίες της Αριστεράς. Δεν επρόκειτο για λαϊκιστικό ακτιβισμό ή για λόγια του πεζοδρομίου, όπως χαρακτηρίστηκαν τα λόγια του. Ήταν ακραία σεξιστικός λόγος, που, όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, είναι κρίκος της αλυσίδας της έμφυλης βίας που βιώνουν οι γυναίκες και οι κάθε μορφής θηλυκότητες. Είναι σκαλί για τον τελευταίο κρίκο: το έμφυλο έγκλημα. Και από τη μια πετυχαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ρούμπο με την ευαισθησία που δείχνει για τις γυναικοκτονίες και την τροπολογία του για την ποινική αναγνώρισή τους και από την άλλη εμφανίζεται η τοξική αρρενωπότητα του Πολάκη, με τη γνωστή προτροπή».
Βολές κατά του Πολάκη εξαπέλυσε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, χαρακτηρίζοντας τον λόγο του ως «λούμπεν» και συγκρίνοντάς τον με τους χρυσαυγίτες: «Δεν μπορούμε να μακελευτεί σε τέτοιο βαθμό η Βουλή. Ο Πολάκης έχει λούμπεν λόγο, και ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την πολιτική του είναι λούμπεν. Λέω έναν επιεική χαρακτηρισμό. Θυμάμαι τους χρυσαυγίτες να μπαίνουν μέσα και να μιλούν με το ίδιο στιλάκι, με κάτι μαγκιές».
-Οι δύο κυρίες, για πρώτη φορά καταφέρονται εναντίον ενός «αριστερού» για σεξισμό, σπάζοντας την παράδοση που επιβάλλει γενικευμένη αφωνία στις κυρίες της αριστεράς όταν ο σεξισμός προέρχεται από «αριστερούς», ενώ είναι λαλίστατες όταν προέρχεται από άλλους πολιτικούς χώρους…


Σκουπίδια
Παντοτινό και μόνιμο πρόβλημα τα σκουπίδια. Όχι βέβαια πως πιστεύουμε ποτέ πως θα το λύσουμε οριστικά. Όχι κατηγορηματικό. Δεν θ’ αναφερθώ για την πόλη μέσα που γίνεται μια προσπάθεια αν και πρέπει να ενταθεί, αλλά για πάρα έξω και γύρω-γύρω.
Όποιος περπατήσει ή κυκλοφορήσει με αυτοκίνητο προς την ορεινή περιοχή θα κάνει μια διαπίστωση. Δεξιά-αριστερά του δρόμου υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια κάθε μορφής. Εικόνα απαράδεκτη. Όποιος επίσης μεταβεί περιφερειακά, σε οποιοδήποτε σημείο, θα διαπιστώσει υπαίθριους σκουπιδότοπους. Σκουπίδια από μπάζα, είδη υγιεινής, στρώματα, ξύλα, πλαστικά.
Κατά καιρούς πάει ο δήμος τα μαζεύει όμως πάλι οι μουστερήδες συνεχίζουν το ίδιο βιολί.
Επιτέλους, αυτό το κρυφτούλι θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι αυστηρά για να σταματήσει αυτή η ασυδοσία των σκουπιδότοπων.
Γ.Δ.


Ύστατη έκκληση προς τον πρωθυπουργό
Ομολογώ πως δεν μπορώ να τους καταλάβω αυτούς στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
Γίνομαι συγκεκριμένος: Λοιπόν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε, όταν ενημερώθηκε, πως η εκκρεμότητα του επιδόματος εργασίας, το γνωστό 12% πως επιτέλους πρέπει να λυθεί και να τελειώσει οριστικά.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες, θεώρησαν πως μετά την πρωθυπουργική παρέμβαση πως η υπόθεση θα εύρισκε το δρόμο της επίλυσης μετά από χρόνια αναμονής, υποσχέσεων χωρίς ουσία αλλά και κοροϊδίας.
Κι ενώ αναμενόταν σε εύλογο χρόνο να προχωρήσει η υπόθεση, όχι καταβολής χρημάτων αλλά συμψηφισμού, υπήρξε αδιαφορία και καθυστέρηση συνολικά 18 μηνών μετά την απόφαση και εντολή του πρωθυπουργού  να λυθεί το θέμα.
Γ.Δ.


Κινδυνεύει να γίνει μπούμερανγκ
Κι εκεί λοιπόν που η Ν.Δ. εμφανιζόταν να κερδίζει όλη την θετική εκτίμηση των επιχειρηματιών από την παρέμβαση του πρωθυπουργού, κινδυνεύει σήμερα, λόγω αδυναμίας συνεννόησης συναρμόδιων υπουργείων να χάσει το μομέντουμ.
Η αναμονή λοιπόν έφθασε στο μη παρέκει, οι υπουργοί περί άλλων ασχολούνται, τα Επιμελητήρια αγανάκτησαν από την  καθυστέρησή τους και απέστειλαν επιστολή, τελευταία πλέον, στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναφέροντας το ιστορικό της καθυστέρησης συμψηφισμού των διαφόρων ποσών που αντιστοιχούν σε κάθε επιχείρηση ανάλογα πάντα με τον αριθμό των απασχολούμενων.
Συμπέρασμα: Ναι υπάρχει. Και είναι τραγικό. Το πως η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ υπουργείων μπορεί μια θετική απόφαση του πρωθυπουργού να γίνει αρνητικό μπούμερανγκ για τον ίδιο και την παράταξή του.
Γ.Δ.


Για τους ενδιαφερόμενους
Μπήκαμε στο Φεβρουάριο κι έτσι η γιορτή της Τσικνοπέμπτης αλλά και η αργία της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζουν όλο και περισσότερο.
Έτσι έχουμε: η πιο χαρακτηριστική ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου λοιπόν, η Τσικνοπέμπτη, φέτος πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου.
Αργότερα στις 6 Μαρτίου γιορτάζουμε τις Απόκριες, ενώ η Καθαρά Δευτέρα είναι φέτος στις 7 Μαρτίου.
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25η Μαρτίου 2022, Παρασκευή.
Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου.
Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022.
Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022.
Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022.
Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2022, Κυριακή (πιθανόν να μεταφερθεί).
Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου, Δευτέρα.
Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου, Δευτέρα.
28η Οκτωβρίου 2022, Παρασκευή.
Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2022, Κυριακή.
Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2022, Δευτέρα.
Γ.Δ.


Bye – bye ΔΝΤ (επιτέλους!)
Μετά από 12 χρόνια που είχε γίνει  ο εφιάλτης μας αποχωρεί το ΔΝΤ από την χώρα μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η χώρα θα αποπληρώσει εντός των δύο μηνών και τα υπόλοιπα που οφείλει στο Ταμείο οπότε οι αξιωματούχοι του δεν έχουν πλέον άλλη δουλειά και παύει και η ενισχυμένη εποπτεία που ήταν η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια και επιστρέφουμε στην προ μνημονίων εποχή. Αυτό θα έχει και θετικό αντίκτυπο στις αγορές καθώς είναι ένα μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή και υγιής. Περάσαμε λοιπόν τα «πέτρινα» χρόνια της οικονομικής κρίσης αρκεί βέβαια να μην ξεχάσουμε σαν κοινωνία τι περάσαμε. Πόσα μνημόνια, πόσοι αντεργατικοί νόμοι που μείωσαν τους μισθούς και το βιοτικό μας επίπεδο, πόση ανεργία, πόση ανασφάλεια για το αύριο. Ας ελπίσουμε και οι πολιτικοί μας να μην το ξεχάσουν και να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη που μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…