Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

0

Πήρε, επιτέλους, το δρόμο του
Άργησε μεν, αλλά δεν ξεχάστηκε δε. Κι έτσι όλοι πλέον θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το δημοτικό συμβούλιο σύντομα θα συζητήσει και θ’ αποφασίσει για την υλοποίηση μιας παλιάς πρότασης που κατατέθηκε μάλιστα από την αντιπολίτευση.
Ο λόγος για να τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Θανόπουλος από τους Ξανθιώτες, από τον δήμο.
Έτσι, σύντομα, το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει και θ’ αποφασίσει για το σημείο που θα τοποθετηθεί η προτομή και για την επανέκδοση του βιβλίου του «Πορεία Αντίθετα».
Από κει και πέρα υπάρχουν κάποια διαδικαστικά και η υπόθεση αυτή χρέους προς τον άνθρωπο που «έσωσε» την Παλιά Πόλη θα ολοκληρωθεί. Έστω τώρα.
Γ.Δ.


Φουλ τα Ξενοδοχεία
Σοβαρή οικονομική ανάσα έλαβαν όλα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης με αφορμή τη διεξαγωγή των αγώνων πάλης, Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων και Μεσογειακό Εφήβων.
Συνολικά χίλια άτομα φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας κι αυτός ο αριθμός κάλυψε τόσο τα ξενοδοχεία εντός της πόλης αλλά και πιο έξω και κανείς δεν είχε πρόβλημα κρεβατιού.
Στην όντως δύσκολη περίοδο για τα ξενοδοχεία της πόλης μας που στερήθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις όπως Καρναβάλι (κυρίως), Γιορτές Παλιάς Πόλης και Μουσικές Γιορτές, αυτή η πρωτοβουλία του δήμου ήταν μια τονωτική οικονομική ένεση.
Γι’ αυτό και τα θετικά σχόλια υπέρ του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη που αντιμετώπισε θετικά την πρόταση για τη διοργάνωση των δύο αυτών Αθλητικών Αγώνων Πάλης.
Γ.Δ.


Κερνούσε και χαιρόταν
Και μια και βρισκόμαστε στο δήμο Ξάνθης, πληροφορηθήκαμε πως ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης ήταν αυτές τις ημέρες μέσα στην χαρά.
Αιτία η απόκτηση εγγονού από την κόρη του.
Έτσι, εντός κυρίως, αλλά και εκτός ο δήμαρχος κερνούσε. Όποιος έμπαινε στο δήμο έπαιρνε το γλυκό του και αυτό έχει την ερμηνεία του διότι η έλευση ενός εγγονού, όπως λένε όσοι το έζησαν, είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για τους γονείς όσο και για τους παππούδες και γιαγιάδες.
Γ.Δ.


Προς δημοτική αρχή Αβδήρων και παρατάξεις της αντιπολίτευσης
Η κατάσταση με τους ανεμβολίαστους στον δήμο Αβδήρων έχει ξεφύγει. Όταν πάνω από 80% των δημοτών είναι ανεμβολίαστοι αυτό σημαίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό και η μετάδοση θα είναι πολύ μεγάλη.
Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για να πειστούν οι δημότες σας να εμβολιαστούν! Συστρατευτείτε όλοι στην προσπάθεια οργανώνοντας μια καμπάνια ενημέρωσης πόρτα πόρτα. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.
Μ.Ξ.


Μας αφορά όλους
Έχουν ειπωθεί και γραφτεί τόσα πολλά για τους αντιεμβολιαστές που έχουν στηλώσει τα πόδια και αρνούνται να δουν την πραγματικότητα γύρω τους, τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Έχουν χλευαστεί, έχουν επικριθεί με χίλιους τρόπους, έχουν ασχοληθεί μαζί τους ψυχολόγοι, δημοσκόποι, πολιτικοί, επικοινωνιολόγοι, ιεράρχες κ.α., προκειμένου να βρεθεί ο σωστός τρόπος να μεταπειστούν.
«Μη σώσουν κι εμβολιαστούν» είπε πριν λίγες μέρες με απόγνωση ο Άδωνης Γεωργιάδης, όταν όλα τα μέσα έχουν αποτύχει. Θα μπορούσαμε όντως να τους αφήσουμε στην τύχη τους και στον κόσμο τους αν αυτή τους η απόφαση αφορούσε μόνο αυτούς και τη δική τους υγεία. Αφορά όμως και σε μεγάλο βαθμό και τη δική μας υγεία, των εμβολιασμένων. Το νοσοκομείο μας ασφυκτιά από ανεμβολίαστους ασθενείς και αναστέλλονται ιατρεία και χειρουργεία, ενώ υποβαθμίζονται τα κέντρα υγείας για να ενισχυθεί. Μας αφορά όλους.
Πολλοί εμβολιασμένοι που θα χρειαστούν περίθαλψη για άλλες παθήσεις, θα βρουν τα κρεβάτια γεμάτα από ασθενείς με κορωνοϊό, τις ΜΕΘ κατειλημμένες.
Ας μη μιλήσουμε για το οικονομικό κόστος της ιστορίας αυτής…
Και με αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει πάλι μέτρα. Είναι όμως αδιανόητο ολόκληρη η κοινωνία να πληρώνει τις προκαταλήψεις και τη βλακεία μιας μειοψηφίας. Η λύση είναι να επιβληθεί lockdown μόνο στους ανεμβολίαστους , χωρίς βέβαια τις παροχές της προηγούμενης περιόδου. Να πληρώσουν από την τσέπη τους την ανευθυνότητά τους…
Γ.Σ.


Μείναμε πίσω σα νομός
Έχουμε σα νομός ένα πλούτο που χρόνια τώρα μένει στα νηπιακά του χρόνια, χωρίς ν’ αναπτύσσεται. Πρόκειται για τα θερμά νερά που έχουμε στην Ποταμιά του δήμου Αβδήρων και τα άλλα στην ορεινή περιοχή των Θερμών στο δήμο Μύκης.
Και τα δύο αυτά Λουτρά, τυπικά υπάρχουν μεν, αλλά υπολειτουργούν, με αυτό των Θερμών να είναι σε καλύτερη κατάσταση διότι εκεί εκτός των εγκαταστάσεων του δήμου υπάρχουν και των ιδιωτών.
Σημασία έχει πως ένας γεωθερμικός πλούτος μένει έτσι αναξιοποίητος, χωρίς προοπτική, χωρίς καμία ουσιαστική προσφορά κυρίως της Ποταμιάς.
Επιτέλους, ας παραχωρηθεί η εκμετάλλευση σε ιδιώτη για να αλλάξει αυτή η άσχημη σημερινή εικόνα.
Γ.Δ.


Επαφές με το Κ.Ι.Σ.
Επίσκεψη από ομάδα μελών του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (Κ.Ι.Σ.) είχε χθες Τρίτη ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης να τοποθετηθεί μνημείο στη μνήμη των πεντακοσίων (500) Ξανθιωτών Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τρεμπλίνκα.
Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία του ΠΑΚΕΘΡΑ που αμέσως αποδέχθηκε ο δήμος ως απαραίτητη να υλοποιηθεί για να τιμηθούν οι συμπολίτες που εξοντώθηκαν από τους Χιτλερικούς.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το οργανωτικό πλαίσιο της όλης εκδήλωσης στην οποία όταν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία τοποθέτησης του μνημείου στην Πλατεία Ελευθερίας, θα παραστούν σημαντικοί εκπρόσωποι του Κ.Ι.Σ. αλλά και του Ισραηλινού κράτους.
Γ.Δ.


Δεν πάμε καλά…
Ο χθεσινός μας τίτλος «Μαύρο ρεκόρ με 520 νέα κρούσματα στην ΑΜΘ εκ των οποίων τα 97 στην Ξάνθη» ήταν αποκαλυπτικός.
Δυστυχώς, όσοι πίστεψαν πως τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, έπεσαν έξω. Διότι, έρχονται νέα δεδομένα. Στο μεταξύ άλλαξε ο καιρός, πέφτει η θερμοκρασία, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι χαμηλό πλέον, η ανοσία έχει εξασθενήσει και έχουμε έξαρση της πανδημίας που έχει γίνει αφόρητη στο σύστημα υγείας.
Ιδιαίτερα δε ανησυχητική είναι η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας Ν. Τζανάκη ο οποίος τόνισε: «Αν δεν πάρουμε μέτρα ή δεν συμβεί κάτι διαφορετικό, θα παγιωθούμε σε αριθμούς πάνω από 4.000 κρούσματα τη μέρα, με τάσεις προς 5.000 ή και παραπάνω, κατά τις επόμενες 3-4 εβδομάδες και προς το τέλος Νοεμβρίου».
Γ.Δ.


Κάτοικοι  του δήμου Αβδήρων εμβολιαστείτε όσο είναι καιρός!
Τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ που αφορούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους δήμους του νομού μας είναι άκρως απογοητευτικά για τον δήμο Αβδήρων! Μόνο 17, 74 % είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στον Δήμο Αβδήρων!  Ένα ποσοστό ίσως από τα πιο χαμηλά πανελληνίως! Αντίθετα στον δήμο Ξάνθης το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι 77, 23%. Ακολουθεί ο δήμος Τοπείρου με 42,64% και  δήμος Μύκης με 31,65%.  Αντί λοιπόν  να κλείνουν δρόμους και να αντιδρούν οι κάτοικοι του  δήμου Αβδήρων για τον περιορισμό λειτουργίας του Κέντρου Υγείας έως τις 3 μ.μ. ίσως θα ήταν πιο συνετό για να προστατεύσουν τη ζωή τους, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Είναι γνωστό ότι αυτό με το Κέντρο Υγείας έγινε για να μπορέσει να λειτουργήσει η πτέρυγα covid του νοσοκομείου Ξάνθης που άνοιξε γιατί έχουμε πολλά περιστατικά με κορωνοϊό και δεν έχουμε γιατρούς για εφημερίες. Και μπορεί αυτό να είναι θέμα που πρέπει να λύσει η πολιτεία αλλά έχουμε όλοι μας και προσωπική ευθύνη από την στιγμή που η πολιτεία μας παρέχει την δυνατότητα μέσω του εμβολίου να βάλουμε  ένα τείχος στην πανδημία και να μην επιβαρύνουμε το ΕΣΥ.
Δηλαδή με λίγα λόγια είναι λάθος να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος!
Μ.Ξ.


Νέος αντιδήμαρχος για τον Τουρισμό
Αλλαγή προσώπου είχαμε πρόσφατα στο οργανωτικό μέρος του δήμου Ξάνθης.
Έτσι, με απόφαση του δημάρχου, ο Πάνος Αμβροσιάδης ανέλαβε τους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Ο Αμβροσιάδης είναι νέος δημοτικός σύμβουλος, απέδειξε πως είναι εργατικός και πως δεν αποφεύγει τις ευθύνες, ορεξάτος και φιλόδοξος που προφανώς δεν είναι κακό.
Ο δήμαρχος που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του τουρισμού, εκτίμησε πως η καλύτερη επιλογή είναι του Αμβροσιάδη.
Δε μένει παρά ο ίδιος να δικαιώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Πάντως στα θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού ο δήμος έμεινε αρκετά πίσω χάνοντας ήδη δύο ολόκληρα χρόνια.
Ευχές ο νέος αντιδήμαρχος να αξιοποιήσει τις δυνάμεις που υπάρχουν στην Ξάνθη, να τις κινητοποιήσει και να τις οργανώσει προς όφελός τους και προς όφελος της Ξάνθης.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Μαρία Ευθυμίου κι εμείς Λίγα λόγια οφείλω να παραθέσω για την εκδήλωση στο δημοτικό αμφι…