Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σε διαβούλευση το Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας

Σε διαβούλευση το Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας

0

Ο Προϋπολογισμός για την Ελλάδα ανέρχεται σε 374.995.903 €.

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο διαβούλευσης του Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027, ύψους 374.995.903 €., το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας, Θάλασσας και Υδατοκαλλιεργειών (ΕΤΘΑΥ) για το οποίο έχει εκδοθεί ο Κανονισμός (ΕΕ) 1139/2021.

Το ΕΤΘΑΥ είναι το υποστηρικτικό εργαλείο, που θα συνδράμει αποτελεσματικά στην επίτευξη των σκοπών της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (Κ.Αλ.Π.) καθώς και της Θαλάσσιας Πολιτικής και θα είναι το κύριο μέσο για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ε.Ε. στο πεδίο της διακυβέρνησης των θαλασσών.

Το ΠΑΛΥΘ ακολουθεί τις τέσσερις προτεραιότητες του ΕΤΘΑΥ:

α) προώθηση της βιώσιμης αλιείας και της αποκατάστασης και διατήρησης των υδρόβιων βιολογικών πόρων,

β) προώθηση δραστηριοτήτων βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας και μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και, κατά συνέπεια, η συμβολή στην επισιτιστική ασφάλεια στην Ένωση,

γ) ενθάρρυνση μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές καθώς και σε περιοχές εσωτερικών υδάτων, και προώθηση της ανάπτυξης κοινοτήτων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και

δ) ενίσχυση της διεθνούς διακυβέρνησης των ωκεανών και δημιουργία προϋποθέσεων για την εξασφάλιση ασφαλών, προστατευμένων και καθαρών θαλασσών και ωκεανών που υπόκεινται σε βιώσιμη διαχείριση.

Ο Προϋπολογισμός του ΕΤΘΑΥ για την Ελλάδα ανέρχεται σε 374.995.903 €.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με καθυστερήσεις η επέκταση δικτύου του φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Απέμεινε ένα συνεργείο εκσκαφής  – Αποσύρθηκε η δεύτερη εταιρεία  – Προβλήματα…