Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεπερνά το 82% το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών

Ξεπερνά το 82% το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών

0

Πάνω από το 75,5% το ποσοστό των φοιτητών που εμβολιάστηκαν ή έχουν νοσήσει

Στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές και φοιτητές, έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας  το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί μας, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνάει το 82%. Και στα παιδιά μας υπάρχει μια αύξηση», είπε.

Στη συνέχεια, θέτοντας από μόνη της το ερώτημα αν το παραπάνω ποσοστό αρκεί, απάντησε «όχι» και αναλυτικά δήλωσε τα εξής: «Θα το πω ευθέως. Δεν αρκεί και είναι καθήκον όλων μας, της καθεμιάς και του καθενός που είναι σε αυτή την αίθουσα να πείσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εμβολιαστούν. Για το πως προστατεύουμε πρώτα τα ίδια, για το πως τα θωρακίζουμε πολύ περισσότερο μέσω του εμβολίου».

Πιο αναλυτικά αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ανά ηλικιακή κατηγορία μαθητών και φοιτητών, τα δεδομένα έχουν ως εξής: «Στα παιδιά με μια δόση κλεισμένο ραντεβού, είμαστε στο 35% για τις ηλικίες 15 με 18 ετών, και στο 17% για τις ηλικίες 12-14 ετών». Στους φοιτητές των ποσοστό που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή έχουν νοσήσει είναι πάνω από 75,5%.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…