Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την προσβασιμότητα στην πόλη συζήτησε ο δήμαρχος με τους εκπροσώπους ΑμΕΑ και Τυφλών

Την προσβασιμότητα στην πόλη συζήτησε ο δήμαρχος με τους εκπροσώπους ΑμΕΑ και Τυφλών

0

Η δημιουργία κατάλληλων σχολικών μονάδων και η άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού για τα ηχητικά συστήματα στα φανάρια, τέθηκαν από τους συλλόγους

Παραβρέθηκαν στη συνάντηση η πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Σωματείου ΑμΕΑ Ξάνθης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Ψυχολογικού και ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ

Την Τρίτη 13-7-2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας στον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Γιάννη Ζερενίδη από τους εξής συλλόγους: Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης με την πρόεδρο Δήμητρα Κοτσάκη, τον Γ.Γ. Μάκη Σακελλάρη, την ταμία Γλυκερία Νότα, Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης και τον πρόεδρο Ερσίν Μπόζ και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης και την πρόεδρο του Ρούλα Μπαγιατοπούλου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ Σμάραγδος Κρεμύδας όπου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τους παρευρισκόμενους φορείς, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1) το πλαίσιο της προσβασιμότητας στην πόλη της Ξάνθης πού αφορά τις ελεύθερες ζώνες όδευσης πεζών , ΑμεΑ και άλλων εμποδιζόμενων ατόμων και η καταστρατήγηση τους από την ανεξέλεγκτη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και άλλων εμποδίων που παρατηρούνται στους χώρους αυτούς λόγω και της απουσίας των ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου Ξάνθης.

2)Επισημάνθηκε δε η καθυστέρηση των διαδικασιών για την προκήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να τοποθετηθούν ηχητικά συστήματα στους φωτεινούς σηματοδότες του Δήμου για την διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία όρασης και

3) συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας σχολικών δομών κι εγκαταστάσεων βοηθητικών χώρων σε συγκεκριμένη έκταση του Δήμου Ξάνθης ώστε να στεγαστούν σχολεία διαφορετικών βαθμίδων λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη συμπεριληπτικής εκπαίδευσης μαθητών με αναπηρία και μαθητών χωρίς αναπηρία.

Όπως ενημερώνουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων, «μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις για περαιτέρω συνεργασία και συναντήσεις με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το βέλτιστο αποτέλεσμα και επίτευξη του σκοπού αυτού».

Στην συνάντηση επίσης συζητήθηκε η δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης για την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών ασθενών της ΠΕ Ξάνθης, επισημάνθηκε δε η αναγκαιότητα των πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν από τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να υπάρξει μέσω της προτεραιοποίησης η διευκόλυνση δημιουργίας της μονάδας για τους νεφροπαθείς της ΠΕ Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…