Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ SUPERLEAGUE 2: Οριστικό λουκέτο μέχρι 7 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα

SUPERLEAGUE 2: Οριστικό λουκέτο μέχρι 7 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα

0

Τι ισχύει για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ

Οριστικό είναι το λουκέτο στα πρωταθλήματα βόλει, πόλο, χάντμπολ, καθώς και των κατώτερων κατηγοριών ποδοσφαίρου, μπάσκετ μετά την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να επεκτείνει το lockdown στον αθλητισμό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δίνει την χαριστική βολή σε επαγγελματικά, ημιεπαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Με την απόφαση αυτή, όλοι οι αθλητές όλων των κατηγοριών πλην των Super League και Basket League σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, αλλά και των υπόλοιπων ημιεπαγγελματικών-ερασιτεχνικών σπορ, μένουν επί της ουσίας άνεργοι και οι ξένοι ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό.

Στις 7 Ιανουαρίου όταν και θα λήξει το lockdown θα έχουν συμπληρωθεί ήδη 9 εβδομάδες που τα πρωταθλήματα αυτά θα είναι στον… πάγο και οι αθλητές τους μακριά από τις προπονήσεις.

Δεδομένου ότι θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα για να επανέλθουν σε κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση, η επανέναρξη των πρωταθλημάτων δεν προβλέπεται πριν από τον Φεβρουάριο του 2021.

Γι΄αυτό οι ομάδες ζητούν να συνεχιστούν τουλάχιστον οι προπονήσεις στο διάστημα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Οι ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα:

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, επισήμανε, είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που απέδωσε στην κόπωση όλων. Ανέφερε ότι υπάρχει μία ήπια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, τα οποία παραμένουν στα 1609 σε κυλιόμενη βάση, αλλά ο αριθμός νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4008 και κυρίως υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ απο τις διασωληνώσεις.

Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου παραμένουν εστίαση, σχολεία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από τις επαγγελματικές Super League 1 και Basket League), χιονοδρομικά κέντρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…