Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αυγενάκης: «Κανένας διάλογος με τη Superleague 2 αν δεν επιστρέψει σε αγωνιστική δραστηριότητα»

Αυγενάκης: «Κανένας διάλογος με τη Superleague 2 αν δεν επιστρέψει σε αγωνιστική δραστηριότητα»

0

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ για το θέμα της χρηματοδότησης του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού από το στοίχημα, καθώς το ζήτημα που έχει προκύψει με την Superleague 2.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑΣΠΟΡ και τον Μάκη Τσίλκο με κεντρικό θέμα την χρηματοδότηση του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσής τους μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων, η οποία θα καταβληθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των χρημάτων τονίζοντας πως ολοκληρώνεται η σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την κατανομή του ποσού των 66 εκατ. ευρώ για το 2023. Υπογράφηκε από τον ίδιο και την Τετάρτη (8/2/2023) έφυγε για να συνυπογράψουν οι αρμόδιοι συνάδελφοι από το οικονομικό επιτελείο. Θα ακολουθήσει η εκταμίευση για τις ΑΑΕ (Super League 1, Basket League, Volley League), για τα περίπου 5.800 νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία και για τις Εθνικές μας Ομάδες όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών, Παραολυμπιακών και μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, καθώς και για την ΕΟΕ και την ΕΠΕ (προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές προετοιμασίες).

Επεσήμανε πως θα εισπράξουν όλοι πλην της Super League 2, η οποία διέκοψε το πρωτάθλημά της, ενώ είχαν προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα –με όλες τις Λίγκες παρούσες- οι συζητήσεις για τα διαφανή κριτήρια κατανομής των ποσών στον επαγγελματικό αθλητισμό και αναμένονταν έπειτα από 48 ώρες, όπως οι ίδιοι είχαν ζητήσει, για να συνεχιστεί ο διάλογος…

Ανέφερε πως δέχεται κρούσεις για να τους συναντήσει (την SL2) με επιχειρήματα ότι η απόφαση περί αναστολής, που πήραν, ήταν υποκινούμενη από μεγαλόσχημο ποδοσφαιρικό παράγοντα και άλλες δικαιολογίες:

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …