Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δόθηκε τελικά η άδεια για αεροψεκασμούς στην ΠΑΜΘ

Δόθηκε τελικά η άδεια για αεροψεκασμούς στην ΠΑΜΘ

0

Το Υπουργείο Υγείας μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου βεβαίωσε ότι υφίστανται ειδικοί σοβαροί λόγοι δημόσιας υγείας

 

Την Πέμπτη έδωσε τελικά το υπουργείο Υγείας το «πράσινο φως» για την έναρξη της διενέργειας των αεροψεκασμών για την ακμαιοκτονία στην ΠΑΜΘ, μετά την εμφάνιση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πρώτα στην Ξάνθη και στη συνέχεια στη Χρυσούπολη.

Η έγκριση δόθηκε αφού πληρώθηκαν οι προϋποθέσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που επιβάλλουν τη διενέργεια των αεροψεκασμών μόνο σε ειδικές συνθήκες και για σοβαρούς λόγους δημόσιας υγείας.

Η απόφαση που εστάλη στις 23/7 τιτλοφορείται “Κατ’ εξαίρεση χορήγηση άδειας χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων για ULV εφαρμογή από αέρος για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ( Π.Ε. Λάρισας) για το έτος 2020»”, και με αυτή ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκος, δίνει άδεια «λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα κουνούπια στη δημόσια υγεία και δεδομένου ότι έχουν εφαρμοστεί οι μέθοδοι προνυμφοκτονίας και ULV από εδάφους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…