Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η εξασφαλισμένη επανάσταση

Η εξασφαλισμένη επανάσταση

0

Στα παλιότερα χρόνια, όταν η τεχνογνωσία δεν είχε προχωρήσει, οι επαναστάτες ήταν πολλαπλώς εκτεθειμένοι. Αθανάσιος Διάκος, Καραϊσκάκης, Ροβεσπιέρος, Τσε Γκεβάρα, δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα και τους έφαγε το φίδι το κακό. Σήμερα όμως η επαναστατική νανοτεχνολογία που βρίσκεται στο αποκορύφωμά της τα πράγματα άλλαξαν άρδην όπως και οι μέθοδοι άρδευσης.

Πήγε η Μπουμπουλίνα να κάνει την έξυπνη και υπήρξαν άλλοι εξυπνότεροι. Σήμερα για να επαναστατήσεις χρειάζεται πρώτα να έχεις περάσει μια ήσυχη ζωή για να κρατήσεις ακέραιες τις δυνάμεις σου. Ένας διορισμός, μία εργασία χαμηλής αρτηριακής πίεσης και τέλος ένα βάθρο θριαμβευτικού εφ άπαξ και ένα ακρόβαθρο  παχυλής σύνταξης. Μόλις ολοκληρώσεις αυτόν τον γενναίο κύκλο υποχρεώσεων είσπραξης, θεωρείσαι  ώριμος για την επανάσταση. Ασχολείσαι πλέον με κοινωνικά, επισιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που θα αναδείξουν την ευαισθησία της προσωπικότητάς σου σε βαθμό κατά πρώτον  εκλογής σου στο Δημοτικό σου διαμέρισμα και κατόπιν θα κατηφορίσεις προς τα κεντρικά σημεία της Πλατείας Συντάγματος, ένθα απέδρα πάσα οδύνη λύπη και στεναγμός, μισθολογικώς.

Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ τελευταίως τις κινήσεις για την ματαίωση εγκατάστασης σε ορεινές περιοχές ανεμογεννητριών. Θα βλάψουν το περιβάλλον και την εξωτερική μας πολιτική. Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί αυτή η απερίσκεπτος επένδυση θα έχουμε πολλά να χάσουμε. Πρώτον είναι δυνατόν να σκοτώνεται ετησίως σε κάθε συστάδα γεννητριών και ένα πουλί. Στην εκκαθάριση των πτηνών δεν μπορεί να παρεμβαίνει αυθαίρετα η ηλεκτρική εταιρεία παρά μόνον ο φιλοζωϊκός σύλλογος των κυνηγών. Δεν μπορείς να παίρνεις τις αρμοδιότητες από την Θεά Άρτεμη και να τις δίνεις τόσο απερίσκεπτα στον Θεό Αίολο. Η Άρτεμις  έχει δώσει δείγματα γραφής μέχρι σήμερα σε φόνους ζαρκαδιών, αετών και λιονταριών, ο Αίολος το πολύ πολύ που έκανε ήταν να σπρώξει τα καράβια των Αχαιών από την Αυλίδα και να πάνε να μακελέψουν τους Τρώες, τίποτα άλλο.

Μπορείς να εμπιστεύεσαι έναν θεό που φυσάει αέρα κοπανιστό; Και βέβαια όχι, γι αυτό κι εμείς εμπιστευόμαστε την σίγουρη λύση των κυνηγών. Από την άλλη πλευρά με τις ανεμογεννήτριες θα σταματήσει η εξαιρετική συνεργασία μας με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman και όλους τους Πρίγκηπες των Αραβικών Εμιράτων. Χρόοονια αγοράζουμε πετρέλαιο αρίστης ποιότητας από τους ανθρώπους και καζαντίζουν στην πατρίδα μας άνθρωποι και ανθρωπάκια. Άλλωστε με τον Βασιλιά Salman είμαστε και σύμμαχοι, δεν είναι μικρό πράγμα αυτό, δεν είναι ποντικοκούραδα, για ξανασκεφτείτε το!

Όλοι πρέπει να είμαστε κατά των Αιολικών πάρκων, γιατί δηλαδή, δεν έχουμε λεπτά να αγοράζουμε φρέσκο ολόμαυρο πετρέλαιο που κάνει καλό και στο τρίψιμο από κρυολόγημα; Όχι δα, βογκάνε οι μισθοί μας και τα εφ άπαξ, στην μούρη θα τους τα τρίψουμε, άσε με κάτω καημένε.

Σωστό θα ήταν να καταργήσουμε και τα ιστιοφόρα σκάφη μιας και εξαρτώνται και αυτά από τον κακό δωδεκάθεο Αίολο, εμείς είμαστε  Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Εξασφαλισμένη λοιπόν επανάσταση κατά της φτηνής αιολικής ενέργειας, τίποτα δεν μας σταματά, όπλα μας οι παχυλές συντάξεις μας. Αν θέλουν ας το τολμήσουν, με τούβλα από πεντακοσάευρα θα τους χτυπήσουμε στο δόξα πατρί!!

Φοίβος Ιωσήφ

 • Οι παράλογες κρατήσεις

  Τι να πεί κανένας, τι να πεί και τι να μολογήσει! Κρατήσεις επί κρατήσεων, αδικία επί της …
 • Και οι 11 ήταν Έλληνες

  *Το άρθρο μετέφρασε στα Γερμανικά ο Γιατρός Φράνς Τσαγκάρης και το έστειλε σε δέκα Γερμανι…
 • Αναίρεση ταυτότητος

  Πάνω στις ταυτότητές μας αναγράφεται το όνομά μας και η εθνικότητά μας. Ε, εμείς δεν θέλου…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Και οι 11 ήταν Έλληνες

  *Το άρθρο μετέφρασε στα Γερμανικά ο Γιατρός Φράνς Τσαγκάρης και το έστειλε σε δέκα Γερμανι…
 • Αναίρεση ταυτότητος

  Πάνω στις ταυτότητές μας αναγράφεται το όνομά μας και η εθνικότητά μας. Ε, εμείς δεν θέλου…
 • Δυο βράδια στο ίδιο ταξίδι

  Το ταξίδι ήταν διάρκειας  είκοσι εννέα ημερών.  Είκοσι οκτώ διανυκτερεύσεις. Οι έντονες, ξ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
 • Παραθυρεοειδείς: Οι φύλακες του ασβεστίου

  Οι παραθυρεοειδείς  είναι τέσσερις μικροί αδένες, στο μέγεθος της φακής, που ‘φωλιάζουν’ π…
 • Στη χώρα του καραγκιόζη

  Δε μπορώ ν’ αναπνεύσω Μπαρμπαγιώργος: Καρκαγκιόζη παιδί μου. Καραγκιόζης: Τι είναι, …
 • Οι παράλογες κρατήσεις

  Τι να πεί κανένας, τι να πεί και τι να μολογήσει! Κρατήσεις επί κρατήσεων, αδικία επί της …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραθυρεοειδείς: Οι φύλακες του ασβεστίου

Οι παραθυρεοειδείς  είναι τέσσερις μικροί αδένες, στο μέγεθος της φακής, που ‘φωλιάζουν’ π…