Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Επίσκεψη της ΠτΔ στη Sunlight Recycling: Στήριξη στην «πράσινη» ανάπτυξη της Θράκης

Επίσκεψη της ΠτΔ στη Sunlight Recycling: Στήριξη στην «πράσινη» ανάπτυξη της Θράκης

0

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της πιο σύγχρονης περιβαλλοντικά μονάδας ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη

 Το όραμα της εταιρείας για ανάπτυξη καινοτόμων μπαταριών και λύσεων αποθήκευσης ενέργειας για πιο προσβάσιμη, αξιόπιστη και «καθαρή» βιώσιμη ενέργεια της μετέφερε ο CEO κ. Λάμπρος Μπίσαλας

Μήνυμα άλλης γραφής και προσέγγισης, με στίγμα στήριξης και εμπιστοσύνης στην «πράσινη» επιχειρηματικότητα και καινοτομία της Θράκης σηματοδότησε η επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Ανακύκλωσης Μπαταριών της SUNLIGHT, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, επιλέγοντας αυτή τη συνάντηση στο πλαίσιο των επαφών της με παραγωγικές μονάδες της περιοχής, κατά την πρόσφατη περιοδεία της.

Ενημέρωση της ΠτΔ για την πιο σύγχρονη περιβαλλοντικά μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά την επίσκεψή της, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 , η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη διεθνοποιημένη εταιρία SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου SUNLIGHT RECYCLING, η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη περιβαλλοντικά μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί έγινε παρουσίαση όλων των τεχνολογιών αιχμής που διαθέτει το εργοστάσιο που δίνουν τη δυνατότητα μηδενικής απόρριψης υγρών και ατμοσφαιρικών ρύπων στο περιβάλλον, ενώ παρουσιάστηκαν και οι προηγμένες τεχνολογίες που μετατρέπουν τα όξινα διαλύματα σε υψηλής ποιότητας βιομηχανικό αλάτι.

Το καλωσόρισμα του CEO Λ. Μπίσαλα: Τιμή η παρουσία του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας για πρώτη φορά στην εταιρεία

Ο κος Λάμπρος Μπίσαλας, CEO της εταιρείας SUNLIGHT, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Aποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η αξία της επίσκεψης είναι, μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερη, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά, σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας, που μας τιμά με την παρουσία του ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Θέτοντας τη βιωσιμότητα ως οδηγό για την επιχειρηματική μας ανάπτυξη, έχουμε εφαρμόσει εδώ και χρόνια ένα κυκλικό μοντέλο οικονομίας, διατηρώντας δύο υπερσύγχρονες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα και δύο μονάδες συναρμολόγησης στο εξωτερικό. Όραμά μας είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμες μπαταρίες και λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που θα κάνουν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσβάσιμη, πιο αξιόπιστη και πιο «καθαρή» στα χρόνια που έρχονται».

Το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσωπο της Sunlight συνάντησε η κ. Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το συνολικό οικοσύστημα της SUNLIGHT στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις νέες επενδύσεις στις τεχνολογίες λιθίου καθώς και για την πρόσφατη επένδυση που έχει γίνει στην μονάδα παραγωγής της SUNLIGHT στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη περιβαλλοντικά και τεχνολογικά μονάδα παραγωγής μπαταριών στον κόσμο.

Δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της εταιρίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε συνολικά για το τοπικό και εθνικό αποτύπωμα που δημιουργείται μέσα από τη λειτουργία του Ομίλου SUNLIGHT στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και για την σημαντική δωρεά της εταιρίας και του Ομίλου Olympia που αφορά στην ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας των τοπικών κοινωνιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μέχρι τη Μ. Παρασκευή τα rapid test αυτή την εβδομάδα

Στο isobox του ΚΥ Ξάνθης και το ΚΑΠΗ   Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία…