Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ατιμούλια Έλληνες

Ατιμούλια Έλληνες

0

Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέροντα και οι διεκδικήσεις ενός κράτους ή ενός έθνους. Τα σύνορα των Ηπα είναι προς νότον το Μεξικό, προς βορράν ο Καναδάς και εκατέρωθεν είναι οι δύο μεγάλοι ωκεανοί.

Τα σύνορα της Γερμανίας είναι στο κέντρο της Ευρώπης ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προς βορράν  με την Βαλτική θάλασσα. Είπαν οι άνθρωποι να κάνουν ένα κράτος και το συμμάζεψαν σαν νοικοκυραίοι, να ξέρουν τι κάνουν και τι ορίζουν να μην τσαλαβουτάνε όπου βρούνε. Εμείς πάλι είμαστε το τελείως αντίθετο. Όπου φθάνουμε απλώνουμε την αρίδα μας. Ντροπής πράγματα.

Η εγγονή ντου Ποσειδώνα κάλυψε με το όνομά της όλη την Ευρώπη με τις ματάρες της, μέχρι και τον Δία διέφθειρε. Η λυβύη ήταν αγγόνα του Δία και κόρη του Έπαφου και της Ιούς Η Αίγυπτος είχε κι αυτή νονό το αιγαίο, αφού βγαίνει το όνομα από το ‘’υπτίως  του Αιγαίου’’.  Μετά ήταν εκείνος ο Βασιλιάς Δάρδανος με τα γνωστά του Δαρδανέλια. Κονόμαγε πολλά λεφτά από τα στενά και τα καραβάκια που πέρναγαν και γύρευε μια μεγαλύτερη αναγνώριση για να βρει καλή νύφη για τον γιο του τον Άσιο και είπε όλη την αχανή ήπειρο Ασία.

Τώρα η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να βγάλει τα αυτοκίνητα Toyota και προς αναγνώριση της τεχνολογικής ανωτερότητάς της την είπαμε Άπω Ιωνία. Εμ δεν σήκωνε να την πούμε  Άπω Σούρμενα. Ντροπή, με τέτοιους κινητήρες που κατασκευάζει! Διαμάντια ειδικά στο πετρέλαιο.

Με την ξηρά καλά τα πήγαμε αλλά στους αρχαίους Έλληνες άρεσε πιο πολύ η Θάλασσα. Το σκεφτήκαν καλά και πρίν στο Μόναχο δημιουργηθεί  η εταιρεία BMW και κατακλύσει τον κόσμο είπανε τις θάλασσες Ωκεανό, αυτοί τις διασχίζανε ό,τι θέλανε κάνανε. Ωκεανός-Ωκεία ναύς-γρήγορο καράβι. Δεν μπορείς να πας από το Λίβερπουλ στο Χάλιφαχ με κανά μικρό καραβάκι. Μην το πείτε πουθενά και μας πάρουν με τις λεμονόκουπες, να είστε σοβαροί. Να’ σουτο και το 73% του πλανήτη που καλύπτεται από θάλασσα με Ελληνικό όνομα.

Μετά δεν μας χώραγε ο πλανήτης. Νάσου ο Άρης που ήταν και κατακόκκινος πλανήτης. Οι δύο δορυφόροι του πήραν κι αυτοί τα ονόματα Φόβος και Δήμος. μετά στα καλά καθούμενα βρεθήκαμε  μπροστά στον  πλανήτη Ποσειδώνα. Ε σαν Θεός κι αυτός είχε ακόλουθους πολλά φεγγάρια, την Νηρηίδα, την Θάλασσα, τον Ιππόκαμπο, τον τρίτωνα και την Ναϊάδα, όλοι οι δορυφόροι Έλληνες υπήκοοι.

Από κοντά έφτασε και ο πλανήτης Δίας μεγάλος για να δείχνει το κύρος του. Τα φεγγάρια του αξιολάτρευτα και ευγενέστατα, η Αμάλθεια, ο Γανυμίδης, η Ιώ, η Ευρώπη, η Καλλιστώ, η Υγεία, η Αδράστεια και μερικοί ακόμη συνοδοί χαμηλότερου επιπέδου και άνευ δικαιώματος ψήφου. Έχει το ηλιακό μας σύστημα κι άλλους ωραιότατους πλανήτες και όλοι με Ελληνικά ονόματα. Ο Κρόνος ας πούμε έχει δορυφόρους τον Τιτάνα, τον Εγκέλαδο, την Τυθή, τον Ιαπετό, Διώνη, Πάνα, Επιμυθέα και Υπερίωνα, γιατί βρε εγωιστές Έλληνες δεν αφήσατε έναν πλανήτη για την Βενεζουέλα και το Λιχτενστάιν κρίμα γιατί σας εκτιμούσαμε!

Στον ουρανό υπάρχουν και άλλα ηλιακά συστήματα όπως ο Ωρίων, η Μεγάλη Άρκτος, και η Κασσιόπη. Αυτή η τελευταία η ρουφιάνα είναι σύνορο (εκατομμύρια των εκατομμυρίων χλμ μακριά από τους αστερισμούς  Κηφέα. Σαύρα, Ανδρομέδα και Περσέα). Γιατί βρε παλιοτόμαρα δεν σκεφθήκατε λίγο  την Τανζανία και την Οκλαχόμα; Μοναχοφάηδες, φασίστες Έλληνες, και το διάστημα δικό σας το θέλετε. Τι θα σας πείραζε δηλαδή αν τον Πλούτωνα τον έλεγαν Σουλεϊμάν; Αφήστε και κάτι για την Ουγγαρία και την Ιαπωνία, η μοβοριά σας θα σας φάει, παλιοτόμαρα!!

Μιλήσαμε για τα κοντινά μας γιατί στο σύμπαν υπάρχουν τρισεκατομμύρια αστερισμοί και όλοι με Ελληνικά ονόματα. Εκεί ακριβώς είναι τα σύνορα του Ελληνισμού. Όλος ο ουρανός καταυγάζεται από Ελληνικά ονόματα και ούτε ένα από Τουρκικό ή Γαλλικό όνομα. Δυστυχώς, στο σχολείο δεν μας δίδαξαν τα σύνορα της Ελλάδος, και με το δίκιό τους αφού Ελλάδα είναι το αόρατο σύμπαν και μάλλον ίσως και πέρα από αυτό. Μην το μαρτυράτε, θα μας το πάρουν οι Τούρκοι. Το μόνο αδύνατο σημείο μας είναι τα γιγάντια και αχανή σύνορά μας. Η Αμερική και η Ρωσία είναι ασήμαντα κρατίδια  μπροστά μας!!!!!

Φοίβος Ιωσήφ

 

 

 • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

  Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
 • Ο πασίγνωστος El Arabi

  Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
 • Ανθρωπωδία

  Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Ο πασίγνωστος El Arabi

  Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
 • Ανθρωπωδία

  Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
 • omiros glossa

  Τον λογαριασμό παρακαλώ

  Αν χρωστάμε κάτι ακόμα να το πληρώσουμε για να φύγουμε, πρέπει να κοιμηθούμε γιατί έχουμε …
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βολονταρισμός – Κίνδυνος για την αποτελεσματικότητα

Η ανάδειξη του ΟΡΑΜΑΤΟΣ απαιτεί σχεδιασμό σύμφωνα με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ύπαρξη τ…