Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση «Βοήθεια στο Σπίτι»: Προσλήψεις σ’ όλους τους δήμους της Ξάνθης

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Προσλήψεις σ’ όλους τους δήμους της Ξάνθης

0

Προκήρυξη πρόσληψης 2.909 ατόμων σε Δήμους

 

 

Προσπάθεια να επισπεύσει την έκδοση της προκήρυξης για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κάνει το υπουργείο . Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη επρόκειτο να βγει στο τέλος του 2019, ωστόσο μία σειρά διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προβλήματα την καθυστέρησαν.

Τώρα, με εγκύκλιο  του το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά από τους δήμους έως την Πέμπτη 9 Απριλίου, να επιβεβαιώσουν:

 

α) Την ύπαρξη των κενών οργανικών θέσεων σε συνάρτηση με τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων. Επισημαίνεται ότι, στον παρόν σχέδιο προκήρυξης, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιπλέον θέσεις που συστήθηκαν και θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες με τη διαδικασία του άρθρου 3 του ν. 2643/1998. Ελληνική

 

β) Την ταύτιση της λεκτικής ονομασίας των κλάδων / ειδικοτήτων που προκηρύσσονται, με αυτήν που περιγράφεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου σας.

 

γ) Τα προσόντα που έχουν τεθεί για τις προκηρυσσόμενες θέσεις γενικά και απαιτούμενα (κατά περίπτωση, τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, γνώση Η/Υ, άδειες άσκησης επαγγέλματος, άδειες οδήγησης αυτοκινήτου κ.α.).

38 προσλήψεις στο νοσοκομείο Ξάνθης

 

Επικουρικό προσωπικό για την κάλυψη έκτακτων αναγκών

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενισχύεται με 38 άτομα επικουρικό προσωπικό προς κάλυψη των έκτακτων αναγκών. Οι συμβάσεις του προσωπικού αφορούν διάστημα 24 μηνών.

 

Αναλυτικά θέσεις και ειδικότητες

 

Θέσεις Ειδικότητα
5 ΤΕ Νοσηλευτές
15 ΔΕ Νοσηλευτών / Βοηθών Νοσηλευτών
3 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων/ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό ( Μεταφορέων Ασθενών)
3 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων/ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό (Βοηθών Θαλάμων)
1 ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
5 ΔΕ Διοικητικού /Διοικητικών Γραμματέων
1 ΔΕ Φαρμακείου
1 ΠΕ Φαρμακοποιών
1 ΔΕ Οδηγών
1 ΔΕ Ψυκτικών
1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων/ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό (Γενικών Καθηκόντων)
1 ΠΕ Μηχανολόγου Μηχανικού / Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

 

Την πρόσληψη τριών υπαλλήλων προωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ

 

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 8μηνη σύμβαση εργασίας.

 

Ημερομηνία Λήξης:13/04/20

 

Θέσεις Ειδικότητα
1 ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού
2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων

 

 

 

100 ώρες κατάρτισης χαρίζουν ενίσχυση 600 ευρώ σε επαγγελματίες

 

 

Νέα προκήρυξη, νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης το οποίο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά πάνω από 180 χιλιάδες συμπολίτες μας

 

 

Στην εποχή του COVID-19 και των ειδικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση της χώρας, παρουσιάζονται κάποιες ευκαιρίες οικονομικής ενίσχυσης για πολλούς επαγγελματίες. Η νέα προκήρυξη που ανακοινώθηκε, αφορά 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας μας. Συγκεκριμένα, γιατροί, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι και λογιστές έχουν μπροστά τους μία διπλή ευκαιρία. Να εκπαιδευθούν και να βγουν κερδισμένοι.

Κι αυτό γιατί οι 100 ώρες εκπαίδευσης μέσω τηλεκατάρτισης, θα αποφέρουν στους συμμετέχοντες ένα επίδομα 600€, το οποίο είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Το πώς λαμβάνει κάποιος αυτό το voucher των 600 ευρώ μπορείτε να το αναζητήσετε με τη βοήθεια της PeopleCert Education, ενός εξειδικευμένου φορέα εκπαίδευσης ο οποίος θα σας διευκολύνει στη διαδικασία και όταν λάβετε στα χέρια σας το voucher, θα αναλάβει την τηλεκατάρτισή σας χωρίς καμία απολύτως δική σας οικονομική επιβάρυνση.

Οι επαγγελματίες αυτών των ειδικοτήτων που θα εκπαιδευθούν, θα τύχουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ενασχόλησης που προκλήθηκε από την πανδημία. Σκοπός άλλωστε αυτού του προγράμματος τηλεκατάρτισης είναι όχι μόνο η οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών αλλά κυριότερα η εκπαίδευσή τους με σύγχρονες μεθόδους, η είσοδος των κλάδων αυτών στις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και η απόκτηση της κατάλληλης τεχνογνωσίας.

Η PeopleCert Education είναι ο κατάλληλος σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία, ακριβώς γιατί είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων, με περισσότερους από 15 εκατομμύρια πιστοποιημένους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα ECDL. Και αποτελεί έναν έγκριτο και ιδανικό παίκτη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, για όσους θέλουν μία θέση στις χιλιάδες των επαγγελματιών που θα ωφεληθούν.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι στο τέλος της εκπαίδευσης και πέρα από αυτή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προαιρετικά πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, ύστερα από εξετάσεις που πραγματοποιούνται ύστερα από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης των 100 ωρών. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων είναι όπως αναφέραμε προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Είναι μία ωραία διπλή ευκαιρία για εκείνους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του COVID-19/ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το voucher τηλεκατάρτισης 600 ευρώ και τη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε άμεσα και γρήγορα στο email σας, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους της PeopleCert Education.

 

 

 

Τη Μεγάλη Tετάρτη ξεκινάει η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ

 

Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα καταβληθούν στους πρώτους δικαιούχους των ειδικών αποζημιώσεων τα 800 ευρώ, με το υπουργείο Εργασίας να εκτιμά πως περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά έως και τις 7 Μαΐου. Οι δηλώσεις των μισθωτών στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου σε τρεις φάσεις. Αναλυτικά και βάσει του σχεδιασμού, οι πρώτες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου. Θα αφορούν, δε, τους εργαζομένους που έχουν υποβάλει αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» έως την ερχόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου. Μεταξύ 11 και 13 Απριλίου, οι εργαζόμενοι ή και οι εργοδότες τους που έχουν υποβάλει αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν διορθώσεις. Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες με κλειστές επιχειρήσεις ύστερα από εντολή του κράτους έχουν περιθώριο να δηλώσουν στην «Εργάνη» τις αναστολές συμβάσεων των εργαζομένων τους έως τις 10 Απριλίου.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν αίτηση έως τις 10 Απριλίου ή που τέθηκαν σε αναστολή ενώ είχε περάσει η ημέρα υποβολής αίτησης με βάση τον ΑΦΜ τους, θα μπορέσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός των επόμενων 10 ημερών και συγκεκριμένα από τις 11 Απριλίου έως τις 20 του μήνα. Αυτοί θα πληρωθούν μεταξύ 25 και 27 Απριλίου, ενώ οι διορθώσεις θα μπορούν να υποβληθούν το διάστημα 21-23 Απριλίου. Ένα τρίτο κύμα αιτήσεων θα μπορεί να υποβληθεί από 21 έως 30 Απριλίου, προκειμένου να πληρωθούν από 5 έως 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ έχουν δικαίωμα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης τους εργαζομένους τους έως και τις 20 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, εντός των ημερών, και εφόσον υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση, αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, από τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων (κάθε νομικής μορφής πλην Α.Ε.) που απασχολούν έως 5 άτομα. Την Πέμπτη 9 του μηνός αρχίζει και η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος σε νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα (elearning.yeka.gr) για τη συμμετοχή των επιστημονικών κλάδων στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με αποζημίωση ύψους 600 ευρώ. Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…