Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκρατημένη αισιοδοξία στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού

0

1 μόνο περιστατικό με κορωνοϊό νοσηλεύεται στην ΜΕΘ – Ι. Πνευματικός, Διευθυντής ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης: «Να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια… Φέτος θα κάνουμε Πάσχα μόνοι μας»

 

Χαμόγελα και στο νοσοκομείο Ξάνθης Ε. Ροφαέλα, Διοικήτρια νοσοκομείου Ξάνθης: «Το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε ούτε ένα ασθενή στην κλινική covid…Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι»

 

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας. Το βεβαιώνουν οι αριθμοί ιδιαίτερα όταν συγκρίνονται με άλλες χώρες της Ευρώπης με ανάλογο πληθυσμό. Αυτό προκαλεί μια ανακούφιση στις υγειονομικές αρχές της χώρας καθώς απομακρύνεται το εφιαλτικό σενάριο της Ιταλίας και της Ισπανίας, παράλληλα όμως εφιστάται η προσοχή καθώς οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και η κατάσταση που τώρα τείνει σε σταθεροποποίηση με σημάδια ύφεσης απόλυτα συνυφασμένη με την τήρηση των μέτρων. Έτσι όπως τα καλά αποτελέσματα είναι απόρροια της έγκαιρης λήψης αλλά και τήρησης των μέτρων έτσι και η χαλάρωση ενέχει τον κίνδυνο της επανάκαμψης με απρόβλεπτο κόστος σε ανθρώπινες απώλειες και επιβάρυνσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Καλά τα νέα από την ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης – 1 μόνο περιστατικό με κορωνοϊό νοσηλεύεται

«Ελεγχόμενη», χαρακτήρισε την κατάσταση στην ΜΕΘ ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Πνευματικός μεταφέροντας στο «Ε» τα καλά νέα ότι μόνο ένα περιστατικό με κορωνοϊό νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ ενώ και στα άλλα τμήματα της Ειδικής Παθολογικής και των Ειδικών Λοιμώξεων η κατάσταση είναι ελεγχόμενη: . Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο τη Αλεξανδρούπολης είναι το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς σ’ όλη την περιφέρεια ΑΜΘ και σ’ αυτό μεταφέρονται τα βαριά περιστατικό με κορωνοϊό από όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Είναι επανδρωμένο με 14 κλίνες ΜΕΘ ενώ υπάρχει πρόβλεψη για άλλες 16 αν καταστεί ανάγκη: «Έχουμε μόνο ένα περιστατικό αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ. Η κατάσταση γενικά είναι ελεγχόμενη και στις άλλες κλινικές. Φαίνεται πως όλα βαδίζουν σε μια ύφεση της πανδημίας. Και βέβαια αυτό είναι αποτέλεσμα την έγκαιρης λήψης των μέτρων αλλά και την τήρησης από την μεγάλη πλειοψηφία. Το αποδεικνύουν τα συγκριτικά στοιχεία με άλλες ώρες με τα ίδια πληθυσμιακά μεγέθη που είχαν όμως διαφορετική προσέγγιση, όπως η Ολλανδία ή το Βέλγιο. Οι αριθμοί μιλάνε και μας επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Το Ε.Σ.Υ. άντεξε και συνεχίζει να αντέχει», επισημαίνει ο κ. Πνευματικός.

 

Ι. Πνευματικός, Διευθυντής ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης: «Να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια… Φέτος θα κάνουμε Πάσχα μόνοι μας»

Αναφορικά όμως με το επόμενο διάστημα και αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε ένα νέο κύμα ασθενών με κορωνοϊό ο κ. Πνευματικός ήταν εξαιρετικά σαφής: «Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει . Αυτό θα εξαρτηθεί από την τήρηση των μέτρων. Αν τώρα χαλαρώσουμε είναι πολύ πιθανό. Γι αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Φέτος θα κάνουμε Πάσχα μόνοι μας. Θα προσευχηθούμε σπίτι μας. Εξάλλου ο Θεός είναι μέσα μας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στην χώρα μας και σ’ όλο τον πλανήτη. Με όπλο της επιστήμη να νικήσουμε σ’ αυτή την δύσκολη μάχη».΅

 

Ε. Ροφαέλα, Διοικήτρια νοσοκομείου Ξάνθης: «Το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε ούτε ένα ασθενή στην κλινική covid…Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι»

Σταθερή χαρακτηρίζει την κατάσταση και η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα και αναφέρει με ιδιαίτερη χαρά: «Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε την χαρά να έχουμε …άδεια την κλινική covid που δημιουργήσαμε για να νοσηλεύουμε τα κρούσματα αλλά και τα ύποπτα που συλλέγουμε δείγματα στην πύλη και στη συνέχεια και έως βγουν τα αποτελέσματα νοσηλεύονται σ’ αυτή την κλινική. Υπάρχει μια σταθεροποίηση και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι από την έκβαση και την πορεία της πανδημίας στο νομό μας αλλά και στην χώρα μας».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…