Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου

0

250 γρ. φρυγανιές

3  φλ. τσαγιού ζάχαρη

4  φλ. τσαγιού νερό

Για την κρέμα σοκολάτα

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

750 γρ. γάλα

6 κρόκοι αυγών

80 γρ. ζάχαρη

70 γρ. κορν φλάουρ

 

Για τη σαντιγί

700 γρ. κρέμα φυτική

80 γρ. ζάχαρη άχνη

Φλούδες σοκολάτας για την διακόσμηση

Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι χωρίς όμως να το αφήσουμε να δέσει πολύ. Σε ένα ορθογώνιο ταψί τοποθετούμε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνουμε τις φρυγανιές με το σιρόπι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Για την κρέμα: παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μίγμα ζάχαρη –αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις βράσει προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Μέσα στο μίγμα γάλα-λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε το μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μόλις δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μετά την στρώνουμε πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές . Βάζουμε το γλυκό να σφίξει και να κρυώσει στο ψυγείο. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη και τη βάζουμε σε κορνέ. Βάζουμε τη σαντιγί σε γραμμές πάνω από την σοκολατένια κρέμα . διακοσμούμε με φλούδες σοκολάτας  και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…