Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο ΠΑΟ νίκησε στα Πηγάδια και έριξε την Ξάνθη από την τέταρτη θέση

Ο ΠΑΟ νίκησε στα Πηγάδια και έριξε την Ξάνθη από την τέταρτη θέση

0

Άλλη μία άσχημη εντός έδρας εμφάνιση για την τοπική ομάδα

Το αίμα του πίσω πήρε ο ΠΑΟ από τον πρώτο γύρο, παίρνοντας τη νίκη μέσα στα Πηγάδια από την Ξάνθη, μία νίκη που φέρνει τους πράσινους στην τέταρτη θέση, που κατείχε πριν η Ξάνθη.

Η τοπική ομάδα έκανε άλλη μία άσχημη εμφάνιση στην έδρα της, απογοητεύοντας και πάλι τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Χρήστο Πανόπουλο που ήταν εκεί, ο οποίος μίλησε με τα… χειρότερα λόγια για την απόδοση της ομάδας του.

Ο Γιώργος Παράσχος τοποθέτησε τον Αμπάντ κάτω απ’ τα δοκάρια, Κασάδο αριστερά στην άμυνα, δεξιά ο Μπαξεβανίδης και στο κέντρο των μετόπισθεν οι Μαλεζάς και Καρασαλίδης. Κοβάτσεβιτς και Καμαρά οι δύο χαφ, Τεσέιρα το «10άρι», Στάρτζεον στο ένα «φτερό», Σόσα στο άλλο και ο Κάστρο στην επίθεση.

Ο Γιώργος Δώνης τοποθέτησε στην 11άδα τον Ανουάρ στην πρώτη του συμμετοχή με την πράσινη φανέλα, ενώ, παρών στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Ούφε Μπεκ στα δεξιά. Ο Διούδης κλασσικά κάτω απ’ τα δοκάρια και η τετράδα της άμυνας ως συνήθως απαρτίστηκε από τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα. Δίπλα στον Ανουάρ ο Χρήστος Δώνης, ο Μπεκ είχε απέναντι τον Χατζηγιοβάνη και ο Ζαχίντ σε πιο ελεύθερο ρόλο βοηθητικός του Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός δίχως χώρους να κινηθεί χρειάστηκε αρκετές φορές να γυρίσει τη μπάλα πίσω και να προσπαθήσει να οργανώσει επιθέσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν καθόλου ουσία.

Οι παίκτες της Ξάνθης είχαν εξαρχής αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι και προσπαθούσαν με τον Κάστρο και τον Κοβάτσεβιτς να εκμεταλλευτούν και την παραμικρή ευκαιρία.

Σε τέτοιο ματς χρειαζόταν κάτι το απρόσμενο όπως η κίνηση που είχε κάνει ο Μακέντα στο 13ο λεπτό για την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους και αυτό το έκανε ο Ζαχίντ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Νορβηγός κατέβασε ωραία τη μπάλα λίγο πιο μπροστά από το χώρο του κέντρου, είδε τον Μακέντα να βγαίνει δεξιά, του έστειλε τη μπάλα εκεί που έπρεπε στην περιοχή και ο Ιταλός με διαγώνιο σουτ κατάφερε να σκοράρει για το 1-0 των «πράσινων». Σχεδόν αμέσως θα μπορούσε να έρθει δεύτερο γκολ για το «τριφύλλι», όμως, ο Μπεκ από αριστερά έπειτα από ωραία βαθιά μπαλιά που κυνήγησε, είδε τον Αμπάντ να του λέει «όχι». Η Ξάνθη είχε αποφασίσει πλέον ν’ ανοιχτεί και ν’ αλλάξει την προσέγγισή της στο παιχνίδι. Ο Ανουάρ στο 67′ λίγο έλειψε να σκοράρει με καταπληκτικό δεξί σουτ που απέκρουσε στο «παραθυράκι» του ο γκολκίπερ και στο 72′ πέρασε στο ματς για να κάνει κι εκείνος ντεμπούτο με τα πράσινα ο Νάγκι από δεξιά. Στο 80′ οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή στιγμή με το ανάποδο ψαλίδι του Κάστρο, το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Διούδη και δίχως να πετύχουν κάτι στις απόπειρες να παίξουν λίγο περισσότερο, ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαριέντος στο 89′. Στις καθυστερήσεις ο Μακέντα άφησε πανέξυπνα τη μπαλιά για τον Νάγκι, αυτός απέναντι από τον Αμπάντ πέρασε πλάγια, αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον (57′ Τζουρίτσκοβιτς), Τεσέιρα (72′ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Σόσα (53′ Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (67′ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπεκ (72′ Νάγκι), Μακέντα

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…