Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακές με κολοκύθα

Φακές με κολοκύθα

0

-1 κούπα φακές ψιλές

-500 γρ κολοκύθα κομμένη κύβους 1 εκ.

-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο:

– 2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο

-1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο

-1/2 κουταλάκι γλ.τριμμένο κόλιαντρο

-1/3 κουταλάκι γλ. τριμμένο κύμινο

-1/4 κουταλάκι γλ.τριμμένο ξερό τζίντζερ

-2 πρέζες κανέλα

-1 κουταλάκι γλ. μουστάρδα

-1/2 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός

-1 μικρό κρεμμύδι κομμένο λεπτές φέτες

-1 κουταλιά σούπας Κολοκυθόσπορος (καθαρισμένος και ελαφρά καβουρδισμένος)

-Αλάτι, πιπέρι

Διαλύετε ένα κουταλάκι αλάτι σε 1 λίτρο ζεστό νερό και βάζετε τις φακές. Τις αφήνετε 1 ώρα να μουλιάσουν. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε την κολοκύθα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/2 κουταλιά ξύδι, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Βάζετε την κολοκύθα σε αντικολλητικό τηγάνι, το σκεπάζετε με καπάκι και το βάζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Που και που ανακινήστε το τηγάνι για να μην κολλήσει η κολοκύθα. Όταν μαλακώσει, βγάζετε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία και να ροδίσει η κολοκύθα. Όταν είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από την φωτιά. Όταν οι φακές μουλιάσουν, τις στραγγίζετε.

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, το κόλιαντρο, το κύμινο, το τζίντζερ και την κανέλα. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό και τις φακές και δυναμώνετε την φωτιά να αρχίσει να βράζει το φαγητό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, αλλά πριν ανοίξουν και λασπώσουν. Τις κατεβάζετε από την φωτιά και τις στραγγίζετε.

Σε μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το υπόλοιπο ξύδι και την μουστάρδα. Προσθέτετε τις φακές, την κολοκύθα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και πασπαλίζετε τους κολοκυθόσπορους. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…