Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές «Γιορτή και σχόλη είναι η βδομάδα όλη»

«Γιορτή και σχόλη είναι η βδομάδα όλη»

0

Δήμαρχος Ξάνθης: « Ελάτε σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού»

 

Στην Ξάνθη η Έκθεση #PRESS_photostories της Ένωσης Συντακτών

 

Με την επισήμανση ότι οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή εποχή καθώς «λειτουργούν ως μορφή αντίστασης στην ισοπέδωση της πολιτιστικής ταυτότητας και ως μέσο μεταλαμπάδευσης στις επόμενες γενιές», ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, άνοιξε την αυλαία τους προσκαλώντας το κοινό της πλατείας Μητροπόλεως, το Σάββατο στις 1 Σεπτεμβρίου λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, να ακολουθήσει: «σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, το μοναδικό ταξίδι ψυχαγωγίας που συνδέει το χθες με το σήμερα», όπως είπε.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να συγχαρεί του Κέντρου Πολιτισμού για την «…ξεχωριστή ποιότητα των εκδηλώσεων του θεσμού» , καθώς επίσης και τους συλλόγους και τους εθελοντές και αυτά μ’ τα λόγια κήρυξε την έναρξη των 29ων γιορτών της Π. Πόλης.

Οι παρόντες και οι απόντες

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει την πλατεία ενώ από πλευράς των αρχών παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Γ. Στογιαννίδης, ο βουλευτής Έβρου κ. Ι. Δημοσχάκης και ο πρώην βουλευτής Ξάνθης κ. Α. Κοντός.

Απών ήταν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος, παρόντες δε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος,. Τον Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης κ. Σοφρώνιος ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί δήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε στο δήμο μας το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Ε. Βιτάλη: «Πάμε σ’ άλλες πολιτείες αλλοτινές…»

Το μέταλλο, το χρώμα και το εύρος της φωνής της Ελένης Βιτάλη αντήχησε, πλημμυρίζοντας μελωδικά το χώρο και προσκαλώντας το κοινό να την ακολουθήσει σε … πολιτείες αλλοτινές και μαγικές όπως η παλιά μας πόλη! Εξαιρετικές ερμηνείες μ’ ένα πλούσιο ρεπερτόριο από την μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού Ελένη Βιτάλη όπως επίσης και του Νίκου Ζιώγαλα, διασκέδασαν το κοινό ως τα μεσάνυχτα.

Στην Ξάνθη η Έκθεση #PRESS_photostories της Ένωσης Συντακτών

Στο πλαίσιο των Γιορτών Π. Πόλης στον α’ όροφο της Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης», φιλοξενείται η έκθεση #PRESS_photostories 2017. Εκτίθενται επιλεγμένες και βραβευμένες φωτογραφίες από αυτές που 40 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι είχαν υποβάλει στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και συμπεριλήφθηκαν σε έκθεση που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο-Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη. Οι φωτογραφίες έχουν πεδίο αναφοράς τη Μακεδονία-Θράκη και διακρίνονται σε πέντε θεματικές κατηγορίες: Πολιτική, Πολιτισμός/Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Άνθρωποι, Αθλητισμός. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 1η έως τις 9 Σεπτεμβρίου. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10.00-14.00 και 18.00-23.00.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulopu@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…