Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

0

Μένουν ή φεύγουν;
Ευχάριστο είναι να μιλάς για ένωση, για γάμο και δυσάρεστο για χωρισμό λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Θα μάθουμε όμως τελικά τι ακριβώς θα συμβεί στις 1 Ιουλίου όταν θα βρεθούν οι του Κινήματος Αλλαγής με το Ποτάμι για να συζητήσουν και ξεκαθαρίσουν οριστικά τα του γάμου τους από κει και πέρα. Δηλαδή εάν το Ποτάμι μείνει στο ΚΙΝΑΛ ή αποχωρήσει για άλλες αγκαλιές, άλλες αγάπες. Υπομονή λοιπόν λίγων ημερών. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως οι δηλώσεις του Άρη Σαββίδη προχθές στην εφημερίδα μας προξένησαν αντιδράσεις τοπικά, κυρίως με την άποψη Σαββίδη που επαινούσε τη ονοματολογία για τα Σκόπια. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι αντιδρούντες δεν συμφωνούσαν με τον Σαββίδη, δηλαδή με την άποψη και του Σταύρου Θεοδωράκη.
Γ.Δ.


Λόγω επικαιρότητας
Αναδημοσιεύω λόγω επικαιρότητας αλλά και εντοπιότητας το παρακάτω σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου από Τα Νέα και την στήλη του.
Γράφει: «Το δεκανίκι του Καμμένου. Διάφοροι «σμπίροι» που διαθέτω στο συγκεκριμένο κόμμα μου ζητούσαν χθες να «αναδείξω» τον ρόλο του αντιπροέδρου του κόμματος Σγουρίδη στο «στήσιμο» που έγινε ώστε να περάσει η πρόταση του Καμμένου προέδρου για τη στήριξη της κυβέρνησης μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωρίς τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Φυσικά δεν θα το κάνω, αρνούμαι κατηγορηματικά. Ένας άνθρωπος ο οποίος ανδρώθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, έφθασε αντιπρόεδρος της βουλής, εξελέγη κατ’ επανάληψιν βουλευτής στην Ξάνθη, έταξε σκοπό της ζωής του να βοηθάει τον Καμμένο στα σχέδιά του, υποδυόμενος το τάχα μου «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ». Αυτό αρκεί. Και περιττεύει κάθε σχόλιο. Ακόμη κι ένα «κρίμα» είναι πολύ. Ούτε αυτό (του) χαραμίζω…»
Γ.Δ.


Σγουρίδης: Μπήκαν όλα στη ζυγαριά!
Επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ότι δηλαδή συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό. Μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είχε οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε:  «Έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά»! Το θέμα συζητήθηκε αλλά «σε πηγαδάκι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση», σημείωσε αρχικά, ενώ στη συνέχεια ανέφερε «ότι ειπώθηκαν και αυτά…»
Κυνικά ομολογεί λοιπόν ο ξανθιώτης Σγουρίδης ότι μπήκε το εθνικό ζήτημα στη ζυγαριά με τα δημοσιονομικά και νίκησαν τα δημοσιονομικά! Ευχόμαστε στο μέλλον, αν ξανατεθεί τέτοιο δίλημμα και μπει στη ζυγαριά των ΑΝΕΛ  η Θράκη μας, ο γνωστός στην Ξάνθη για τον πατριωτισμό του Παναγιώτης, να πράξει διαφορετικά…


Το ερώτημα
Υπέρμαχος της συμμετοχικής δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και υπουργών. Δηλαδή, υπέρ των δημοψηφισμάτων με τη συμμετοχή του λαού. Ο οποίος λαός, υποστήριξε το γνωστό δημοψήφισμα το 2015 με μεγάλο ποσοστό ως προς το «όχι». Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν, έτσι απλά και ταπεινά, είναι, γιατί δεν υλοποιεί άλλο ένα δημοψήφισμα η κυβέρνηση για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Έχουν τον τρόπο και τη γνώση. Γιατί το αρνούνται;
Γ.Δ.


«Καζάνι που βράζει» το δικαστικό μέγαρο
Παρόλο που δημόσια δεν έχουν ανέβει οι τόνοι, στους κύκλους του δικαστικού μεγάρου είναι γνωστή και προβληματίζει η διαμάχη που έχει προκύψει και οδήγησε σε έκδοση ψηφίσματος (!) από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης σε βάρος δικαστών. Το λιτό –κατά τ’ άλλα- ψήφισμα αναφέρει: «ο δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης διαμαρτύρεται για την απαξιωτική συμπεριφορά των Δικαστών του Πρωτοδικείου Ξάνθης προς τους Δικηγόρους κατά την άσκηση του Λειτουργήματός τους και επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες».
Από την πλευρά του το Πρωτοδικείο δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια δημόσια, αν και δημιουργούνται εντυπώσεις μέσω του ψηφίσματος και των «ψιθύρων» που το συνοδεύουν, δημιουργώντας μια πρωτοφανή για την πόλη μας, εικόνα.
Το θέμα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα έχει συνέχεια από τη νομική οδό.
Ε.Δ.


Διαψεύδουν
Γράφαμε χθες για τη στημένη Ανακοίνωση από τα γραφεία των ΑΝΕΛ για δήθεν υπογραφές στήριξης του Π. Καμμένου από τις Τοπικές Οργανώσεις Μακεδονίας-Θράκης που εξέφραζαν την «πίστη και αφοσίωση στο μεγάλο αρχηγό». Όμως πριν περάσουν 24 ώρες ήρθε το άδειασμα. «Η Συντονιστική Επιτροπή Ροδόπης διαψεύδει την ανακοίνωση περί ισχυρής στήριξης του Πάνου Καμμένου στους χειρισμούς του στο θέμα των Σκοπίων» αναφέρουν ρητά στην ανακοίνωση της παραίτησής τους δύο μέλη της Συντονιστικής. «Ποτέ δεν ερωτηθήκαμε γι’ αυτή τη δήλωση στήριξης και ποτέ δεν προσυπογράψαμε κάτι τέτοιο. Δεν ήταν δική μας πρωτοβουλία” δηλώνει ο Νίκος Κατσίμπας, μέλος της Συντονιστικής που συνυπογράφει την διάψευση κι αποχώρησε από το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, από τα τέσσερα μέλη που απαριθμεί το Συντονιστικό της Ροδόπης τα τρία βρίσκονται σε αποδρομή.
Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν οι ΑΝΕΛ και στην Κοζάνη καθώς ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς και 11 στελέχη αποχώρησαν μαζικά καταγγέλλοντας τη στάση Καμμένου στο Σκοπιανό. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έφθανε η επιστολή παραίτησης του αναπληρωτή γραμματέα Υγείας Μανώλη Αλιφιεράκη, ο οποίος δηλώνει πως «τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί αγωνία για το αύριο. Το ερώτημα που απασχολεί τα εναπομείναντα στελέχη είναι “τι θα κάνει τώρα ο Κομμένος” και “αν υπάρχει περίπτωση να μαζέψει το κόμμα”. Μάλιστα, το βαρομετρικό χαμηλό που καταγράφεται για τους ΑΝΕΛ σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις εντείνει τα ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του κόμματος.


Συζήτηση στο καφέ
Το ερώτημα τέθηκε στην παρέα του καφέ και ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο. Κάποιος λοιπόν κατά τη συζήτηση, ρώτησε «Το Σκοπιανό θα βγάλει την επόμενη κυβέρνηση;» Όπως ήταν επόμενο, η σπίθα της ερώτησης άναψε φωτιά. Το θέμα ήταν επίκαιρο και ιδιαίτερα καυτό γι’ αυτό και συμμετείχαν οι περισσότεροι εκφράζοντας την άποψή τους.
Συμπέρασμα: Οι περισσότεροι συμφώνησαν σε κάποια σημεία όπως: Στη Βόρεια Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα έχουν σημαντική μείωση των ποσοστών τους, φάνηκε εξάλλου από την πρόσφατη δημοσκόπηση. Δεύτερο, το Μακεδονικό και η ονοματολογία δεν περιορίζεται στη βόρεια Ελλάδα. Ο αρνητικός αντίκτυπος για την κυβέρνηση θα υπάρξει και στην υπόλοιπη χώρα αλλά σε μικρότερο ποσοστό. Τρίτον, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση της κοινωνίας ότι θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό θέμα η κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα. Δεν το έκανε από σκοπιμότητα κι αυτό δημιούργησε άλλη μια εστία αντίδρασης στην κοινή γνώμη. Τελικό συμπέρασμα: Οικονομία και Ονοματολογικό θα είναι δύο βασικές αιτίες που στις βουλευτικές εκλογές θα υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση. Αυτό συμπέρανε τελικά το καφέ της πλατείας.
Γ.Δ.


Έκαψε το φαγητό και το έβγαλε στο μπαλκόνι – Οι γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική!
Από μια απροσεξία νοικοκυράς  ή νοικοκύρη που έκαψε το φαϊ κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης. Συγκεκριμένα στην οδό Κιουταχείας οι γείτονες είδαν καπνούς στο μπαλκόνι του α΄ ορόφου γκαρσονιέρας και κάλεσαν την πυροσβεστική. Στο διαμέρισμα δεν υπήρχε κανένας και οι πυροσβέστες ανέβηκαν με σκάλα στο μπαλκόνι. Τελικά διαπίστωσαν ότι οι καπνοί ήταν από μια κατσαρόλα με καμένο φαγητό. Μπήκαν στο διαμέρισμα από την μπαλκονόπορτα και διαπίστωσαν ότι κι εκεί είχε καπνούς αλλά όχι φωτιά. Έτσι δεν χρειάστηκε να ρίξουν νερό παρά μόνο να κάνουν ένα καλό αερισμό του χώρου ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα που δεν φρόντισε να κάνει ο νοικοκύρης ή η νοικοκυρά. Το μόνο που έκανε ήταν να βγάλει το καμένο φαϊ στο μπαλκόνι, να κλειδώσει και να φύγει!
Έλα όμως που οι γείτονες είναι  περίεργοι και κουτσομπόληδες… με αποτέλεσμα να γίνει ολόκληρη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για μια κατσαρόλα καμένο φαγητό!
Μ.Ξ.


Δυστυχώς δεν υπάρχουν γιατροί…
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση το ΕΣΥ δεν είναι η έλλειψη εξοπλισμού ή αναλώσιμων ή χώρων ή κακοδιαχείρισης όπως άλλοτε αλλά η έλλειψη έμψυχου δυναμικού και συγκεκριμένα γιατρών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και το συναντάμε και στο νοσοκομείο μας. Εικοσιτετράωρα αναγκάζονται να δουλεύουν οι γιατροί του νοσοκομείου καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παρέχουν τις ιατρικές του υπηρεσίες στα Επείγοντα και στις κλινικές. Κι όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει επάρκεια σε γιατρούς και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να γίνουν άμεσα και οι άλλες 3 ΤΟΜΥ στην Ξάνθης. Δυστυχώς οι γιατροί δεν πάνε στο ΕΣΥ επιλέγουν είτε να ιδιωτεύσουν είτε να μεταναστεύσουν. Γιατί εκεί είναι το πολλά λεφτά και όχι στο ΕΣΥ.
Δυστυχώς…
Γι αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζουμε με κατανόηση τους γιατρούς του νοσοκομείου μας.
Είναι αλήθεια ότι ο ασθενής είναι ανυπόμονος και θέλει να εξεταστεί άμεσα και να έχει μια διάγνωση. Ωστόσο λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού δίνεται πάντα προτεραιότητα στα σοβαρά περιστατικά με αποτέλεσμα αυτοί που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερα σοβαρό να περιμένουν  και να  εκνευρίζονται.
Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και καλή διάθεση ….
Μ.Ξ.


Έργο χωρίς χρηματοδότηση δε γίνεται…
Τα όσα διαμηνύονται μέσω του ρεπορτάζ του ypodomes.com που αναδημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα μας, σχολιάζει με προβληματισμό και υπαινιγμούς ο Αργύρης Πλέσιας, καταλήγοντας ότι παρόλο που η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το σιδηροδρομικό έργο 26 χλμ δίνει το στίγμα της έναρξης των έργων για τη σιδηροδρομική Εγνατία, στην πράξη, ελλείψει κονδυλίων, το έργο αυτό δεν προχωρά.
Όπως αναφέρει, το έργο που αφορά το ρεπορτάζ, «δεν αποτελεί καμία ένταξη στην Εγνατία όπως την ανακοίνωσε ο υπουργός, δεν αποτελεί καμία ένταξη στην σύνδεση των λιμανιών Καβάλας κλπ και δεν έχει καμία σχέση με την Καβάλα. Το έργο δεν έχει καμία σχέση με Πολυκαστρο (πολλοί συνειρμικά σκέφτονται Κιλκίς και αυτό δίνει μεγαλύτερη αίγλη στην είδηση). Το έργο έχει αρχή στο Πολυνέρι της Δράμας. Το έργο είναι συντήρηση της γραμμής για να επανέλθει η ταχύτητα μελέτης στα όρια που είχε προ εικοσαετίας και τα οποία μειώθηκαν λόγω φθορών. Τέλος η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή διότι, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης σιδηροδρομικού έργου στην περιοχή μας καθώς όλα τα κονδύλια έχουν συρρεύσει στα έργα μετρό για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη».
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…