Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

0

Αμέτρητος πλούτος
Το νέο το έχετε μάθει ίσως. Ότι 26 άνθρωποι έχουν τόσο πλούτο που είναι ασύλληπτο να το διανοηθεί ένας απλός άνθρωπος. Όμως, το τραγικό είναι αλλού. Ότι οι 26 αυτοί άνθρωποι στον πλανήτη έχουν συγκεντρώσει τόσο πλούτο στα χέρια τους. Και το ακόμη πιο απίθανο είναι ότι οι υπόλοιποι παραμυθιάζονται πως έτσι είναι το σωστό.
Γ.Δ.


Ευαισθησία πολιτικού
Μιλάμε και κρίνουμε αυστηρά τους πολιτικούς μας. Μάλιστα την περίοδο αυτή με όσα συνέβησαν με τις μετακινήσεις και μεταγραφές βουλευτών, το θέμα έχει ευτελιστεί. Χάθηκε κάθε έννοια σοβαρότητας από κάποιους. Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά που συνέβη το 1987. Διαβάστε την: Ο Αμερικανός πολιτικός Μπαντ Ντουάιερ, που είχε κριθεί ένοχος παθητικής δωροδοκίας, προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου και αυτοκτονεί μπροστά στις κάμερες. Οι θεατές των πρωινών εκπομπών είδαν σε απευθείας μετάδοση την αυτοκτονία. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, καθώς εκείνη την ημέρα τα σχολεία της πόλης ήταν κλειστά, λόγω χιονοθύελλας.
Γ.Δ.


Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Μουφτή Ξάνθης – Θα εξεταστεί από το ΣτΕ η υπόθεσή του
Απορρίφθηκαν την Παρασκευή τα ασφαλιστικά  μέτρα που κατέθεσε οι μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου και εναντίον της απόφασης του υπουργού Παιδείας για παύση από τα καθήκοντά του που έγινε τον περασμένο Αύγουστο.  Ωστόσο αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ασχοληθεί η Ολομέλεια του ΣτΕ με το θέμα μετά από προσφυγή του. Ο μουφτής υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά του είναι αντισυνταγματική, αντίθετη στη σύμβαση της Λοζάνης και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2000/78/ΕΚ).
Μ.Ξ.


Προβάδισμα στους νέους
Μια μεγάλη ευκαιρία έχει στα χέρια του ο χώρος της κεντροαριστεράς στο δήμο Αβδήρων. Αν φερθούν έξυπνα και συνενωθούν όλες οι δυνάμεις μπορούν να πάρουν τον δήμο. Κι αυτό γιατί υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός από τον χώρο  της ΝΔ. 4 υποψήφιοι είναι από ίδιο πολιτικό χώρο. Χρειάζεται όμως ανανέωση της παράταξης Τσολακίδη. Πρέπει να δοθεί προβάδισμα στους νέους. Κι αυτό πρέπει να το κάνει ο Βασίλης Τσολακίδης. Διατέλεσε δύο φορές δήμαρχος, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποστρατευτεί αλλά απλά να παραμερίσει και να βοηθήσει με την εμπειρία του.
Μ.Ξ. 


Πνεύμα συνεργασίας
Σε συζητήσεις σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκεται η δημοτική παράταξη Τσολακίδη για το δήμο Αβδήρων. Διατηρώντας τον βασικό κορμό του συνδυασμού ο Τσολακίδης, έχει προχωρήσει σε επαφές με άτομα από τον Κεντροδεξιό και Κεντροαριστερό χώρο. Ήδη τ΄ αποτελέσματα είναι θετικά και αισιόδοξα πως το τελικό σχήμα θα διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο. Όπως πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο, ο συνδυασμός έχει κερδίσει την εκτίμηση των δημοτών λόγω του σημαντικού έργου και των παρεμβάσεων υπέρ της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου. Μάλιστα στην παρούσα φάση θα περιλαμβάνει την εμπειρία των παλαιών και τον ενθουσιασμό και ενεργητικότητα συν τις ιδέες των νέων που είναι υποψήφιοι.
Γ.Δ.


Τι κάνει ο φίλος μας;
Τηλεφώνημα επίκαιρο από τον συμπολίτη μας που παρακολουθεί τα πολιτικά πράγματα, τοπικά και εθνικά. Αυτή τη φορά ήταν και ολίγον ειρωνικός, όμως έτσι είναι η ζωή. Τα γεγονότα είναι καμιά φορά που δημιουργούν τις απορίες.  Όπως αυτή του φίλου μας ο οποίος πρωινός ως συνήθως, τηλεφώνησε και ρώτησε «τι θα κάνει τώρα ο αντιπρόεδρος Σγουρίδης που ο Τσίπρας διέλυσε το μαγαζί των ΑΝΕΛ;»
Του συνέστησα να τηλεφωνήσει στον ίδιο τον Σγουρίδη για να τον ενημερώσει για το θέμα της απορίας του. Πρόβλεψα όμως ότι θα παραμείνει αντιπρόεδρος μέχρι τις βουλευτικές εκλογές.
Γ.Δ.


Πρώτη δύναμη
Οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ανήκουν πλέον στην ιστορία. Για μια φορά ακόμη η παράταξη ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) της οποίας επικεφαλής είναι ο Άγγελος Μπεμπεκίδης πρώτευσε. Κερδίζοντας 7 έδρες με δεύτερη τη ΔΑΚΕ με 4 και την ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) με 2. Σημειώνουμε πως όλες οι παρατάξεις ανήκουν στην αντιπολίτευση.
Ένα άλλο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι η πρώτη θέση της ΕΚΕ και η δουλειά που έχει κάνει ο ίδιος ο επικεφαλής Άγγελος Μπεμπεκίδης. Δεν είναι μικρή υπόθεση επί σειρά ετών μια παράταξη να βρίσκεται στην πρώτη θέση με τον ίδιο άνθρωπο μπροστά. Αυτό σημαίνει δουλειά, αξιολόγηση και εκτίμηση του έργου που επιτελεί. Τα Σωματεία της δύναμης του εργατικού Κέντρου αποδεδειγμένα επικροτούν την πολύχρονη προσφορά του και τον τιμούν με την ψήφο τους. Ε, αυτό λοιπόν δεν είναι ούτε μικρό ούτε ασήμαντο.
Γ.Δ.


Η «Αγία Τασία» των δημοσιοϋπαλλήλων
“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προστάτης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι επιθυμούν να γίνουν Δημόσιοι υπάλληλοι, θα σας στείλουν ξανά στην αντιπολίτευση…” Τάδε έφη η απερίγραπτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Θα μπορούσε κανείς να το προσπεράσει και να το καταγράψει ως άλλη μια ανερμάτιστη βλακεία και να την εντάξει στη χορεία “των μεταναστών που λιάζονται και μετά εξαφανίζονται από προσώπου γης…” ωστόσο, η αλήθεια όμως είναι πως ξέρει καλά που στοχεύει η κα Τασία. Διότι γενιές και γενιές Ελλήνων, εμποτίστηκαν με την ιδέα του βολέματος στο Δημόσιο όπου  άπαξ μπεις δεν μπορεί κανείς να σε κουνήσει. Τρανή απόδειξη τα χρόνια της κρίσης.  Πόσο επηρεάστηκαν οι ζωές των δημοσίων υπαλλήλων αυτά τα χρόνια; Πόσο συρρικνώθηκε το εισόδημα τους, πόσο επηρεάστηκε η ψυχολογική του κατάσταση από την εργασιακή ανασφάλεια και πόσο στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που  στα χρόνια της κρίσης τα είδαν κυριολεκτικά όλα;
Σ’ αυτό λοιπόν ποντάρει η κα Τασία και ο ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνονται σε αυτή τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων. Τους Δημοσίους υπαλλήλους και σ’ αυτούς που ονειρεύονται δημοσιοϋπαλληλίκι. Και απευθύνονται με τον πιο ωμό και κυνικό τρόπο, θεωρώντας το δημόσιο φέουδο τους προσφέροντας ασπίδα προστασίας στους πάντες. Ικανούς και ανίκανους, εργατικούς και τεμπέληδες, ηθικούς και ανήθικους, υπεύθυνους και ανεύθυνους, τίμιους και φακελάκηδες, οραματιστές και συνδικαλιστές. Όλοι χωρούν μέσα στη στοργική αγκαλιά της προστάτιδας Τασίας, με μόνο αντάλλαγμα την ψήφο τους έτσι ώστε να παραμείνει ο Κυριάκος και ο κάθε Κυριάκος μόνιμα στην αντιπολίτευση…
Σ.Β.


Δεκαπέντε χρόνια

iatrakis potami
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Ιατράκης

Πόσα χρόνια χρειάζεται να περιμένουν δύο Σύλλογοι Γονέων –Κηδεμόνων για να δουν να υλοποιείται ένα αίτημά τους για νέο σχολείο; Μέχρι στιγμής, δεκαπέντε χρόνια! Και όπως αποδεικνύεται, μάλλον θα περιμένουν κι άλλα. Κι αυτό, διότι ο δήμος Ξάνθης παρά τις υποσχέσεις, δεν έχει προχωρήσει το θέμα της ανέγερσης του νέου σχολείου που έχουν ανάγκη τα 9ο και 18ο δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ζητούν, υπενθυμίζουν υποσχέσεις και περιμένουν, επιτέλους, το νέο σχολείο να ξεκινήσει. Παράλληλα ζητούν να πληροφορηθούν κάθε νέα εξέλιξη, εάν βέβαια υπάρχει για το θέμα τους. Ζητούν δηλαδή τα αυτονόητα και υπεσχημένα.
Γ.Δ.


Επάγγελμα με μέλλον
Ότι το επάγγελμα του μάγειρα έχει μέλλον για τους νέους, αυτό είναι δεδομένο. Όπως επίσης οι νέοι που αποκτούν πτυχίο Μαγειρικής απορροφούνται σχεδόν αμέσως από επιχειρήσεις τουρισμού ή εστιατόρια κλπ.
Γι’αυτό λοιπόν και η διεύθυνση της ΕΠΑΣΟ ΟΑΕ και του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης δίνει βαρύτητα στην σχολή αυτή και μεταβιβάζει τους αυριανούς σεφ τις γνώσεις έμπειρων σεφ που έχουν καταξιωθεί στην εργασία τους. Είναι έτσι μια σωστή διέξοδος για τους νέους στην επαγγελματική τους ζωή. Σπουδές δωρεάν, επίπεδο υψηλό, μέλλον και επαγγελματική αποκατάσταση σίγουρη.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαρίσια σνίτσελ γεμιστά, πανέ με corn flakes

-8 σνίτσελ μοσχαρίσια μέτριου μεγέθους -150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα -8 φέτες τυρί του …