Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αδιαφορία από Υπηρεσία Πρασίνου και Πρόνοια

Αδιαφορία από Υπηρεσία Πρασίνου και Πρόνοια

0

O γείτονας κόβει ένα δέντρο τη φορά από το γειτονικό οικόπεδο γωνία Βλαχοπούλου και Χριστόδουλου

Με τίνος την άδεια κόβονται πεύκα πολλών χρόνων;  Πού αποσκοπεί η ενέργεια αυτή; Γιατί η αδιαφορία για ένα οικόπεδο 500-600 τμ;

 Πριν λίγο καιρό, η εφημερίδα μας είχε ασχοληθεί με την περίπτωση ενός συμπολίτη ο οποίος συστηματικά, κόβει κάθε λίγο από ένα δέντρο από το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του. Πρόκειται για το οικόπεδο ιδιοκτησίας της Πρόνοιας Ξάνθης που βρίσκεται στη γωνία των οδών Στ.Βλαχοπούλου και Μητροπολίτη Χριστόδουλου.

Ο εν λόγω συμπολίτης μας, έκοψε προχθές άλλο ένα δέντρο που υπήρχε μέσα στο εν λόγω οικόπεδο. Έτσι, τα εναπομείναντα δέντρα είναι δύο πεύκα και ένα κυπαρίσσι. Αναφέρουμε για άλλη μια φορά το γεγονός της αυθαίρετης και σταδιακής βάση σχεδίου κοπής των δέντρων από το οικόπεδο, ζητώντας από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, η οποία είναι υπεύθυνη για το αστικό πράσινο της πόλης, να παρέμβει. Να παρέμβει και να σταματήσει την αυθαίρετη κοπή των δέντρων που υλοποιεί ο συμπολίτης που γειτνιάζει με το εν λόγω οικόπεδο και του οποίου τα δέντρα δεν εμποδίζουν κι ούτε προκαλούν κάποιο πρόβλημα σ΄ αυτόν.

Μάλιστα κατά τη χθεσινή μας επίσκεψη στο οικόπεδο, διαπιστώσαμε τη νέα κοπή όπως μας κατήγγειλαν οι γείτονες και φωτογραφίσαμε τα τρία συνεχόμενα δέντρα που κόπηκαν σταδιακά από τον ίδιο άνθρωπο.

Όμως, πέρα από την ανάγκη να επιληφθεί του θέματος η υπηρεσία πρασίνου του δήμου Ξάνθης, οφείλει και η Πρόνοια να περιφράξει το οικόπεδό της και να ενδιαφερθεί για την τύχη του. Δεν πρέπει να αφήνει έτσι απροστάτευτο ένα μεγάλο οικόπεδο 500-600 τ.μ., δείχνει το λιγότερο αδιαφορία.

Οι γείτονες όπως μας είπαν, περιμένουν να δουν τις θετικές αντιδράσεις τόσο από το δήμο όσο και από την Πρόνοια. Για να σταματήσουν τα σχόλια ότι οι ενέργειες του γείτονα πως αποσκοπούν σε ίδιον όφελος σε βάθος χρόνου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…