Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο δήμος Ξάνθης ετοιμάζεται για τον πρώτο ηλεκτρονικό διαγωνισμό

Ο δήμος Ξάνθης ετοιμάζεται για τον πρώτο ηλεκτρονικό διαγωνισμό

0

Μαθήματα πήραν τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής, προκειμένου να καταρτιστούν οι όροι δημοπράτησης για την Α φάση των εργασιών αποκατάστασης στο κολυμβητήριο

 Στις 13/7 λήγει η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για το έργο, αφού προηγηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες

Σε… μάθημα κατάρτισης ηλεκτρονικών διαγωνισμών εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Αφορμή, το έργο «Εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης κολυμβητηρίου δήμου Ξάνθης φάση Α», που θα αποτελέσει τον πρώτο ηλεκτρονικό διαγωνισμό που θα διεξάγει ο δήμος Ξάνθης, μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων).

Τα μέλη της Επιτροπής, στο πλαίσιο της κατάρτισης των όρων της δημοπρασίας, κλήθηκαν να διαμορφώσουν τις προθεσμίες δημοπράτησης, με βάση τις προβλέψεις του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις. Με βάση το γεγονός ότι διενεργείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικός διαγωνισμός τα μέλη αποφάσισαν, τηρώντας ασφαλώς απαρέγκλιτα τα χρονικά όρια των προθεσμιών, ναι μεν να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στις υπηρεσίες για να εξασφαλιστεί η αποφυγή λαθών, αλλά να δρομολογηθεί κατά το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Μανόλης Φανουράκης ζήτησε να μάθει αν έλαβαν σχετική εξειδικευμένη εκπαίδευση οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι του δήμου και διαμαρτυρήθηκε γιατί, όπως ενημερώθηκε το σεμινάριο που είχε οριστεί για τις 23/4 ακυρώθηκε και οι υπάλληλοι του δήμου ζήτησαν να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης στις 23-24/5, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια απάντηση. Πάντως, η προϊσταμένη των Οικονομικών κα Σπανού εξήγησε ότι η διαδικασία μπορεί να δρομολογηθεί και χωρίς να προηγηθεί εκπαίδευση, καθώς οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι μπορούν να αναζητήσουν τεχνογνωσία από άλλες υπηρεσίες και φορείς που έχουν ήδη προβεί στην υποστήριξη ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Με βάση λοιπόν, την προσπάθεια να υπάρχει η κατά το δυνατόν καλύτερη πρόβλεψη, ώστε να καταρτιστούν οι υπάλληλοι πριν αναλάβουν κάποια ενέργεια, αλλά και το σύνολο των σχετικών με τις προθεσμίες διατάξεων του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις, τις οποίες εξήγησε στην επιτροπή η προϊσταμένη των Τ.Υ. κ. Μανά, το ημερολόγιο της προκήρυξης του διαγωνισμού για το κολυμβητήριο, διαμορφώνεται ως εξής:

-10/5: Ανάρτηση προκήρυξης

-15/5 Η Τεχνική Υπηρεσία λαμβάνει ΑΔΑ και αριθμό ΚΗΔΜΗΣ

-30/5 Ανάρτηση διακήρυξης και προκήρυξης, αφού προηγηθούν ηλεκτρονικές υπογραφές από τους υπαλλήλους του διαγωνισμού

-22/6: Προθεσμία παραλαβής τευχών δημοπράτησης

-29/6 Προθεσμία υποβολής ερωτήσεων

-9/7: Προθεσμία για να απαντήσει η αναθέτουσα αρχή

-13/7 και ώρα 10 πμ ημερομηνία δημοπράτησης

-20/7: Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης

Αποποιείται κληρονομιά για μερίδιο ακινήτου ο δήμος

Ως θέμα στην επιτροπή τέθηκε και η αποδοχή ή μη κληρονομιάς γυναίκας κατοίκου Σερρών, η οποία με χειρόγραφη διαθήκη που ανακοινώθηκε στις 23/1/2018 αφήνει το μερίδιο στο πατρικό της, ένα διώροφο διατηρητέο στην οδό Ορφέως 73-75 στο δήμο Ξάνθης. Όπως προέκυψε, πρόκειται για ετοιμόρροπο ακίνητο, όπως έχει κριθεί με σχετική έκθεση που ανήκει σε 18 κληρονόμους, εκ των οποίων ο ένας είναι άγνωστος. Η αντικειμενική του αξία είναι 69.175 ευρώ και ως οικόπεδο 34.390 ευρώ, ενώ το μερίδιο που αντιστοιχεί στο δήμο έχει αξία 11.500 ευρώ.

Η επιτροπή τάχθηκε υπέρ της αποποίησης της κληρονομιάς ομόφωνα, καθώς αφενός υπάρχει εισήγηση της υπηρεσίας Δόμησης που αναφέρει ότι το κτήριο που θα ανεγερθεί στη θέση του κατεδαφισθέντος πρέπει να έχει ίδια χαρακτηριστικά και αφετέρου διότι ο δήμος που κατέχει μόνο ένα μερίδιο σε ακίνητη περιουσία, όπου συμπεριλαμβάνεται και άγνωστος κληρονόμος είναι δύσκολο να μπορέσει να το αξιοποιήσει.

Εγκρίθηκε ο ανάδοχος των επισκευών ρολογιού και «Π»

Ως εκτός ημερησίας εγκρίθηκε ο ανάδοχος που μειοδότησε στο διαγωνισμό για εργασίες συντήρησης σχετικά με την επισκευή του ρολογιού και μέρους της σκεπής της Καπναποθήκης «Π» που κρίθηκε επικίνδυνο.

Ο διαγωνισμός που δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς την πρώτη φορά γιατί κανένας από τους μειοδότες δεν έγινε αποδεκτός, διεξήχθη εκ νέου στις 12/12/2017 και τελικά αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης στο έργο των 40.000 ευρώ, με έκπτωση 42%. Τα δικαιολογητικά του ελέγχθηκαν από την υπηρεσία, οπότε με ομοφωνία η επιτροπή προέβη σε έγκριση της κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…