Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες

Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες

0

-1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

-1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-12 αγκινάρες καθαρισμένες

-1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

-Για το αβγολέμονο

-2 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

-χυμό από 1 λεμόνι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά και περιμένετε τα κρεμμύδια να βγάλουν το άρωμά τους.

Προσθέτετε 1½ νεροπότηρο νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον.

Τότε ρίχνετε τις αγκινάρες, προσθέτετε ακόμα ένα ποτήρι νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών, μέχρι να γίνουν μαρέγκα, και ξεχωριστά τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού, προσθέτετε 2 κουτάλες από το ζουμί του φρικασέ χτυπώντας συνεχώς το μίγμα με αβγοδάρτη και, τέλος, το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.

Κρατάτε την κατσαρόλα με τα δύο χέρια, την κουνάτε δεξιά αριστερά και σβήνετε τη φωτιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τυρόπιτα με λιαστή τομάτα

2 Φλιτζάνια μυζήθρα 1 Φλιτζάνι φέτα 1/2 Φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή κασέρι 5 Φέτες προσούτο 5 Λι…