Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος δίχρωμος

0

2 μανταρίνια

1 κούπα λάδι (μισό ηλιέλαιο και μισό ελαιόλαδο)

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

100 γρ. κουβερτούρα 65%

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Βράζουμε τα μανταρίνια ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει για 30-40 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση, τα στύβουμε καλά, αφαιρούμε την πούλπα και τυχόν κουκούτσια. Το υπόλοιπο από τα μανταρίνια το βάζουμε στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με τα σιμιγδάλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.  Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το μανταρίνι που χτυπήσαμε στο μούλτι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει. Μόλις δούμε φουσκάλες ο χαλβάς μας είναι σχεδόν έτοιμος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Είναι έτοιμος, όταν ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας μόλις τη γυρίσουμε λίγο στο πλάι.

Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Το μισό το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Το άλλο μισό το αφήνουμε στην κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα στο ζεστό μείγμα ανακατεύοντας έως να πάρει ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.

Αδειάζουμε το σκούρο μείγμα σε μια φόρμα 23 εκ. με τρύπα πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι γύρω-γύρω ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Ρίχνουμε το λευκό μείγμα πάνω από το σκούρο μείγμα και πιέζουμε καλά την επιφάνεια του με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 30-40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα

Για τις μελιτζάνες 5 μελιτζάνες 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο Γ…