Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσεχώς γρηγορότερο ίντερνετ στην Ξάνθη

Προσεχώς γρηγορότερο ίντερνετ στην Ξάνθη

0

Τοποθετούνται οπτικές ίνες σε κεντρικές οδούς της πόλης


Ο δήμος έδωσε την άδεια – Αποκατάσταση του οδοστρώματος από τον ανάδοχο του έργου. Οι οπτικές ίνες έκοψαν το …ρεύμα στα φανάρια της Μ. Βόγδου


Πυρετός εργασιών από την Τετάρτη 8 Μαΐου στην οδό Καραολή. Συνεργείο εκτελούσε εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών κατά μήκος της οδού αλλά και σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης.

Λέμε ναι στο γρηγορότερο ίντερνετ

Οι εργασίες αποσκοπούν στην τοποθέτηση τοπικών ινών που θα αναβαθμίσει την παροχή ίντερνετ. Μια τεχνολογία που έχει χρησιμότητα και για τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις καθώς η δημιουργία νέων και σύγχρονων  τηλεπικοινωνιακών υποδομών εξασφαλίζει στους πολίτες  τη δυνατότητα υψηλής ταχύτητας Internet  με αποτέλεσμα την άνετη και γρήγορη  πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο δήμος έδωσε την άδεια – Αποκατάσταση του οδοστρώματος από τον ανάδοχο του έργου

Να σημειώσουμε ότι το έργο εκτελείται από την cosmote και ο δήμος Ξάνθης, όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κυριάκος Παπαδόπουλος, παραχώρησε την άδεια για τις εργασίες με βάση το σχεδιάγραμμα που του παρουσίασε η εταιρεία. Επίσης σημείωσε πως ο ανάδοχος του έργου είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά το τέλος της εργασίας,  όπως και για ότι κακοτεχνία συμβεί ή καταστροφή.

Οι οπτικές ίνες έκοψαν το… ρεύμα στα φανάρια της Μ. Βόγδου

Όπως και συνέβη: Ειδικότερα στην οδό Μ. Βόγδου μπροστά από τα Δικαστήρια,  από τις εργασίες κόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οδοσήμανση. Αρμόδιος για την αποκατάσταση είναι ο ανάδοχος του έργου.

Να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι εργασίες είναι μεν απαραίτητες αλλά δεν μπορεί παρά να προκαλούν όχληση στους πολίτες. Ωστόσο είναι απαραίτητη η κατανόηση όταν εκ μέρους του αναδόχου υπάρχει καλή πρόθεση και συνέπεια και τηρείται η νομοθεσία γιατί το αποτέλεσμα έχει κοινωνική χρησιμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι το οδόστρωμα πρέπει να αποκαθίσταται με πλήρη  τρόπο και οι ανάδοχοι των έργων θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τη   διαδικασία που προβλέπει ο νόμος  για την αποκατάσταση των πιθανών βλαβών που μπορεί να υποστεί το οδόστρωμα λόγω των εργασιών.

Τι είναι οι οπτικές ίνες

Οι οπτικές ίνες, είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, όπου από διαμέσω αυτών, μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα, υπό μορφή φωτός.

Ένα καλώδιο οπτικών ινών, περιέχει μέσα του 10άδες ή και 100άδες πολύ λεπτές τέτοιες οπτικές ίνες, σε διάμετρο, μικρότερη και από μία τρίχα!

Οι ταχύτητες μετάδοσης των δεδομένων μέσω των οπτικών ινών, αφού τα δεδομένα ταξιδεύουν υπό μορφή φωτός, είναι τεράστια(όσο η ταχύτητα του φωτός).




 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 στρέμματα για νέες κοινωνικές κατοικίες στην Ξάνθη

Το νέο μοντέλο στεγαστικής πολιτικής που προωθείται από την κυβέρνηση Το πρόγραμμα θα εστι…