Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το Δ’ Σώμα Στρατού τίμησε τον προστάτη Άγιο Γεώργιο στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

Το Δ’ Σώμα Στρατού τίμησε τον προστάτη Άγιο Γεώργιο στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

0

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στο Πετροχώρι, ενώ ολοκληρώθηκε με έκθεση οπλικών αρμάτων


«Σήμερα ο στρατός δεν επαναπαύεται στα επιτεύγματά του, αλλά εμπνεόμενος από το ένδοξο παρελθόν του συνεχίζει ακούραστα να επιτελεί το πολυμερές έργο» όπως τονίζει η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού


Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr


Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στις 11:30 πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», στο Πετροχώρι ο εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Σε κλίμα κατάνυξης προσφέρθηκαν όλες οι προβλεπόμενες τιμές στον προστάτη Άγιο του Στρατού, ενώ ο κόσμος προσκύνησε προς τιμή του και συμμετείχε στην εκδήλωση του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος κατέθεσε στεφάνι τιμής ένεκεν του προστάτη Αγίου που στέκει φύλακας σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Σώματος.

Ακολούθησε έκθεση οπλικών αρμάτων όπου ο Μητροπολίτης, κ. Παντελεήμων μαζί με τις αρχές του τόπου και τη συνοδεία κόσμου είχαν την ευκαιρία να δουν και έπειτα να ακούσουν για την ιστορία τους.

Μεταξύ άλλων αξίζει να σταθεί κανείς στα παρακάτω αναφορικά με την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου:

«Όπως κάθε χρόνο, αμέσως μετά το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως Του Κυρίου, έτσι και φέτος πιστοί στις παραδόσεις μας ευλαβικώς προσκυνούμε και τιμούμε τον Προστάτη μας, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, την ίδια ώρα ζητούμε από εκείνον να συνεχίσει να στέκεται δίπλα μας ως φύλακας, προστάτης, βοηθός όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια από ιδρύσεως του ελληνικού στρατού έως σήμερα.

Ο Άγιος Γεώργιος καθιερώθηκε προστάτης του στρατού ξηράς το 1864 και είναι δικαίως ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς αγίους της Εκκλησίας μας. Με την ζωή και το μαρτύριό του κατέστη σύμβολο ανδρείας, γενναιότητας, θάρρους, αυταπάρνησης και πίστης. Εμπνεόμαστε και αντλούμε δύναμη από τον προστάτη μας Άγιο.

Tιμούμε σήμερα τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες οι οποίοι με υπέρτατη αφοσίωση στο καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα μη φειδόμενοι κόπου και θυσιών συνήθως μακριά από τις οικογένειές τους και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Προβάλλουμε την σημασία της χερσαίας διάστασης της στρατιωτικής ισχύος της χώρας ως βασικής συνιστώσας στο ενιαίο αποτρεπτικό μήνυμα που εκπέμπεται συνολικά από τις ένοπλες δυνάμεις με βάση τις κατευθύνσεις του αρχηγού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Ο στρατός κατέχει, ελέγχει και αμύνεται του πατρίου εδάφους. Η διατήρηση του εδάφους σημαίνει και διατήρηση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας. Τιμούμε σήμερα τον ελληνικό στρατό που ακόμη και στην περίοδο της ειρήνης επιτέλεσε και επιτελεί ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό έργο. Οι στρατιωτικοί μηχανικοί ήταν πρωτοπόροι στην κατασκευή των υποδομών της χώρας μας.

Σήμερα ο στρατός δεν επαναπαύεται στα επιτεύγματά του, αλλά εμπνεόμενος από το ένδοξο παρελθόν του συνεχίζει ακούραστα να επιτελεί το πολυμερές έργο. Αποτελεί το άγρυπνο μάτι της επιτήρησης των συνόρων και της ασφάλειας της χώρας μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 στρέμματα για νέες κοινωνικές κατοικίες στην Ξάνθη

Το νέο μοντέλο στεγαστικής πολιτικής που προωθείται από την κυβέρνηση Το πρόγραμμα θα εστι…