Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόπιτα μετά-πασχαλινή

Σπανακόπιτα μετά-πασχαλινή

0
spanakopita-pasxalini

-6 φύλλα χωριάτικα για πίτα

-1 κιλό σπανάκι

-2 κρεμμύδια

-1 πράσο

-300γρ φέτα

-50 γρ γκούντα τριμμένη

-8 αυγά βρασμένα

-200 ml κρέμα γάλακτος

-2-3 κουταλιές γάλα

-ελαιόλαδο

-αλάτι και πιπέρι

Καθαρίστε και πλύντε το σπανάκι. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα, χωρίς να το στραγγίσετε, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα, και βάλτε το να βράσει με το νερό που θα βγάλει. Όταν είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα τρυπητό να στραγγίσει για μια ωρίτσα. Σε μια σοτέζα, βάλτε 5 κουταλιές λάδι και ροδίστε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, αφού τα ψιλοκόψετε. Προσθέστε και το σπανάκι, χοντροκομμένο, και σοτάρετέ το για μερικά λεπτά. Αλατίστε και πιπερώστε. Αφήστε το να κρυώσει. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώστε ένα φύλλο, αλείψτε το με λάδι και επαναλάβετε με άλλα 2 φύλλα. Απλώστε από πάνω το σπανάκι. Καθαρίστε τα αυγά και κόψτε τα στα δύο. Βάλτε τα αυγά να φωλιάσουν μέσα στο σπανάκι. Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος και από πάνω ρίξτε την φέτα, τριμμένη. Καλύψτε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, πάντα λαδώνοντάς τα. Κόψτε τα κομμάτια από τα φύλλα που περισσεύουν, και γυρίστε τις άκρες προς τα μέσα. Κόψτε την πίτα, σχηματίζοντας έναν σταυρό. Αλείψτε την επιφάνεια με το γάλα και τέλος σκορπίστε την τριμμένη γκούντα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…