Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Λήγει η προθεσμία για τις 3 προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αβδήρων

Λήγει η προθεσμία για τις 3 προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αβδήρων

0
dimarxio avdiron

Ο δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την πρόσληψη, 3 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα για ένα χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης ή παράτασης έως την λήξη του προγράμματος για την υλοποίηση της Πράξης « ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 2014-2020».

3 θέσεις στον δήμος Αβδήρων

Ειδικότητα

Αριθμός θέσεων

ΠΕ Παιδαγωγών ή ΠΕ Νηπιαγωγών

1

ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

1

ΔΕ Διοικητικών

1

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.5 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αβδήρων, Γενισέα Ξάνθης, Τ.Κ. 67064, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψη κου Γκοβέση ή κας Κοτσάνη (τηλ. επικοινωνίας: 2541352517 ή 2541352516).

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη μία θέση Παθολόγου στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Το Νοσοκομείο Ξάνθης προκήρυξε μία (1) θέση, ειδικευμένου ιατρού, ειδικότητας Παθολογίας, στον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητή Β΄

Η Αίτηση – Δήλωση με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης,

εις τριπλούν, σε ατομικούς φακέλους κάθε σειρά, μέσα σε προθεσμία είκοσι (20)

ημερολογιακών ημερών, από 31.03.2017 μέχρι και 19.04.2017, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

Νεάπολη

Τ.Κ. 67100 Ξάνθη

3.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας μέσω ΑΣΕΠ

Θα υπογράψουν διετείς συμβάσεις εργασίας με δυνατότητα διετούς παράτασης

Την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) με 3.000 επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα υπογράψουν διετείς συμβάσεις εργασίας με δυνατότητα διετούς παράτασης, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος. Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, κάθε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) θα διαθέτει οικογενειακό γιατρό, με πληθυσμό ευθύνης περίπου 2.000 ατόμων. Ο πολίτης θα πρέπει να εγγραφεί στην ΤΟΜΥ και ο οικογενειακός γιατρός θα είναι εκείνος που θα τον παραπέμπει, εάν χρειαστεί, σε εξειδικευμένο γιατρό και σε νοσοκομείο.

Η παροχή υπηρεσιών θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες, ακόμα και για τις κατ’ οίκον επισκέψεις των γιατρών. Το δίκτυο ανάπτυξης των ΤΟΜΥ θα καλύπτει περίπου το 30% του πληθυσμού, ενώ το υπόλοιπο 70% θα καλυφθεί με τις συμβάσεις που θα υπογράψει ο ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς. Οι ΤΟΜΥ θα αποτελούν το πρώτο επίπεδο της ΠΦΥ και το δεύτερο θα αποτελούν τα Κέντρα Υγείας, ενώ όλες οι δομές θα διασυνδέονται με τα νοσοκομεία. Παράλληλα θα αξιοποιηθούν και οι γιατροί του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας.

Βασική προϋπόθεση είναι η εκπαίδευση του πολίτη για την χρησιμότητα του οικογενειακού γιατρού, κάτι που εκτιμάται ότι σε ορίζοντα διετίας οι επισκέψεις στα νοσοκομεία θα μειωθούν κατά 5,5 εκ. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ (από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους) για το πρώτο στάδιο, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της ΠΦΥ, το κόστος θα είναι τριπλάσιο.

ΕΣΠΑ: Άνοιξε το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση ένταξης 699 επιχειρηματικών σχεδίων με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό και δημόσια δαπάνη 17.686.632,60 ευρώ στη Δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΕΣΠΑ.

Σχετική ανάρτηση θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας (www.espa.gr). Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά της εν λόγω απόφασης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων, εντός προθεσμίας 20 ημερών ενώ ο ενδιάμεσος φορέας επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει ηλεκτρονικά τον κάθε δικαιούχο ξεχωριστά για την ένταξή του και ειδικότερα για το τεχνικό παράρτημά του, στο οποίο περιλαμβάνεται σαφής και αναλυτική περιγραφή του προς εκτέλεση έργου, το χρονοδιάγραμμα, ο συνολικός προϋπολογισμός του, οι πηγές και το ποσοστό χρηματοδότησης αυτού.

Οι προκηρύξεις που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα

879 προσλήψεις στη Δικαιοσύνη300 δόκιμοι λιμενικοί

Στην έκδοση νέων προκηρύξεων για την πρόσληψη μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού στο δημόσιο θα προχωρήσει το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα: Τον Απρίλιο θα εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 170 θέσεις προσωπικού Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για το Υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία και ολοκληρώνεται το πακέτο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το Υπουργείο Δικαιοσύνης φτάνοντας συνολικά τις 879 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η τελευταία προκήρυξη θα αφορά 170 θέσεις σε ειδικότητες όπως Γραμματείς Δικαστηρίων, και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των δικαστηρίων. Μια άλλη προκήρυξη που εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σύντομα από το ΑΣΕΠ θα αφορά την κάλυψη 203 θέσεων με ειδικότητες όπως οικονομολόγοι, διοικητικοί και λογιστές στην Υπηρεσία Ασύλου , τα περιφερειακά γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα αυτοτελή κλιμάκια στη Χίο και την Κω. Εκτός των παραπάνω προκηρύξεων το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να προχωρήσει τους ερχόμενους μήνες και στην έκδοση άλλων προκηρύξεων όπως την κάλυψη 137 θέσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και 300 θέσεων αορίστου χρόνου στην ΕΥΔΑΠ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Τέλος έως το καλοκαίρι αναμένεται να εκδοθούν άλλες δύο προκηρύξεις θέσεων εκ των οποίων η πρώτη θα αφορά την πρόσληψη 68 αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων ,φυλάκων, συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Μουσείο της Ακρόπολης ,ενώ η δεύτερη θα αφορά την πρόσληψη 76 μηχανικών (ηλεκτρολόγων, τοπογράφων, χημικών ,προγραμματιστών Ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ) στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Διακόσιες τρεις προσλήψεις θα πραγματοποιήσει η υπηρεσία Ασύλου. Τις θέσεις θα καταλάβουν Διοικητικοί Οικονομικοί και Λογιστικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, καθώς και Διοικητικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα 78 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για τις προσλήψεις μέσα στο 2017, εκ των οποίων 50 στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 28 στην ΤΕ Πληροφορικής.

300 δόκιμοι λιμενικοί

Προκήρυξη για την εισαγωγή 300 Δοκίμων στο Λιμενικό Σώμα προετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο έχει ήδη αποστείλει το αίτημά του για έγκριση προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006. Πρόκειται για την προσπάθεια του ΛΣ να καλύψει καίρια κενά στο προσωπικό του, καθώς η οργανική σύνθεση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει διαμορφωθεί στις 8.000 αντί των 10.250 θέσεων, όπως προβλέπει απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για το σχέδιο στελέχωσης των Υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΟΑΕΔ: Προ των πυλών πρόγραμμα για επιδοτούμενες προσλήψεις σε δήμους

Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τον ΟΑΕΔ.Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρούν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. Συγκεκριμένα για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει:

Να είναι άνεργοι επί τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.

Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

Να μην είναι ανάπηροι σε ποσοστό άνω του 67% κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…