Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και όχι δίγλωσσα»

«Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και όχι δίγλωσσα»

0
xatzitheodorou

Διευκρινήσεις από τον γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου για το πρόγραμμα υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης

Χατζηθεοδώρου: «Η μόνη γλώσσα που διδάσκεται και θα συνεχίσει να διδάσκεται είναι η ελληνική»

Περαιτέρω διευκρινήσεις για το πιλοτικό πρόγραμμα: «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης που πρόκειται να υλοποιήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έδωσε με δήλωσή του στο «Ε» ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα του «Ε» που έκανε λόγο για «δίγλωσσα νηπιαγωγεία».

Χατζηθεοδώρου: «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και η μόνη γλώσσα που διδάσκεται και θα συνεχίσει να διδάσκεται είναι η ελληνική»

Συγκεκριμένα ο κ, Χατζηθεοδώρου τόνισε εμφατικά ότι δεν αλλάζει η δομή και το πρόγραμμα των νηπιαγωγείων: «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και η μόνη γλώσσα που διδάσκεται και θα συνεχίσει να διδάσκεται είναι η ελληνική. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προληφθούν μέσω του προγράμματος θα έχουν το ρόλο του διαμεσολαβητή, θα βοηθούν δηλαδή τα παιδιά που αντιμετωπίζουν γλωσσικά κενά στην ελληνική γλώσσα να την κατανοήσουν καλύτερα. Ο διαμεσολαβητής εκπαιδευτικός θα παρεμβαίνει όταν διαπιστωθεί ότι ένα παιδί δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον εκπαιδευτικό και μιλώντας το στην μητρική του γλώσσα θα διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θα διδάσκει άλλη γλώσσα και δεν θα υπάρχει εκμάθηση άλλης γλώσσας στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου».

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από φέτος σε 6 νηπιαγωγεία

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΕΠ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς σε έξι νηπιαγωγεία, ενώ την επόμενη σχολική χρονιά θα αναπτυχθεί σε δώδεκα. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της πιλοτικής παρέμβασης και υποβολή προτάσεων προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Επίσης διευκρινίζεται πως ο συνεργάτης εκπαιδευτικός θα είναι μέλος της μειονότητας (δίγλωσσο άτομου), πτυχιούχος ελληνικού ΑΕΙ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κυρ. Μητσοτάκης: «Stop στην παροχολογία και τα λεφτόδεντρα»

Τι είπε για Ερντογάν και ευρωεκλογές «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μ…