Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μια ακόμη σύσκεψη για το παραεμπόριο από το ΕΒΕ Ξάνθης

Μια ακόμη σύσκεψη για το παραεμπόριο από το ΕΒΕ Ξάνθης

0
eve panel

Ελήφθη απόφαση μετά από πρόταση του προέδρου Σ. Μωραΐτη. Εξαπέλυσε επίθεση με χαρακτηρισμούς κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

5η Πανελλήνια έκθεση Ξάνθης στις 22 – 26 Μαρτίου. Επανήλθε στο ΕΒΕ η Ντιλέκ Σαλήογλου

Νέα σύσκεψη φορέων για το παραεμπόριο πρόκειται να συγκαλέσει το Επιμελητήριο Ξάνθης μετά τις Αποκριές μετά από πρόταση του προέδρου του φορέα Στέλιου Μωραΐτη που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. που συνεδρίασε την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Επίθεση Μωραΐτη κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με αφορμή δηλώσεις τους σε τοπικό έντυπο που χαρακτηρίζουν ως «αναξιόπιστο» φορέα το ΕΒΕ και την διοίκηση του. Τους αποκαλούσε συνεχώς «πονηρούς» που δεν έχουν προσφέρει τίποτε στον τόπο και το μόνο που κάνουν είναι να ψηφίζουν μνημόνια. Την ίδια στιγμή επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι τα βόρεια σύνορά μας είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε» και «μόνο τανκς δεν έρχονται…»για να καταδείξει το μέγεθος του παραεμπορίου που συντελείται ενώ την ίδια στιγμή από την χώρα μας στην Βουλγαρία «δεν περνάει πουλί πετάμενο» ενώ έχει και 8 ευρώ εισιτήριο εισόδου η γειτονική χώρα. Αποκάλεσε για μια ακόμη φορά «κατσαπλιάδες» όλους αυτούς που μπαίνουν στην χώρας μας χωρίς άδεια και «αρπάζουν τον πλούτο της πατρίδας μας, κλείνουν εξαιτίας τους επιχειρήσεις γιατί δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό και εξαφανίζονται εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ας μας πουν οι πονηροί οι βουλευτές μας που λένε εμάς αναξιόπιστους πόσους ελέγχους έχουν κάνει για να σταματήσει αυτό το κακό. Θα σας πω εγώ …δεν ιδρώνει το αυτί τους!», τόνισε ο κ. Μωραΐτης προσθέτοντας ότι «το κακό έχει παραγίνει και ότι το επιμελητήριο δεν θα καθίσει όπως αυτοί με σταυρωμένα τα χέρια» αλλά θα θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων θέτοντας όλους τους φορείς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς και υπηρεσιακούς προ των ευθυνών του. Αιχμές επίσης άφησε και για την ΟΕΒΕ Ξάνθης και τον Εμπορικό Σύλλογο σημειώνοντας πως «Εμείς πάντα τους καλούμε αλλά αυτοί έρχονται στο Επιμελητήριο μόνο όταν είναι να πάρουν λεφτά».

eve kosmosΤο παραεμπόριο και πάλι θέμα σύσκεψης του ΕΒΕ

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο γραμματέας κ. Δεληπάλας ο οποίος έιπε πως υπάρχουν δύο είδη παραεμπορίου. Του εξωτερικού και του εσωτερικού, εξηγώντας πως είναι όλοι αυτοί που μεταφέρουν χωρίς παραστατικά από την Βουλγαρία και όλοι αυτοί οι συνάδελφοί τους που έκλεισαν μεν τις επιχειρήσεις τους όχι όμως και την άσκηση της δραστηριότητας τους που εξακολουθούν να την κάνουν απλά «μαύρα», με αποτέλεσμα να δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού. Συμπλήρωσε δε πως επειδή δεν υπάρχει κανένα έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να τους πιάσουν πρέπει να κάνουν καταγγελίες οι ίδιοι εναντίον τους και ως προς αυτό έχουν ηθικές αναστολές. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Μωραΐτης τονίζοντας με έμφαση ότι είναι δουλειά των υπηρεσιών να βρουν τους παράνομους και όχι των επαγγελματιών,συνέχισε δε λέγοντας ότι το τριήμερο της Αποκριάς: «πρόκειται να γίνει μεγάλο πλιάτσικο και μεις θα χτυπάμε παλαμάκια και θα έχουμε πάνω και την μομφή ότι εμείς κλέβουμε και πουλάμε επικίνδυνα προϊόντα». Ο αντιπρόεδρος κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ πήρε μέρος στην συζήτηση σημειώνοντας για το θέμα αντιμετώπισης του παραεμπορίου ότι «γίνεται πολύ καλή και συστηματική δουλειά στο επιμελητήριο και θα φανεί όταν είναι καιρός και όχι τώρα γιατί θα πάρει φωτιά το σύμπαν», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές επικροτώντας τις αλλαγές που επιφέρει. Ωστόσο ο κ. Μωραΐτης έκλεισε το θέμα υπογραμμίζοντας πως δεν είναι το πρόβλημα οι μικροπωλητές στο παζάρι αλλά αυτοί που δεν έχουν άδεια και πουλάνε προϊόντα.

5η Πανελλήνια έκθεση Ξάνθης στις 22 – 26 Μαρτίου

Το προτελευταίο θέμα αφορούσε την διοργάνωση της 5ης Πανελλήνιας Γενικής έκθεσης Ξάνθης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 – 26 Μαρτίου. Όπως σημείωσε ο κ. Μωραΐτης θα γίνει παρασκευή ενός τοπικού προϊόντος και πάλι το οποίο και θα μοιραστεί στους επισκέπτες της έκθεσης στο τέλος της διοργάνωσης. Ανέφερε πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως συναυλία με τοπικό σχήμα και γιορτή γευσιγνωσίας και πως είναι αισιόδοξος πως η έκθεση θα έχει επιτυχία και θα ξεπεράσει τους 28.500 επισκέπτες που είχε η περσινή.

Επανήλθε στο ΕΒΕ η Ντιλέκ Σαλήογλου

Τέλος να σημειώσουμε ότι μετά την παραίτηση της κας Πρώια Μαρίας, μέλος του Δ.Σ. η οποία επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, αντικαταστάθηκε από την κα Ντιλέκ Σαλήογλου που ήταν και παλαιότερα μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης. Ο κ. Μωραΐτης καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ευχήθηκαν : «Καλή επιτυχία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…