Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Σφράγισε» την άνοδο στη Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης!

«Σφράγισε» την άνοδο στη Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης!

0
orfeas-anodos

Παρά την ήττα (1-2) από τη Δόξα Προσκυνητών παρέμεινε στη δυάδα του ομίλου που προβιβάζεται

Έξαλλα πανηγύρισαν την άνοδο παράγοντες – παίκτες – φίλαθλοι της ξανθιώτικης ομάδας

Στα… σαλόνια της Γ’ Εθνικής (Football League 2) θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ορφέας Ξάνθης, ο οποίος μία αγωνιστική πριν το τέλος των μπαράζ ανόδου εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Γ’ κατηγορία, παρά την ήττα (1-2) από τη Δόξα Προσκυνητών στο κυριακάτικο ματς.

Κι αυτό επειδή την ίδια στιγμή που ο αγώνας στο γήπεδο του ΑΟΞ έληγε με τη νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας των Προσκυνητών, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μπαράζ Ηρακλής Καβάλας – ΑΕ Διδυμοτείχου ήρθαν ισόπαλοι 2-2 και παρέμειναν οριστικά εκτός διεκδίκησης των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στην άνοδο.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το άλλο ματς έληξε ισόπαλο, γεγονός που σε συνδυασμό με τη νίκη της Δόξας επί του Ορφέα χάριζε στους δύο αντιπάλους την άνοδο, εκτυλίχθηκαν στιγμές πανηγυρισμών στο γήπεδο του ΑΟΞ, από τους παίκτες αμφότερων των ομάδων, που θα μείνουν αξέχαστες.

Την «τιμητική» του είχε ο ιδιοκτήτης του Ορφέα, Μπάμπης Χατζημεστής, που γιόρτασε την άνοδο με τους προπονητές και παίκτες του Ορφέα, οι οποίοι αποθεώθηκα από τους περίπου 800 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια των ομάδων, με τους ποδοσφαιριστές να πετούν στον αέρα τον Μπ. Χατζημεστή, ενώ μετά το τέλος η ξανθιώτικη ομάδα γευμάτισε σε εστιατόριο του Ιάσμου για τα επινίκια.

Οι πανηγυρισμοί κόπασαν το βράδυ της Κυριακής πάντως, καθώς από χθες η ομάδα επέστρεψε σε ρυθμούς προπονήσεων, μιας και απομένει ένας ακόμη αγώνας διαδικαστικού χαρακτήρα και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, την ερχόμενη Κυριακή με τον Ηρακλή Καβάλας στο γήπεδο Ποταμουδίων.

Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών 1-2

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η κυριακάτικη αναμέτρηση για τον Ορφέα Puma, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Προσκυνητών ο Χίντ Ιμέρ ήταν αυτός που έκανε το τελευταίο σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βλαδιμιρίδη για το 1-0. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν σχετικά άμεση και στο 14′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσέκου η μπάλα κόντραρε στο τείχος με τους αμυντικούς του Ορφέα να μην διώχνουν καλά και τον Βάσκο που καιροφυλακτούσε εντός περιοχής με σουτ να φέρνει το ματς στα ίσια για το 1-1. Μετά το γρήγορο και δυνατό ξεκίνημα και απο τις δύο ομάδες όσο πλησίαζε το φινάλε του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεφτε, με τις δύο ομάδες περισσότερο να έχουν επιθετικές εκλάμψεις χωρίς όμως καμία να δημιουργεί την μεγάλη φάση.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο πρώτο 15λεπτο περίπου με τους παίκτες της Δόξας να τους περιμένουν υπομονετικά στο δικό τους μισό και να καταφέρουν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους με την συμπλήρωση 74′ λεπτών αγώνα, όταν μετά από εξαιρετική κάθετη του Κλής ο Βάσκος βγήκε μόνος απέναντι στον Κισά Ομέρ και με ψύχραιμο πλασέ τον νίκησε για το 1-2, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά την παγωμάρα του γκολ οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μουμίνογλου Τουγιάλ και Χίντ Ιμέρ χωρίς όμως να μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Βλαδιμιρίδη, ενώ και η Δόξα ήταν απειλητική στην κόντρα επίθεση.

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Φώτη Φωτιάδη της ΕΠΣ Καστοριάς κι ενώ παράλληλα αμφότερες οι ομάδες πληροφορήθηκαν το τελικό σκορ στην Καβάλα, οι φίλαθλοι και οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε έξαλα πανηγύρια καθώς με αυτό το αποτέλεσμα έπαιρναν και οι δύο το εισιτήριο για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, γράφοντας αμφότεροι για ξεχωριστούς λόγους ιστορία. Βοηθοί του Φωτιάδη ήταν οι Δημήτρης Γκαϊταντζής και Χρήστος Κρυωνάς της ΕΠΣ Σερρών

Οι συνθέσεις:

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Κισα Ομέρ, Τζαμπάζ Χακή(83′ Χαραλαμπίδης), Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β.(46′ Λαζαρίδης, 75′ Μυγγιδης), Μόσχος Ν., Χίντ Ιμέρ, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ(Γ. Κλειτσιώτης): Βλαδιμιρίδης, Σιδηρόπουλος, Μόσχος, Ζουπιάδης, Κίτσος, Σταμάτης, Φαρασόπουλος(81′ Γεμενετζής), Τσέκος(86′ Κουβέρης), Βάσκος, Κλής, Βιόπουλος.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Δόξα Προσκυνητών 9

2. Ορφέας Ξάνθης 9

3. ΑΕ Διδυμοτείχου 5

4. Ηρακλής Καβάλας 5

* Προβιβάζονται οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας.

Επόμενη (6η – τελευταία) αγωνιστική

Κυριακή 05/06/216 – Ώρα 17:00

Ηρακλής Ποταμουδίων – Ορφέας Ξάνθης

ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…