Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα ΕΠΣ Ξάνθης: «Θα ακούσουμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε για τις εκλογές της ΕΠΟ»

ΕΠΣ Ξάνθης: «Θα ακούσουμε τις προτάσεις και θα αποφασίσουμε για τις εκλογές της ΕΠΟ»

0
eps

Γ. Πανίδης: «Η επιλογή μας θα γίνει με γνώμονα το καλό του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου»

Με συναντήσεις των δύο «αντιπολιτευόμενων» παρατάξεων ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Ομοσπονδίας (06/10)

Η… αντίστροφη μέτρηση για τις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (06 Οκτωβρίου) έχει αρχίσει, ως συνήθως, με τις «παρασκηνιακές» κινήσεις από τις αντιπολιτευόμενες πλευρές.

Στις επερχόμενες εκλογές, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό από τον ίδιο, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης θα είναι ο ένας υποψήφιος, ενώ από το αντίπαλο «στρατόπεδο» το οποίο με τα τωρινά δεδομένα θα στηρίξει το μπλοκ του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τη στήριξη του Παναθηναϊκού, δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιος θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένο να έχει αναλάβει το συντονισμό της κίνησης, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ο ίδιος αν θα είναι και ο υποψήφιος.

Στις πρώτες τους κινήσεις οι αντιπολιτευόμενες πλευρές πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους των 55 Ενώσεων, από τις οποίες πάντως δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ως προς το ποιος έχει μεγαλύτερο «ρεύμα» υπέρ του και, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι οι προτιμήσεις είναι λίγο – πολύ «μοιρασμένες». Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ από ΜΜΕ που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, σε κάθε συνάντηση από τις δύο παρατάξεις, οι αριθμός των παρισταμένων εκπροσώπων Ενώσεων… αλλάζει και μεταβάλλεται σε 22, 27, 31, 34, ή 37 εκπροσώπους που παρευρίσκονται στις διάφορες συναντήσεις.

Καθώς δεν υπήρξε η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε κάποια εκ των συναντήσεων που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας τα ρεπορτάζ αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες που καταφθάνουν, ο παραπάνω αριθμός αλλάζει λόγω του ότι υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός Ενώσεων που οι παράγοντες τους είναι… αναποφάσιστοι και θα επιλέξουν το επόμενο διάστημα που θα ρίξουν την ψήφο τους.

Κομβική ημερομηνία όπου πιθανότατα θα αρχίσει να διαφαίνεται και το ποιος έχει το προβάδισμα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, είναι η 24η Ιουνίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στην οποία παραδοσιακά εκδηλώνεται ανοιχτά το ενδιαφέρον αρκετών Ενώσεων.

Γ. Πανίδης: «Θα αποφασίσουμε αφού ακούσουμε τις προτάσεις των υποψηφίων»

Όσον αφορά την ΕΠΣ Ξάνθης, γεγονός είναι ότι εκπρόσωποι της υπήρξαν σε συναντήσεις και των δύο πλευρών, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης μέσα από δηλώσεις του στο «Ε» ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας:

Γ.Π.: «Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά, σε ότι αφορά ποιον θα ψηφίσουμε. Παρευρισκόμαστε στις συναντήσεις για να ακούσουμε τις προτάσεις των υποψηφίων και από τις δύο πλευρές. Ηγούμαι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και θα πρέπει οι αποφάσεις που θα πάρω να είναι οι καλύτερες και σωστότερες για την ΕΠΣ Ξάνθης και το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο. Αυτό που ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο νομίζω και την πλειοψηφία των Ενώσεων ανά την Ελλάδα, είναι να υπάρξουν προτάσεις – υλοποιήσιμες – οι οποίες θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τόσο του ερασιτεχνικού, όσο και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η επιλογή μας ως Ένωση εκτιμώ ότι θα γίνει λίγο πριν τις εκλογές και όχι νωρίτερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, που προέκυψαν όταν παραιτήθηκε ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γιώργος Σαρρής, ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε εκλεγεί με 51 ψήφους από τις 55 Ενώσεις.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι οι εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου θα γίνουν με νέο καθεστώς. Κάθε Ένωση από τις 55 έχει τρεις ψήφους (και όχι μία) ενώ οι 16 ομάδες της Super League θα έχουν από μία (σημαντική παράμετρος). Σύνολο: 181. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50%+1, εκτός αν υπάρχει θέμα με κάποια ΕΠΣ (διαθέτει δηλαδή διοίκηση πρωτοδικείου και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ), οπότε ο αριθμός των ψήφων μειώνεται.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…