Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κεραμίδα» 750.000 ευρώ στο Δήμο Ξάνθης

«Κεραμίδα» 750.000 ευρώ στο Δήμο Ξάνθης

0
dimarxos-erga

Τόσα του ζητούν τα Δημόσια Ακίνητα για μισθώματα 20 ετών για τα 2 γήπεδα στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών. Του τα είχαν παραχωρήσει με Υπουργική Απόφαση

Η νομική υπηρεσία του Δήμου εξετάζει το θέμα – «Δεν υπάρχουν τα λεφτά», δηλώνει ο δήμαρχος – Πως σχολιάζει τις πρόσφατες επισκέψεις των υπουργών

«Κεραμίδα» 750.000 ευρώ με δημόσια σφραγίδα ήρθε για τον δήμο Ξάνθης και ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος το «φυσάει και δεν κρυώνει»! Το «τσεκ» που καλείται να πληρώσει έχει την υπογραφή από τα Δημόσια Κτήματα που έχουν «βάλει στο μάτι» τα δύο γήπεδα στην οδό Πετρελαιοαποθηκών (πίσω από την Ένωση Θερμοϋδραυλικών) σε μια προσπάθεια να γεμίσουν τα ταμεία τους. Το θέμα μάλιστα το έθεσε ο δήμαρχος στην αν. υπουργό κα Ράνια Αντωνοπούλου κατά την επίστεψή της την Παρασκευή στην Ξάνθη ως τεκμήριο ότι το κράτος πολλές φορές αντιμάχεται την τοπική αυτοδιοίκηση και αντί να διευκολύνει, δυσκολεύει την λειτουργία της κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Τους τα παραχώρησαν πριν 20 χρόνια και τώρα τους ζητούν μισθώματα!

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Δημαρχόπουλος σημείωσε πως αυτά τα δύο Δημόσια Ακίνητα που είναι βεβαιωμένα στο Βιβλίο Καταχώρισης Δημοσίων Εκτάσεων παραχωρήθηκαν με Υπουργική απόφαση πριν 20 χρόνια στον δήμο Ξάνθης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για Κοινωφελή σκοπό. Και γι αυτό ο δήμος τα έχει διαμορφώσει γήπεδα όπου και αθλούνται οι αθλητές των Ακαδημιών από διάφορες Ξανθιώτικες ομάδες. Έρχονται όμως τώρα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και ζητά 750.000 ευρώ μισθώματα από το δήμο γι αυτά τα γήπεδα. Όπως σημείωσε ο κ. Δημαρχόπουλος έχει δώσει εντολή στην νομική υπηρεσία να το εξετάσει και να βρει τη διαδικασία απεμπλοκής απ’ αυτή την απαίτηση δηλώνει δε πως δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα και ότι ο δήμος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν επιμένουν από την ΕΤΑΔ και θα αναγκαστεί να κλείσει τα γήπεδα.

Οι επισκέψεις υπουργών και το πολυνομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση

Ανεξάρτητα απ’ αυτό και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Ξάνθη δέχεται πολλές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό: «Εκδηλώνεται ένα ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι υπουργοί που ήλθαν επεδίωξαν να ενημερωθούν για τα προβλήματα και να βοηθήσουν στην επίλυση τους», σημείωσε ότι κ. Δημαρχόπουλος. Ειδικότερα και για το πολυνομοσχέδιο του κ. Κουρουμπλή και για τις αλλαγές που επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση είπε πως προβλέπονται διορθώσεις κατ’ άρθρο και πως αυτές προέκυψαν ως αναγκαιότητα από τις αρρυθμίες που διαπιστώθηκαν κατά τα 5 και πλέον χρόνια της εφαρμογής του Καλλικράτη. Είπε ωστόσο πως δεν …ξαλαφρώνει την τοπική αυτοδιοίκηση από την γραφειοκρατία και δεν αγγίζει το Χωροταξικό των δήμων κι έκρινε όμως ως θετικό το «σπάσιμο» της Αποκεντρωμένης στα όρια της ΑΜΘ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…