Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με το μυαλό στις… διακοπές

Skoda Ξάνθη: Με το μυαλό στις… διακοπές

0
platanias-skoda16

Ισχνή αντίσταση και ήττα 3-1 από τον Πλατανιά για την ξανθιώτικη ομάδα

Οριστικά εκτός πλέι – οφ αρχίζει το «χτίσιμο» για την επόμενη αγωνιστική περίοδο

«Το μυαλό μας ήταν στις διακοπές». Με αυτή την ατάκα στις δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Πλατανιά που έληξε με νίκη των Κρητικών με 3-1, έδωσε το στίγμα του αγώνα και την εικόνα της ξανθιώτικης ομάδας ο προπονητής της, Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το ματς, δεν είχαμε αντιδράσεις και δεν καταφέραμε να πάρουμε μια δεύτερη μπάλα. Δεχτήκαμε δύο γκολ από κόρνερ κάτι που δείχνει ότι το μυαλό μας ήταν σε διακοπές. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε πιο πολύ, αντιδράσαμε, είχαμε άλλη στάση στο ματς, επιστρέψαμε σε αυτό με το γκολ, όμως πάνω στην καλύτερη στιγμή κάναμε ακόμα ένα εύκολο λάθος και δεχτήκαμε ακόμα ένα γκολ. Τα λάθη που έγιναν από την βοηθό ήταν φυσιολογικά, αλλά και εμείς δεν παίξαμε καλά. Ο Πλατανιάς άξιζε τη νίκη 100%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος τεχνικός.

Μετά την ήττα από τον Πλατανιά, η Skoda Ξάνθη μένει οριστικά εκτός των θέσεων που οδηγούν στα πλέι – οφ απ’ όπου μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια κι έτσι στις δύο αγωνιστικές που απομένουν στόχο έχει να παρουσιάσει μία αξιοπρεπή εικόνα και ένα σύνολο επάνω στο οποίο θα «χτιστεί» και η ομάδα της επόμενης χρονιάς. Εξάλλου στο κυριακάτικο ματς με τον Πλατανιά ο Λουτσέσκου έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Καμαρά, Φασίδη, που δεν είχαν αγωνιστεί ούτε λεπτό έως τώρα, ώστε να καταγράψουν συμμετοχή, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και με τον Οκάν Χατζητερζόγλου ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο στη Super League.

Βέβαια το «χτίσιμο» προγραμματίζεται βάσει του τρέχοντος «ρόστερ», καθώς ο Λουτσέσκου αναμένεται να αποχωρήσει τον ερχόμενο Ιούνιο κι έτσι ο προπονητής που θα τον αντικαταστήσει θα αναλάβει να φτιάξει ένα σύνολο σχεδόν από την… αρχή, καθώς πέραν του Λουτσέσκου, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν αρκετοί ακόμη παίκτες. Εξάλλου οι δύο αγωνιστικές που απομένουν θα αποτελέσουν και κριτήριο για ορισμένους παίκτες, ενώ γι’ άλλους έχουν ληφθεί ήδη οι αποφάσεις. Με τη λήξη του πρωταθλήματος θα επανέλθουμε στο θέμα με νεότερο ρεπορτάζ.

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-1

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Χανιώτες «καθάρισαν» εύκολα το παιχνίδι, καθώς από το πρώτο ημίωρο κιόλας πήραν το προβάδισμα με 2-0 με δύο γκολ του Ίγκορ Ανγκούλο (18’, 31’) σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι της Ξάνθης. Στο β’ μέρος η Skoda προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και μείωσε με το γκολ του Λισγάρα (65’) με τον αμυντικό να σκοράρει με κοντινή προβολή έπειτα από κόρνερ του Λουσέρο, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το 75’, όταν έκαναν το 3-1 με τον Μιλούνοβιτς.

Από εκεί κι έπειτα οι ρυθμοί έπεσαν με τον Λουτσέσκου να προχωράει στις αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής πλέον και στο νεαρό Φασίδη (ο Καμαρά είχε μπει στο ημίχρονο), με τα τελευταία λεπτά να αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν εσκεμμένα δύο παίκτες, οι Σολτάνι από την Ξάνθη και Γκνιάτιτς από τον Πλατανιά, ώστε να εκτίσουν τις ποινές τους μέχρι το τέλος της σεζόν και να μη «χρωστάνε» αγωνιστικές τιμωρίας για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Οι συνθέσεις:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (90+3’ Ιτούα), Ντίνας (69’ Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης (88’ Τσουράκης).

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (46’ Καμαρά), Καρυπίδης (46’ Καπετάνος), Γουάλας (78’ Φασίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Νιέτο.

SUPER LEAGUE

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΕΛ Καλλονής – Α.Ε.Κ. 0-0

Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός 1-0

Ηρακλής – Αστέρας Τρ. 0-1

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ολυμπιακός – Πανθρακικός 4-0

Παναθηναϊκός – Βέροια 3-2

Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ. 3-1

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 76*

2. A.E.K. 54

3. Παναθηναϊκός 51

4. Πανιώνιος 44

5. Π.Α.Ο.Κ. 44 (39)**

6. Πλατανιάς 38

7. Αστέρας Τρ. 37

8. ΠΑΣ Γιάννινα 36

9. Ατρόμητος Αθ. 36

10. Παναιτωλικός 34

11. Λεβαδειακός 34

12. Skoda Ξάνθη 32

13. Ηρακλής 31*

14. Βέροια 26

15. Πανθρακικός 17

16. ΑΕΛ Καλλονής 16

* Η εξ αναβολής αναμέτρηση Ηρακλής – Ολυμπιακός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 06/04 στις 19:30.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …