Σχόλια 02/04/16

0
tsipras-protaprilia
Κανονικά η χθεσινή ημέρα θα έπρεπε να είναι η μεγαλύτερη εθνική γιορτή της χώρας…


Η αλήθεια να λέγεται
Την 1η Απριλίου συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου. Ενός εθίμου που μας ήρθε από την Ευρώπη. Η ΝΔ ‘’τίμησε’’ την ημέρα με κάποιες από τις προεκλογικές δηλώσεις Τσίπρα, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εγκαινίασε την επίσημη σελίδα του στο facebook με την ακόλουθη ανάρτηση: «Οι ειδήσεις σε τίτλους: Στα σκαριά συνεργασία με τον Σύριζα. Διεκδικούμε το Υπουργείο Αμύνης. Ο Λυκούδης φεύγει για τον Κυριάκο. Το Ποτάμι στη Σοσιαλιστική Διεθνή (προλάβαμε τον Λεβέντη). Επίσκεψη της κυρίας Θάνου στα γραφεία μας. Στο τέλος της ημέρας τελειώνουν και τα capital controls. Ένας μήνας πλέον χωρίζει την Ελλάδα από την διπλή ανάσταση (του Κυρίου και της οικονομίας). Καλό μήνα». Συνέχισε δε σχολιάζοντας: «Είναι η μέρα που όλοι είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε ‘’ειδήσεις’’ και ‘’εξαγγελίες’’. Το θέμα είναι να αρχίσουμε να είμαστε υποψιασμένοι και τις 365 ημέρες που απομένουν μέχρι την επόμενη Πρωταπριλιά».
Χ.Δ.


Σας γελάσαμε… και του χρόνου!
Με πρωταπριλιάτικο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ κυκλοφόρησε χθες το «Ε» με τίτλο: «Πετάει για Ρίο η Καριόκα Ξάνθης», κι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις έγινε απόλυτα πιστευτό. Ήταν απλά οι ευσεβείς πόθοι που βασίζονται σε αληθινά δεδομένα που το έκαναν αληθοφανές. Και συγκεκριμένα η επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο προς τον δήμαρχο του Ρίο νε Τζανέιρο είναι όντως αληθινή όμως απάντηση …δεν πήρε και ούτε υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα της πιστοποίησης της καριόκας και στην καθιέρωσή της σε Ολυμπιακό γλυκό όπως αναφέρουμε στο ρεπορτάζ και ούτε βέβαια είναι αληθινές οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη.
Όμως ψάξτε καλύτερα το χθεσινό μας φύλλο ίσως βρείτε κι άλλο πρωταπριλιάτικο!
Τηρήσαμε λοιπόν το έθιμο και με επιτυχία!
Είναι δε γνωστή στους αναγνώστες μας η αρχή μας να λέμε ψέματα μόνο την Πρωταπριλιά!


Μ.Ξ. Η ομίχλη

Όσοι συμπολίτες ξυπνούν νωρίς για τη δουλειά τους, κυρίως δε όσοι μετακινούνται προς τα έξω ή τα ορεινά του νομού θα έχουν παρατηρήσει την ομίχλη των τελευταίων ημερών.
Ο λόγος βέβαια για μεγάλη και πυκνή ομίχλη η οποία σταδιακά χάνεται με την πάροδο της ημέρας. Το φαινόμενο αυτό της ομίχλης κάποιοι το αποδίδουν στην παρουσία του γνωστού φράγματος Θησαυρού στα ορεινά της Δράμας.
Πρόκειται για μια αυθαίρετη ερμηνεία προφανώς διότι η ομίχλη εμφανιζόταν και πριν το φράγμα και θα συνεχίσει να εμφανίζεται ως φυσικό φαινόμενο που περισσότερο έχει να κάνει με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.
Γ.Δ.


Σε ζημιές η ΔΕΗ
Δεν είναι δα και κάποιο συνταρακτικό νέο. Μάλιστα ήταν και για το 2015 αναμενόμενο να έχει ζημιές η ΔΕΗ όπως από το 2011. Κι αυτές οι ζημιές προέρχονται από τα φέσια που έβαλαν κάποιοι καταναλωτές.
Κι έτσι, μένει όνειρο απατηλό η προσδοκία των επιχειρήσεων για μείωση των τιμολογίων. Κι έτσι οι Έλληνες καταναλωτές, κυρίως οι μεγάλοι, θα συνεχίσουν να πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα της Ευρώπης. Με αποτέλεσμα το λειτουργικό κόστος αυτό, να είναι ένα από τα μεγαλύτερα για τις επιχειρήσεις. Για να μπορέσει να εισπράξει τις οφειλές των καταναλωτών η ΔΕΗ, αποφάσισε την αποπληρωμή οφειλών σε 36 δόσεις.
-Ζήσε Μάη μου…
Γ.Δ.


Απουσία βουλευτών
Η περίπτωση των τριών βουλευτών της Ξάνθης που εξελέγησαν με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση η οποία απαιτεί και ανάλογη προσέγγιση και ανάλυση.
Και φτάνει κανείς στην περίπτωσή τους εξαιτίας της αντίληψής τους που έχει να κάνει με την απουσία κι όχι με την παρουσία. Είναι δικαίωμά τους το πώς θα ζήσουν εάν ήσαν απλοί ιδιώτες. Από τη στιγμή που έχουν ένα αξίωμα οφείλουν την δημόσια αντιπροσώπευση αυτού.
Η «εξαφάνιση» τους από τη δημόσια ζωή και η απαξίωση κάποιων θεσμών είναι αρνητική κίνηση εις βάρος των θεσμών κι όχι των προσώπων. Αυτή η απουσία των τριών βουλευτών είναι πέραν πάσης λογικής και ερμηνείας.
Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των Ξανθιωτών δεν γνωρίζει και δεν αναγνωρίζει εάν δει στο δρόμο τους τρεις βουλευτές! Είναι εκπροσώπηση αυτή;
Γ.Δ.


Αδιανόητο
Κι όμως, δυστυχώς, θα συμβεί. Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας θα πληρώνουν σε εισφορές και φόρους το 60% του μισθού τους. Με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης, 6 στα 10 ευρώ του μισθού θα τα τρώνε οι διάφορες κρατήσεις.
Έτσι, ο μισθός των εργαζομένων χάνεται ήδη σε εισφορές και φόρους, ενώ έρχονται και νέες επιβαρύνσεις με το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα διευρύνουν τις απώλειες αυτές. Ειδικότερα εκτιμάται ότι με τα νέα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης, τα 6 στα 10 ευρώ του μισθού θα τα τρώνε οι φόροι και οι εισφορές.
Γ.Δ.


Η νεανική επιχειρηματικότητα…
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και από χθες ισχύει ο νέος νόμος που επιτρέπει την καλλιέργεια κλωστικής και βιομηχανικής κάνναβης. Αυτό ήταν και το ένα σκέλος της θεματικής της ημερίδας που διοργάνωσε στην πόλη μας ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που προκύπτουν από την αλληλέγγυα οικονομία. Πολύ καλά όλα αυτά …στα λόγια! Και από λόγια έχουμε χορτάσει! Γιατί για να υπάρχει νεανική επιχειρηματικότητα πρέπει να υπάρχουν πρώτα – πρώτα νέοι! Όμως αυτοί είτε φεύγουν είτε είναι άνεργοι και περιμένουν το χαρτζιλίκι από τον πατέρα τους να πιουν ένα καφέ! Πού θα βρουν λοιπόν λεφτά να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα; Άσε δε που και …η επιχειρηματικότητα είναι υπό εξαφάνιση μ’ όλη αυτή την φορολογία και το ασταθές οικονομικό περιβάλλον! Αυτό που χρειάζεται είναι επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είπε ο Κούλογλου και είναι έτσι. Όμως αυτό για να γίνει χρειάζονται σχέδιο, κίνητρα, μείωση της φορολογίας. Δεν μπορεί το κράτος να είναι… ο μεγαλομέτοχος μέσα σε μια επιχείρηση γιατί έτσι είναι τώρα!
Μ.Ξ.


Υποψηφιότητες στην θεματική της Παιδείας
Είχαμε γράψει σε ρεπορτάζ με τα ονόματα των υποψηφίων για τα όργανα της ΝΔ ότι στον θεματικό τομέα της Παιδείας υπέβαλλε υποψηφιότητα δύο άτομα. Ένα εξ αυτών ο κ. Μιχάλης Πυλαρινός. Ο δεύτερος λοιπόν που κατέθεσε υποψηφιότητα είναι ο κ. Αριστομένης Ψωμακέλης που είναι διευθυντής στο Ειδικό Σχολείο Γνεισέας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Πυλαρινός απέσυρε την υποψηφιότητα και έτσι δεν θα γίνουν εκλογές για την Θεματική της Παιδείας.
Μ.Ξ.


Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο η έξοδος Κύπρου από το μνημόνιο
Βγήκε και τυπικά από το Μνημόνιο η Κύπρος στις 31 Μαρτίου έπειτα από τρία χρόνια κρίσης και έχοντας χρησιμοποιήσει μόνο το 70% των πόρων του προγράμματος διάσωσης. Οι Κύπριοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, αφού ο ESM κατέβαλε 6,3 δισ. ευρώ από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί για τη χρηματοδότηση της Κύπρου, καθώς η χώρα δεν χρειάσθηκε τα υπόλοιπα 2,7 δισ. ευρώ. Η είδηση για την τυπική έξοδο διαβάστηκε χθες από πολλούς, γνωρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά για μία αναμενόμενη εξέλιξη που είχε προαναγγελθεί από τον Μάρτιο. Συνέπεσε δε και με συμπλήρωση 61 χρόνων από την έναρξη του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελληνοκυπρίων, για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 και διήρκησε μέχρι το 1959, με την ανακήρυξη της Κύπρου σε ανεξάρτητο κράτος. Εμείς ούτε ως Πρωταπριλιάτικο αστείο μπορούμε να μιλάμε ακόμη για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, αφού παρά τα έξι χρόνια δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που πέτυχαν οι Κύπριοι, που όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατάφερε να επανέλθει στην οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά πολύ ταχύτερα από ότι αναμενόταν.
Χ.Δ.


Στο αρχείο το ξεχασμένο 1,8εκ. του Σταθάκη
Στο αρχείο αποφάσισε να θέσει την υπόθεση του κ. Γιώργου Σταθάκη με τα ξεχασμένα 1.800.000 ευρώ και τα αδήλωτα 36 ακίνητα η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, μόλις μία ημέρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής.
Σύμφωνα με την επιτροπή, «υπήρξε ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που προσκόμισε ο κ. Σταθάκης και ερευνήθηκε η προέλευση των χρημάτων, χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε επιλήψιμο».
Ο έλεγχος βέβαια έγινε μόνο με την αποδοχή των στοιχείων που κατέθεσε ο υπουργός, χωρίς καμία διασταύρωση στοιχείων, έλεγχο καταθέσεων κλπ και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Αυτά όλα είναι περιττά όταν έχουμε να κάνουμε με έναν υπουργό της αριστεράς που είναι υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς φέρει το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα.
Άλλωστε, ο άνθρωπος έχει να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα, διαπραγματεύεται τώρα με την τρόικα τα κόκκινα δάνεια (για τα δικά μας σπίτια και τις περιουσίες), σκέφτηκαν οι σύντροφοί του στην Επιτροπή να μην τον απασχολήσουν περαιτέρω με ελέγχους και άλλες «παρωχημένες» διαδικασίες για 36 παλιοακίνητα και 1,8 ψωροεκατομμύρια…


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …