Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με κρεμμυδάκια & μουστάρδα

Κοτόπουλο με κρεμμυδάκια & μουστάρδα

0
kotopoulo-stifado

-1 κοτόπουλο, περίπου 1.600 γρ., σε μερίδες

-1 κιλό μικρά ξερά κρεμμυδάκια ή 4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

-1 γεμάτο κουτ. γλυκού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

-200 ml λευκό κρασί, ξηρό

-4 κουτ. σούπας μουστάρδα, της αρεσκείας μας

-80 ml ελαιόλαδο

-4 – 5 κόκκοι μπαχάρι τριμμένοι

-2 δάφνες

-1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, κοπανισμένος σε σκόνη

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια 3-4 λεπτά σε ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και αφού πάρουν χρώμα τα φήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε και το κοτόπουλο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Τότε, προσθέτουμε το σκόρδο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 1/2 – 1 λεπτό μέχρι να χρυσίσει το αλεύρι. «Σβήνουμε» με το κρασί, προσθέτουμε το μπαχάρι, τις δάφνες, τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι επιπλέον, και μαγειρεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα κρεμμύδια, αλάτι και τόσο νερό, όσο να καλύπτει τα υλικά κατά τα 2/3. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό αν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Στο τέλος, το φαγητό πρέπει να μείνει χωρίς περιττά υγρά. Αν το κοτόπουλο έχει γίνει και υπάρχει περίσσεια υγρών, σουρώνουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Στο τέλος ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…